SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bayram Namazı Yoğunluğu

0
Güncellendi - 2019-08-13 23:37:04
Bayram Namazı Yoğunluğu
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da vatandaşlar, bayram namazını kılmak için camilere akın etti. Çok sayıda vatandaş, Kurban Bayramı namazını tarihi Hacı Yusuf Taş Camii’nde (Yeni Cami) kıldı.

Malatyalıların yanı sıra yurt içi ve dışından çok sayıda vatandaş, Kurban Bayramı namazını kılmak için erken saatlerde camilere akın ederek, vaktinden önce camiyi doldurdu.

Tarihi Hacı Yusuf Taş Cami’sine gelenlerin bir kısmı, caminin içinin dolu olması nedeniyle namazı avluda kıldı.

Bayram namazının ardından vatandaşlar birbirleriyle bayramlaştı.

GEDİK'TEKİ NAMAZGAH'TA..

Yeşilyurt Belediyesi tarafından yapılan çevre düzenlemesi, minber ve mihrap yenilemesinden sonra hazır hale getirilip hizmete sunulan Gedik Namazgâh’ta kılınan Kurban Bayramı namazında da farklı bir manevi atmosfer oluştu.

Kurban Bayramı namazı için erken saatlerde alana gelenleri karşılayan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, vatandaşların bayramlarını tebrik ederek kutladı.  Geleneklerin unutulmamasının yanı sıra bu önemli kültürü yaşatmak adına her yıl olduğu gibi namazgâh alanında kılınan Kurban Bayramı namazına 7’den 70’e tüm vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Bayram namazı öncesi İslam Âlemi ve ülkemizin huzur ve barışı için dualar edildi.  Bayram namazının ardından verilen hutbede kurban kesmenin önemine vurgu yapıldı. AKP MKYK Üyesi ve Milletvekili Bülent Tüfenkci, Yeşilyurt Kaymakamı Turgay Gülenç ile Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, namazın ardından vatandaşlarla tek tek tokalaşarak bayramlaştılar.

ULU CAMİ'DE

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Kurban Bayramı dolayısıyla Bayram Namazı’nı Battalgazi ilçesinde bulunan tarihi Ulu Cami’de kıldı. Namaz sonrası Ulu Cami önünde vatandaşların bayramını kutlayan Başkan Güder, vatandaşlarla ayaküstü sohbet edip, çocuklarla yakından ilgilendi. Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Kurban Bayramı’nın ilk gününde son olarak Malatya Valiliği, Malatya Büyükşehir Belediyesi, Battalgazi Belediyesi ve Yeşilyurt Belediyesi tarafından Hürriyet Parkı’nda ortaklaşa düzenlenen resmi bayramlaşma törenine katıldı. Bayramlaşma törenine katılanlarla tek tek bayramlaşan Başkan Güder, burada yaptığı kısa konuşmada “Bayramlaşma törenine katılanlara teşekkür ederek, “Kurban Bayramı’nın öncelikle Malatya’mızın için, ülkemiz için, tüm İslam alemi için, hayırlara vesile olmasını cenabı Allah’tan niyaz ediyorum. Her günümüzün bayram tadında geçmesini cenabı Allah’tan niyaz ediyor” dedi.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız