SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bayram Nedeniyle Polis Denetimleri Artacak

0
Güncellendi - 2016-09-12 01:05:28
Bayram Nedeniyle Polis Denetimleri Artacak
A- A+ PAYLAŞ

Emniyet Müdürlüğü, 4 günlük Kurban Bayramı süresince, asayiş ve trafik yönünden alınacak önlemler hakkında kamuoyuna bilgi verirken, denetimlerin artırılacağını duyurdu.

Malatya Emniyet Müdürlüğü'nün bayram önlemlerine ilişkin açıklaması şöyle:

"Malatya İl Emniyet Müdürlüğümüzce, vatandaşlarımızın Kurban Bayramı ve öncesini huzur ve güven ortamı içerisinde geçirmeleri amacıyla 18 Eylül 2016 günü saat 24:00’a kadar İlimiz merkezinde ve ilçelerinde güvenlik önlemleri artırılarak, özellikle Asayiş Şube Müdürlüğü, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlükleri tarafından genel güvenlik önlemlerine ek olarak Kurban Bayramı tatili boyunca gerekli tüm tedbirler en üst seviyede alınacaktır.

Asayiş yönünden;

Hayvan pazarları, alışveriş merkezleri, pazar yerleri ve halkın yoğun olarak bulunduğu ana caddelerde kapkaç, yankesicilik ve dolandırıcılık olaylarına karşı ekip sayısı arttırılarak denetim ve kontroller sıklaştırılacak, şehrin hareketli noktaları yaya devriyeler, motorize ekipler, resmi ve sivil ekipler tarafından kontrol altına alınacaktır.

Malatya halkının can ve mal güvenliğini en üst düzeyde tesis edebilmek, bayram öncesi, bayram günleri ve bayram sonrası olmak üzere il merkezinde meydana gelebilecek asayiş olaylarını önlemek ve meydana gelen olaylara ise anında müdahale etmek amacıyla; şehrin her noktasında asayiş önlemleri takviye kuvvetlerle güçlendirilecektir.

Arefe ve bayram günlerinde vatandaşlarımızın yoğun olarak ziyaretlerde bulunacakları şehitlik ve mezarlıklar civarında gerekli güvenlik ve trafik tedbirleri alınacaktır.

Kurban Bayramı süresince vatandaşlarımızın tatil ve alışveriş amaçlı olarak ikametlerinde bulunmamaları sebebiyle hırsızlık olaylarının mağduru olabileceği göz önünde bulundurularak, vatandaşlarımızın ikamet ve balkon kapılarını kilitlemesi, pencerelerini açık bırakmaması, değerli eşyalarını ev içerisinde bırakmamaları gibi güvenlik tedbirlerinin alınması konusunda duyarlı bulunmaları uygun olacaktır. Ayrıca Müdürlüğümüzce evden hırsızlık olaylarının olabileceği göz önünde bulundurularak bu tür olaylara karşı güvenlik tedbirleri alınacaktır.

Meydana gelebilecek olayların önlenebilmesi amacıyla umuma açık istirahat ve eğlence yerlerinde yapılacak denetimler arttırılacaktır.

Vatandaşlarımız herhangi bir olumsuzluk ile karşılaşmaları durumunda doğrudan 155 Polis İmdat Hattını arayarak şikayet ve yardım taleplerini iletebilirler.

Trafik yönünden;

18 Eylül Pazar günü sona erecek olan 9 günlük İdari izin ve Kurban Bayramı tatili süresince meydana gelebilecek trafik kazalarını önlemek, vatandaşlarımızın bayramı aileleri ve yakınları ile birlikte güvenli bir trafik ortamında geçirmelerini sağlamak amacıyla gerekli tüm trafik tedbirleri alınacaktır.

Arefe ve Bayram günlerinde mezarlıklarda oluşabilecek trafik yoğunluğuna yönelik şehitlik ve mezarlıklar civarında gerekli görevlendirmeler yapılmıştır.

Bayram süresince İlimizde üzücü kazaların meydana gelmemesi için motorize trafik ekiplerimiz, MOBESE görevlilerimiz, motosikletli ekipler ve yaya görevlilerimizin yol ve trafik durumuna göre denetimleri devam edeceğinden vatandaşlarımızın seyahatleri süresince trafik kurallarına eksiksiz olarak uymaları gerekmektedir.

Doğu ile Batıyı birbirine bağlayan E-300-23 Devlet Karayolunun İlimiz şehir merkezinden geçmesi nedeniyle yol üzerinde oluşacak trafik yoğunluğu da göz önünde bulundurularak trafik ekiplerimizce aşırı hız, kırmızı ışık ve emniyet kemeri kontrollerine ağırlık verilecektir.

Şehirlerarası otobüs terminalinde trafik görevlilerimiz tarafından, İlimize giriş ve çıkış yapan otobüslerin denetimleri yapılacaktır.

Vatandaşlarımız, meydana gelen olaylar ile ilgili ihbarlarını ve şikayetlerini 155 Polis İmdat hattını arayarak yapabileceklerdir.

“Trafik; Sevgi, Saygı ve Hoşgörüyle Güzeldir” anlayışı içerisinde vatandaşlarımızın ve özellikle de sürücüler başta olmak üzere trafik kurallarına riayet etmelerini, trafik kural ihlallerinden kaçınmalarını, mümkün olduğunca toplu taşıma araçlarını kullanmalarını, kendi hususi araçları ile bayram alışverişi nedeniyle trafiğin yoğun olacağı güzergâhların dışında alternatif yolları kullanmalarını, her bir trafik kuralının en az bir hayat kadar değerli olduğu bilinci içerisinde sevdikleriyle beraber kazasız, sağlıklı ve iyi bayramlar geçirmelerini diliyoruz."

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız