SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bayram Olarak Kutlayamıyoruz'

A- A+ PAYLAŞ

14 Mayıs Çiftçiler Günü nedeniyle, CHP Malatya teşkilatı Ziraat Odası'nı ziyaret etti.

Ziyaret sırasında konuşan Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş, "7 bin 300 tütün üreticisi olan TEKEL Sigara Fabrikası kapatıldı. 32 bin üreticisi olan şeker pancarı üreticisi de Şeker Fabrikası'nın kapatılmaya doğu gitmesi nedeniyle mağdur olacak. 60 bin ailenin geçimini sağlayan kayısı hak ettiği yere gelmedi. Bunun yanında besicilik bitme noktasında geldi. Bir torba süt yemi 40 YTL, bir kilo saman 40 kuruş ve 1 torba kepek 15 YTL oldu. Bu da besiciliği bitme noktasına getirmiştir. Kısacası 14 Mayıs Çiftçiler Günü'nü sorunlar dolayısıyla bayram olarak kutlayamıyoruz” dedi.

CHP Malatya İl Başkanı Celal Berktaş ise, "Çiftçi ekonominin sırtında bir kambur olarak görülmeye başlamıştır. Uzun yıllardır ürettiğiyle nüfusunu besleyebilen sayılı ülkelerden biri olan Türkiye AK Parti iktidarında tarımsal ürün ithal eder konuma getirilmiştir. Çiftçiye destek kalmamıştır. Bugün gelişmiş ülkelerin hepsi çiftçisine sahip çıkmaktadır. Tarım arazileri giderek daralmış, temiz su kaynakları azalmıştır. Tarım geçen yıl yüzde 9 küçülmüştür. Bu son kırk yılın rekor küçülmesidir. Bu küçülmede kuraklığın da payı var ama önemli pay AK Parti'nin tarım politikasını kötü yönetmesidir" şeklinde konuştu.

"ABD, Dışişleri Bakanı'nın ifadesiyle ‘Arap ülkelerinin petrol silahı varsa, bizim de tahıl silahımız var. Petrolsüz yaşanabilir, ama tahılsız asla yaşanamaz’ politikasına sahipken, tarım ülkesi olan ülkemizi tarımı bitme noktasına getirmiştir" diyen Bektaş, "Koyun varlığımız 40 milyondan 25 milyona, sığır varlığımız 13 milyondan 7 milyona düşmüştür. Önümüzdeki yıllarda et açığımız takriben 200 bin tona çıkacaktır. Malatya’da önce Kayısı Birliğini, kayısıyı, tütünü, pancarı kısaca tarımı bitirme noktasına getirmişlerdir. Pancar üreticisi kaçak şekere tutsak edilmiştir. Enflasyonun yüzde olduğu bir ülkede gübreye yüzde 58, mazota yüzde 105 oranında zam yapmak çiftçiye zulümdür" diye konuştu.

AKIN'A ZİYARET..
Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla bir heyet, Belediye Başkanı Cemal Akın'ı makamında ziyaret etti.

Ziyarete ilişkin Belediye Basın Bülteni şöyle:

"14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü nedeniyle Malatya Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş, Malatya Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Fevzi Çiçek, beraberlerindeki bazı yönetim kurulu üyeleri ve bir grup çiftçiyle birlikte Belediye Başkanı H. Cemal Akın’ı ziyaret ederek bir buket çiçek sundular.

Malatya’nın bir tarım ili olduğunu belirten Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş, Malatya tarımının gün geçtikçe kötüye gittiğini, tütün, pancar ve kayısı çiftçisinin çok zor günler geçirdiğini söyledi.

Kayısının tanıtımı noktasında Belediye Başkanı H. Cemal Akın’ın çok büyük emeklerinin olduğunu ifade eden Polatbaş, “14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nü kutlamaktayız. Bu vesile ile bizleri kabul ettiğiniz için sizlere çok teşekkür ediyorum” dedi.

Malatya Belediyesinin başlatmış olduğu Kentsel Dönüşüm Projesinin çok büyük önem arz ettiğini belirterek, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Fevzi Çiçek ise “Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yerleşimi Beydağı yamaçlarına çekmeniz, tarım alanlarının yok edilmesini engellemeye yönelik büyük bir adımdır. Biz Malatya Ziraat Odası ve Ziraat Mühendisleri Odası olarak Malatyalı çiftçiler adına sizlere teşekkür ediyoruz” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı H. Cemal Akın da, Nüfusun takriben üçte birinin geçimini tarımdan sağladığını, kendisinin de çiftçi olduğunu, problemlerin çözümü hususunda Ziraat Odası ve Ziraat Mühendisleri Odasıyla güç birliği yaptıklarını söyledi.

Malatya’daki tarım arazilerinin korunabilmesi, en verimli topraklarının imara açılarak heba edilmemesi için göreve geldikten sonra Beydağı yamaçlarının imara açılması hususunda çalışmalar yaptıklarını kaydeden Başkan Akın, “Kentsel Dönüşüm Projesi ilk etap itibariyle Türkiye’nin en kapsamlı Kentsel Dönüşüm Projesidir. Bu konuda Toplu Konut İdaresi’ne talimat veren Sayın Başbakanımıza minnet ve şükran borçluyuz” dedi.

Beydağı eteklerinin imara açılması çalışmalarının süratle devam ettiğini, zemin etüt çalışmalarının ve hali hazır haritaların şuan da hazırlanmış durumda olduğunu belirten Başkan Akın, Beydağı eteklerinde 60 bin dönümlük bir alanı imara açtıklarını söyledi.

Başkan Akın, “Bu çalışmalarımız sırasında şimdiye kadar vermiş olduğunuz desteklerden dolayı sizlere çok teşekkür ediyorum. Muhtarlarımız bu konuda bizlere çok büyük destekler verdiler. Gerek Şeker Fabrikası alanının, gerek Meyvecilik Araştırma Enstitüsünün, gerekse de Sümerbank işçi evlerinin Malatya Belediyesine ve Malatya halkına kazandırılması; Sivil Toplum Kuruluşlarının Malatya Belediyesine vermiş olduğu destek sonucunda olmuştur. Bizler dayanışma içerisinde bütün bu sıkıntıları aşacağız. Bu vesileyle Dünya Çiftçiler gününüzü tebrik ediyorum” dedi.."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız