SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bayram Sonrası Başlanacak'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Milletvekili Ömer Faruk Öz, Erhaç Havaalanı'nın acil pistinin genişletme çalışmaları için ilgili firma ile sözleşme imzalandığını, 17.3 milyon YTL'lik işin Ramazan Bayramı sonrasında başlayacağını, 360 gün içerisinde bitirilmesinin planlandığını açıkladı.

Öz'ün TBMM'deki sekreteryasından konuya ilişkin olarak yayınlanan bülten şöyle:

"Erhaç Havaalanı’nda ana pistin bakıma alınması durumunda uçak seferlerinin aksamaması için devreye sokulması gereken acil pistin genişletme çalışmaları sürecinde önemli mesafe kat edildiği bildirildi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, genişletme çalışmalarını gerçekleştirecek firmalar ile sözleşme imzalandığını, işin 360 gün içerisinde teslim edileceğini kaydetti.

-YAPIM BEDELİ-
EMT İnş. Tur. San. ve Tic. A.Ş ile YUMA İnş. Tic. Ve San. Ltd. Şti. ortak girişimi tarafından gerçekleştirilecek çalışmaların ardından, Erhaç Havaalanı’nda sıkıntının ortadan kaldırılacağını belirten Öz, işin yapım bedelinin 17 milyon 379 bin 27 YTL olduğunu dile getirdi.

-YÜZDE 40’LIK BÖLÜMÜ
2008’DE TAMAMLANACAK-
Gerçekleştirilecek çalışmalar sonucunda havaalanının diğer piste nazaran daha mukavemetli bir pist kazanacağını vurgulayan Öz, işin yüzde 40’lık bölümünün 2008 yılı içerisinde, yüzde 60’lık bölümünün ise 2009’da tamamlanacağını belirtti.

-RAMAZAN BAYRAMI SONRASI İŞE BAŞLANIYOR-
Firmalara yer tesliminin 6 Eylül 2008 tarihinde yapıldığını, işin bitiş tarihinin de 6 Eylül 2009 olduğunu ifade eden Öz, şunları kaydetti: “İşin şantiye kurma çalışmaları devam ediyor. İş programı 23 Eylül 2008 tarihine kadar verilecek. Hava Kuvvetleri Komutanlığı ile protokol yapıldıktan sonra, bayram sonrası proje hazırlanıp tasdikine müteakip işe başlanacak. 22.5 metre genişliğindeki paralel taksiyolunun 45 metre genişliğinde piste çevrilmesi, elektrik altyapı, yaklaşma ve aydınlatma işlerinin yapılması gibi çalışmalar imza atılacak. 2008 yılında ödeneğin yüzde 40’ı ile kazı ve dolgu işleri yapılabilecek olup 2009 Eylül ayında işin bitirilmesi planlanıyor.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız