SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bayram Sonrası Görev Başı

A- A+ PAYLAŞ

28 Eylül tarihli kararname ile Malatya'daki ilçelere ve 2'si bayan olan kaymakamların tamamına yakınının 12 Ekim'de başlayıp 3 gün sürecek bayramın sonrasında gelerek göreve başlamaları bekleniyor. Kararname ile Doğanyol'a Sibel Tursun (soldaki fotoğrafta), Arguvan'a ise Aslı Aynaoğlu (sağdaki fotoğrafta) atanırken, Yazıhan Kaymakamı Nilüfer Canat Sürekli ile Hekimhan Kaymakamı Tülay Baydar'ın da tayinleri çıkmıştı. Malatya'dan başka yerlere atananların da bayram sonrası ayrılacakları öğrenildi.

GİDENLER..
İçişleri Bakanlığınca hazırlanan Başbakan ve Cumhurbaşkanı tarafından onaylanan kararnameye göre Malatya'dan tayini çıkanlar şunlar:

Vali Yardımcısı Bayram Öz Kastamonu Vali Yardımcılığına,
Vali Yardımcısı Mehmet Tevfik Emre Zonguldak Vali Yardımcılığına,
Yeşilyurt Kaymakamı Halil Serdar Cevheroğlu Urla Kaymakamlığına,
Doğanşehir Kaymakamı Mustafa Eldivan Hacıbektaş Kaymakamlığına,
Doğanyol Kaymakamı Erdinç Yılmaz Karakoçan Kaymakamlığına,
Arapgir Kaymakamı Murat Duru Derinkuyu Kaymakamlığına,
Hekimhan Kaymakamı Tülay Baydar Denizli- Kale Kaymakamlığına,
Yazıhan Kaymakamı Nilüfer Canat Sürekli Hasköy Kaymakamlığına,
Kuluncak Kaymakamı İbrahim Çenet Bozcaada Kaymakamlığına,
Kale Kaymakamı Gökhan İkitemur Alacakaya Kaymakamlığına,

GELENLER..
Yeşilyurt'a Erfelek Kaymakamı Erkan Bulgan,
Arapgir'e Çemişgezek Kaymakamı Engin Aksakal,
Kale'ye Kürtün Kaymakamı Osman Bilgin,
Hekimhan'a Pazaryolu Kaymakamı Ramazan Fani,
Doğanşehir'e Arguvan Kaymakamı Cevdet Atay,
Yazıhan'a Hüyük Kaymakamı Sabri Uzun,
Doğanyol'a Güneysınır Kaymakamı Sibel Tursun,
Kuluncak'a Kofçaz Kaymakamı Hüseyin Sayın,
Arguvan'a İhsaniye Kaymakamı Aslı Aynaoğlu.

DÖNEM BİRİNCİSİ..
Doğanyol tarihinin daha sonra Yazıhan'a atanan Nilüfer Canat Sürekli'den sonra ikinci bayan kaymakamı olan Sibel Tursun, Siyasal Bilgiler fakültesini dönem birincisi olarak bitirmiş.

1980 yılında Ankara'da doğan Tursun, 2002 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden birincilikle mezun oldu. İçişleri Bakanlığı'nın açmış olduğu kaymakam adaylığı sınavını kazanarak, 2003 yılının şubat ayında Eskişehir Kaymakam adayı olarak göreve başlayan Tursun, bir süre Mülkiye Başmüfettişi Abdullah Recai'nin refakatinde çeşitli ilçelerde teftişlere katıldı. Yüksek lisans konusunda Nottingham Üniversitesi'nde, kamu politikası ve yönetimi konusunda da Nottingham Politika Merkezi'nde eğitim alan Sibel Tursun, 2006 yılında İçişleri Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen 90. Dönem Kaymakamlık Kursunu başarıyla bitirerek Konya'nın Güneysınır İlçesi'ne kaymakam olarak atanmıştı. Ocak ayında geçici görevle önce Çorum'un Boğazkale ilçesine atanan Tursun, son olarak yine geçici görevle atandığı Çorum'un Mecitözü ilçesinde görev yapıyordu.

Bu arada, Arguvan ilçesine atanan ve halen Afyon'un İhsaniye ilçesinde görev yapan diğer bayan kaymakam Aslı Aynaoğlu hakkında ise herhangi bir bilgi edinilemedi. İhsaniye Kaymakamlığı'nın internet sitesinde özgeçmişi ile ilgili herhangi bir bilgi bulunmayan Aynaoğlu, bu haber için bilgi edinilmesi amacıyla yapılan telefon aramalarını da yanıtlamadı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız