SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bayram Tedbirleri

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:01:33
Bayram Tedbirleri
A- A+ PAYLAŞ

Yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle Malatya Emniyet Müdürlüğü, emniyet yönünden tedbirleri aldığını açıkladı. 

Malatya Emniyet Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada, “Malatya İl Emniyet Müdürlüğünce, 04-07 Ekim 2014 tarihleri arasında kutlanacak Kurban Bayramı süresince Malatyalı vatandaşlarımızın daha huzurlu ve mutlu bir bayram geçirmeleri için şehirdeki güvenlik önlemleri artırıldı. Malatya İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlükleri tarafından genel güvenlik önlemlerine ek olarak Kurban Bayramı tatili boyunca bir dizi tedbir alınacaktır” denildi.

Asayiş yönünden alınan tedbirler şöyle belirtildi: 

“Halkın yoğun olarak bulunduğu alışveriş merkezleri, kurban satış alanları, pazar yerleri ve ana caddelerde kapkaç, yankesicilik ve dolandırıcılık olaylarına karşı duyarlı bulunulacak ilgili ekip sayısı artırılarak, denetim ve kontroller sıklaştırılmıştır. Şehrin hareketli noktaları sivil ekipler, yaya ve motorize Asayiş ekiplerince kontrol altına alınacaktır.

Malatya halkının can ve mal güvenliğini en üst düzeyde tesis edebilmek, bayram öncesi, bayram günleri ve bayram sonrası olmak üzere il merkezinde meydana gelebilecek asayiş olaylarını önlemek ve meydana gelen olaylara ise anında müdahale etmek amacıyla; şehrin her noktasında güvenlik önlemleri takviye kuvvetlerle güçlenıdirilecektir.

Arefe ve bayram günlerinde vatandaşlarımızın yoğun olarak ziyaretlerde bulunacakları şehitlik ve mezarlıklar civarında gerekli güvenlik ve trafik tedbirleri alınacaktır.

Kurbanlık hayvan satışlarının yapıldığı hayvan pazarlarının ekipler marifetiyle kontrolü yapılmakta olup özellikle geceleri hayvan hırsızlığına karşı gerekli tedbirler alınmaktadır.

Ziyaret ve tatil amacıyla vatandaşlarımızın ikametlerinden ayrılacak olmaları nedeniyle evden hırsızlık olaylarının olabileceği göz önünde bulundurularak bu tür olaylara karşı gerekli güvenlik tedbirleri alınacaktır.

Umuma açık istirahat ve eğlence yerlerinde meydana gelebilecek olayların önlenebilmesi veya taşkınlık suretiyle vatandaşlarımızın huzur ve sükununu bozucu davranışların men edilebilmesi amacıyla yapılacak denetimler arttırılacaktır.”

Trafik yönünden alınan tedbirler de şöyle belirtildi:

“Kurban Bayramı nedeniyle trafik yoğunluğunun yaşanması beklenilen ana güzergahlar ile alışveriş merkezleri civarında trafik akışını rahat ve sorunsuz olarak sağlamak amacıyla, görevli ekip ve personel sayısı arttırılmıştır .

Trafik hizmetlerinden sorumlu birim amirleri, bayram tatilinin özellikle başlangıç ve bitiş günlerinde, bizzat güzergahlarında bulunacak ve alınan tedbirlerin uygulanması için gerekli koordinasyonu sağlayacaklardır

Güzergah üzerinde yapılan trafik kontrollerinde, araçlarda teknik yönden bir aksaklığın bulunup bulunmadığını, özellikle de aşınmış lastik kullanılıp kullanılmadığını, dış ışık donanımlarının faal olup olmadığına dikkat edilecek, görüşü azaltan sisli, yağışlı ve benzeri havalarda gündüzleri de yakını gösteren ışıkların yakılması sağlanacak, far ayarı ve ışık donanımı bozuk araçlar eksiklikleri giderilinceye kadar trafikten men edilecek, yangın söndürme cihazı ve ilk yardım çantası bulunmayan, mevsim şartlarına göre gerekli teçhizat ve avadanlıkları (takoz, çekme halatı vb.) olmayan araçların eksikliklerini tamamlamaları sağlanacaktır .

Şehirlerarası otobüs terminalinde vatandaşlarımızın güvenli seyahat edebilmesi için denetimlere ağırlık verilerek, trafik yoğunluğu nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı müdahale etmek, vatandaşlarımızın trafik ile ilgili müracaatlarını değerlendirmek amacıyla gerekli tedbirler üst seviyeye çıkarılacaktır .

Karayollarımızda trafik yoğunluğu özellikle bayram tatilinin başlangıç ve bitiş günlerinde çok önemli oranlarda artış göstermekte ve yol kullanıcılarının gidecekleri yere biran önce ulaşma istekleri ile birlikte trafik kural ihlallerinin de yoğunlaştığı bilinmektedir. Bu nedenle sürücülerin; trafik kural ve kaidelerine, özellikle de kazaların başlıca sebepleri arasında bulunan şehir içi ve şehirlerarası yollardaki hız limitlerine önemle uymalarını, uykusuz ve yorgun bir şekilde araç kullanmamaları, özellikle emniyet kemerlerini mutlaka takmaları ve yanındakilere taktırmaları gerekmektedir.

Vatandaşlarımızın ve özellikle de sürücüler başta olmak üzere yol kullanıcılarının trafik kurallarına her zamankinden daha fazla riayet etmelerini, başta hız ihlali olmak üzere yakın takip, fazla yolcu, uykusuz-yorgun araç kullanmamaları, trafik kural ihlallerinden kaçınmalarını, her bir trafik kuralının en az bir hayat kadar değerli olduğu bilinci içerisinde sevdikleriyle kazasız, sağlıklı ve iyi bayramlar geçirmelerini diliyoruz. “

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız