SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bayram Trafiği İçin 10 Öneri

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:28:50
Bayram Trafiği İçin 10 Öneri
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği sürücülere, yaklaşan Ramazan Bayramı nedeniyle, karayollarında yoğunlaşacak trafiğe ve muhtemel risklere ilişkin hatırlatma ve uyarılarda bulundu. TTKÖD Genel Başkanı Hitay Güner bayramlarda yollarda sıkışıklığın ve kaza riskinin arttığını belirterek, sürücülerin normal zamanlardan daha fazla dikkatli olmaları gerektiğini söyledi. 

Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği (TTKÖD) sürücülere, yaklaşan Ramazan Bayramı nedeniyle, karayollarında yoğunlaşacak trafiğe ve muhtemel risklere ilişkin hatırlatma ve uyarılarda bulundu. TTKÖD Genel Başkanı Hitay Güner, bayramlarda yollarda sıkışıklığın ve kaza riskinin arttığını belirterek, sürücülerin normal zamanlardan daha fazla dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı. Güner, sürücülere güvenli bir yolculuk için yapmaları gerekenleri madde madde şöyle sıraladı: "Taşıtınızın seyahat öncesi tüm bakım ve kontrolünü yaptırın. Sürücü belgesi, taşıt ruhsatı, trafik sigorta poliçesi ve egzoz emisyon belgesi yanınızda bulundurun. Yola çıkmadan önce uykunuzu iyice alın, direksiyon başına yorgun oturmayın. Taşıta biner binmez emniyet kemerinizi takın ve ancak aracı terk edeceğiniz zaman çözün. Nerede oturursa otursun araçtaki herkesin emniyet kemerini takmasını isteyin. Bir kişi dahi takmazsa aracı hareket ettirmeyin. Çocukları arka koltukta oturtun. Bütün koltukların baş yastıklarının oturan kişilerin ensesine değil, başının arkasına gelecek şekilde ayarlanmasını sağlayın. Araçtaki diğer kişilerle konuşurken dahi gözünüzü yoldan ayırmayın. Hem iki yönlü, hem bölünmüş yollarda sadece sağ şeritten gidin. Ancak önünüzdeki aracı geçmek için şerit değiştirin."

"İKİ SAATTE BİR BEŞ DAKİKA MOLA VERİN"

Hız limitlerini aşılmaması ve yavaş gidilmesi gerektiğine dikkati çeken Güner, hız arttıkça görüş alanının daraldığını ve tehlike anında gereken önlemin zamanında alınamayacağını ifade etti. Güner, açıklamasında şunları kaydetti: "Hızlı giderken kaza yaparsanız, kazanın şiddeti de artar ve ölümlere neden olur. Önünüzdeki yavaş araçları yol şartlarından emin olmadıkça acele hareketlerle geçmeyin. Cep telefonunuzla direksiyon başında kesinlikle konuşmayın, mesaj göndermeyin. Kulaklık ya da araç kiti de kullanmayın. Yol tabelalarının hepsine bakın, verdikleri mesajlara göre hareket edin. Yol çizgilerini izleyin ve devamlı çizgilerde asla ve asla doğrultu ve şerit değiştirmeyin. İki saatte bir hiç değilse beş dakika mola verin. Direksiyon kullanırken yavaşlayan kan dolaşımımı hızlandırmak için mola esnasında muhakkak araçtan inip, hareket edin. Ülkemizde başta gelen kaza nedeni 'arkadan çarpmadır'. Bu yüzden önünüzdeki araca asla yaklaşmayın. Diğer sürücülerin yanlış, sorumsuz ve hatta saygısız hareketlerine kızmayın, sinirlenmeyin, hırslanmayın. Onlara derslerini vermeye kalkışmayın. Sizin için önemli olan trafik polisinin denetimi değil, kendi kendinizi denetlemeniz ve kendinize saygınızdır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız