SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bayram Yerine 'Salon Düğünü'!.

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:05:02
Bayram Yerine 'Salon Düğünü'!.
A- A+ PAYLAŞ

19 Mayıs Atatürkü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Salı günü Malatya'da da "öylesine"  ve "salon düğünü gibi" bir törenle kutlanacak. (Resmi programın kupürü fotoğrafta)

YASAK SAVMA!..

Atatürk'ün, ülkeyi düşman işgalinden kurtarmak üzere milli mücadeleyi başlatmak için 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışının yıldönümü nedeniyle önceki yıllarda yapılan görkemli törenler, yerini "yasak savma" kabilinden düzenlenen sönük bir kutlama programına bıraktı.

Valilik'ten verilen bilgiye göre; 19 Mayıs nedeniyle Atatürk Anıtı'nda herhangi bir tören düzenlenmeyecek. 

Önceki yıllarda İnönü Stadı'nda yapılan kutlama törenleri, bu yıl Atatürk Spor Salonu'nda yapılacak ve saat 19.00'da başlayacak. Konuşmalar ve gösterilerden sonra kutlamalar tamamlanacak.

MESAJLAR..

Türkiye Cumhuriyeti tarihi için çok önemli bir dönemin başlangıcı olan 19 Mayıs'ın yıldönümünün bayram olarak kutlanmasına ilişkin faaliyetler, her geçen yıl daha "sönük" hale getirilirken, bazı kurum ve kuruluş temsilcileri ile siyasilerden kutlama mesajları geldi.

Vali Süleyman Kamçı

Malatya Valisi Süleyman Kamçı şu mesajı yayınladı:

"19 Mayıs 1919, Aziz Türk Milletinin emperyalist işgal güçlerine başkaldırdığı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ya istiklal, ya ölüm” ifadesi ışığında milli egemenliğe dayanan, tam bağımsız bir devlet kurma kararının hayata geçirildiği gündür. 19 Mayıs 1919, yenilmiş, zedelenmiş, yorgun ve fakir düşmüş bir milletin, vatanını sahiplenerek istikbalini yeniden inşa etmeye başladığı kutlu bir gündür.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, 19 Mayıs 1919’da Samsun’da yaktığı özgürlük meşalesinin aydınlığı büyük bir hızla tüm yurda yayılmış, milletimizin sarsılmaz azim ve kararlılığıyla birleşmiş ve yedi düvele karşı giriştiğimiz Milli Mücadele sonucunda zaferle taçlanmıştır. 

Bütün kalbimle inanıyorum ki, 19 Mayıs’ın milli ruhu üzerinde yükselerek çağdaş, demokratik, laik bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti,  Cumhuriyetin yılmaz bekçileri olan Türk gençliğinin üstün gayret ve çalışmaları sayesinde güçlü bir ülke olarak ilelebet yaşayacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha saygı ve rahmetle anıyor, başta gençlerimiz olmak üzere değerli Malatya halkının ve aziz milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum."

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık

AKP'li Çalık da, Atatürk'ü sadece bayramın adını söylerken andığı mesajında şöyle dedi:

"Gençlik, milletimizin, geleceğimizin en önemli manevi varlığı, en dinamik, sarsılmaz kuvvetidir. Gençlerimiz, milli iradenin umudu olurken, bir toplumun da geleceğidir.  Gelişen nesillerimizin bilinçli ve sorumluluk sahibi olması sonucu toplumumuz da güç ve kuvvet kazanacaktır.

Yarınlarımızı emanet edeceğimiz gençlerimizi ne kadar doğru yönlendirir, ne kadar vatan-bayrak birliği içerisinde yetiştirirsek istikbalden o zaman emin olabiliriz.

Umudumuzu, geleceğin aydın kuşaklarına olan inancımızı, hiçbir zaman yitirmeden, var gücümüzle, tüm desteğimizle gençlerimizin yanında olacağız.

“Gençlik bu milletin umududur.” Anlayışı ile yaptığımız tüm çalışmalar bugün karşılık bulmakta ve ülke genelinde bir etki alanı yaratmaktadır.

Hükümetimiz, gençliğin kademe kademe kendini geliştirmesine vesile olurken, diğer taraftan da demokrasinin her kademeye nasıl ilmik ilmik işlendiğinin en güzel örneğini sergilemiştir.

Görüyoruz ki, parlak neferler ile çevrilmiş, yürekleri Hakk ve Milet aşkı ile donatılmış gençlerimiz geliyor. Bu neferler ki, hayırlı yollarda, kendi nefsi için yaşamayı bırakmış, milleti ve milli iradesi için yapacaklarını hedeflemiş gençlerle dolu olmalıdır.

Olmalıdır, çünkü en eski tarihimizden bu yana, süregelen vatan – toprak aşkımız, ulaşılmaz sevdamız daim olsun.

Gençlik; bir ülkenin, bir inancın, bir hedefin, bir doğrunun temsilidir. Nasıl gençler yetiştirirsek öyle bir gelecek bizleri karşılayacaktır. Bizler de bu gerçeklerin bilinci ile, gençlerimize, üstün makamın sadece doğruluk ve adalet olduğu inancını aşıladık.

Bu duygu ve düşünceler doğrultusunda; 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 96. Yıldönümü vesilesiyle Gençlik Haftası’nı yaşamanın coşkusu içerisinde gençlerimizi kutluyor, sevgi ve muhabbetle selamlıyorum."

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba

CHP Genel başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.

“Tam 96 yıl önce bugün, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkması ile Anadolu halkının emperyalizme karşı direniş umudu filizlenmiş ve Kurtuluş mücadelemizin ateşi yakılmıştır.

Bağımsızlık ideali, kardeşlik, dayanışma ve bir arada yaşama isteği ile şekillenen kurtuluş mücadelemizin başlangıç günü olan 19 Mayıs Günü özellikle gençlerimize armağan edilmiştir. Gençlerimiz bugünü; işgale ve sömürüye karşı Anadolu’nun başkaldırdığı gün olarak her yıl hatırlamakta ve kutlamaktadır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün cumhuriyetimizi emanet ettiği gençlerimize bizlerin de duyduğu güven  sarsılmadan devam etmektedir. Bu ülkenin gençleri üstlendikleri sorumluluk ile ülkenin aydınlık yarınlarının gerçek mimarları olacaklardır. Daha özgür, daha eşit, barış içinde yaşayan bir Türkiye, gençlerimizin elinde yükselecektir.

Çağdaş bir Türkiye için 96 yıl önce yakılan umut ateşinin bu ülkenin gençleri tarafından daha da yükseltileceğine inanıyor, bu düşüncelerle, tüm halkımızın 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını en içten duygularımla kutluyorum.”

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. 

Başkan Çakır’ın mesajı şöyle:

"19 Mayıs tarihinin, milletimiz ve Cumhuriyetimiz adına önemli bir yeri vardır. Bu tarih; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün milletimiz ile birlikte İstiklal mücadelesini başlatmak için Samsun’a ayak bastığı gündür. Millet olarak, ülkemizi işgal edenlere karşı azim, inanç, fedakarlık ve gönül birliğiyle durarak yazdığımız tarihte, eşine az rastlanır bir destanın ilk günüdür. Milletimizin kendi kaderinde ve ülke yönetiminde söz sahibi olmasının miladıdır.

23 Nisan’ı çocuklara hediye eden Gazi Mustafa Kemal, 19 Mayıs’ı da gençlerimize bayram olarak armağan etmiştir. 

19 Mayıs gençlerimizin bayramı ve gurur günüdür. Millet olarak gençlerimizden büyük beklenti içerisindeyiz. Gençlerimiz, hedeflerini hep yüksek tutmalı, daima ileriye bakmalıdır. Başarıyı yakalayabilmek için kendi değerlerimizin yanı sıra dünyanın değerleriyle barışık olmalı, dünyanın gittiği istikameti doğru okumalıdır. 

Biz, gençlerimize güveniyoruz. Unutmamalıyız ki gençlerine güvenen, gençlerini iyi bir şekilde yetiştiren milletler, gelecekte de var olabileceklerdir. 

Bu duygularla, bütün milletimizin, Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını rahmetle ve şükranla anıyorum."

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Gürkan, milli ve manevi değerlerine bağlı gençlikle birlikte Türkiye'nin geleceğimizin teminat altında olduğunu ifade etti. 

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında,Bugün  Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ülkemizin teminatı olarak gençlerimizi gösterdiği ve İstiklal mücadelemizin başlangıcı dediğimiz bir gündür. Böyle bir günü ülkemiz için, gençlerimiz için elbette önemli görmek gerekmektedir. Çünkü, Atatürk'ün dediği gibi gençlerimiz ülkemizin ve yarınlarımızın teminatıdır. Bu günde, milli ve manevi değerlerine bağlı, saygı ve hoşgörü içinde olan, donanımlı gençlerle Türkiye'nin geleceği teminat altındadır. Biz yerel yöneticiler olarak, en doğru yatırımın insana ve gençlere yapılan yatırım olarak görüyor ve bu doğrultuda faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Ülkemizin çimentosu olan gençlerimizi, ne kadar eğitimli, ne kadar donanımlı, ne kadar milli ve manevi değerlerine bağlı birer  birey olarak yetiştirebilirsek, geleceğimiz de bir o kadar emin ellerde olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle Milli mücadelemizin baş kahramanı başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını saygı, rahmet ve şükranla anarken, gençlerimizin de Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum" ifadelerine yer verdi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız