SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bayrama Kavuşma Mutluluğu'

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:30:49
'Bayrama Kavuşma Mutluluğu'
A- A+ PAYLAŞ

Perşembe günü başlayacak Ramazan Bayramı nedeniyle siyasiler ile sivil toplum örgütü temsilcileri kutlama mesaj yayınladılar.

AKP Malatya Milletvekilleri Ömer Faruk Öz, Öznur Çalık, Mustafa Şahin, Cemal Akın, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, TSO Yönetim Kurulu Başkanı Hasan H. Erkoç ve MÜSİAD Şube Başkanı Mehmet Balin yazılı birer mesaj yayınlayarak Malatya halkının ve İslam dünyasının Ramazan Bayramı’nı kutladı. 

VALİNİN MESAJI

Malatya Valisi Vasip Şahin’in 31 Temmuz günü basın kuruluşlarına iletilen ve kutlama programı ile ilgili yapılan düzenlemeyi de içeren bayram mesajında şöyle denildi:

"Kültür ve inanç dünyamızın çok önemli öğelerinden olan Bayramlarımız millet olarak birlik, beraberlik, kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışma gibi hasletlerimizin tazelendiği ve pekiştirildiği günlerdir. Bu hasletlerin hala canlı bir şekilde yaşadığı ve yaşatıldığı İlimizde bayramlar ayrı bir coşku ve ayrı bir heyecanla idrak edilmektedir. 

Yaşanan bu coşku ve heyecanı tüm vatandaşlarımızla bir arada paylaşma amacıyla, ilgili kurum/kuruluş ve sivil toplum örgütlerinden intikal eden yoğun talepler muvacehesinde Bayramın resmi olarak kutlanması programının bütün kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütleri adına Valiliğimizce tek bir program şeklinde icra edilmesinin İlimizdeki birlik ve beraberliğin pekiştirilmesi, eş, dost, akraba, komşularımız ile fakir ve muhtaç vatandaşlarımıza daha fazla vakit ayrılabilmesi bakımlarından uygun ve gerekli görülmüştür. Ancak arzu eden kurum ve kuruluşlar kendi personeli ya da mensuplarıyla bayramlaşma programları düzenleyebileceklerdir.

Bu vesileyle tüm mesai arkadaşlarımın ve vatandaşlarımızın Ramazan Bayramını kutluyor, sevdikleriyle birlikte sağlık, mutluluk, huzurla dolu nice bayramlara ulaşmalarını diliyorum."

AKP MİLLETVEKİLİ ÖZ: KARDEŞLİK RUHUNU GÜÇLENDİRME ZAMANI 

Ramazan Bayramı vesilesiyle bir mesaj yayınlayan AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, bayramların kardeşlik ruhunu güçlendiren zamanlar olduğuna dikkat çekerek “Bu topraklarda yüzyıllarca sarsılmadan yaşattığımız kardeşlik ruhu gücümüzün ve huzurumuzun temelidir” dedi. 

Mesajında bazı İslam ülkelerindeki savaş ve kargaşalara dikkat çeken AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, savaş ve yoksullukla mücadele eden, zulüm gören dünyanın çeşitli ülkelerindeki Müslümanların da huzur ve esenlik içinde bayram kutlayabilecekleri günlere erişmelerini temenni ettiğini kaydetti. 

AKP Milletvekili Ömer Faruk Öz Ramazan Bayramı kutlama mesajında daha sonra şu görüşlere yer verdi: “ Milletçe bayram coşkusunu gönüllerimizde hissederken, diğer yandan dünya üzerinde bayrama buruk gönüllerle giren insanların hüzün ve acılarını da aynı şekilde yüreklerimizde hissediyoruz. Asırlardır barış ve adalete, sevgi ve hoşgörüye öncülük etmiş bir medeniyetin mirasçıları olarak geçmişte olduğu gibi bugün de bayram iklimini her yere taşımaya gayret edip, yaşanan acıları da sevinçlerimiz gibi paylaşmaya devam edeceğiz. 

Bölgemizdeki siyasi çalkantılara rağmen, ülkemizin istikrar ve güvenini muhafaza etmesi, kalkınma, büyüme ve gelişme yolunda emin adımlarla ilerlemesi, toplumsal refahın ve barışın günden güne güçlenmesi, devletle millet arasındaki engellerin teker teker aşılması, milletimizin huzur ve refahı için her alanda gerçekleştirilen reformlar bayram coşkumuzu daha da anlamlı hale getirmektedir.  

Savaşla ve yoklukla mücadele eden, zulüm gören dünyanın çeşitli ülkelerindeki Müslümanların da en kısa zamanda bu zulümlerden kurtulmalarını ve esenlik bulmalarını ümit ediyorum. Ülkemiz, dünyanın neresinde olursa olsun yoksul ve mazlum halklar için bir umut ülkesi konumuna yükselmiştir. Biz de, ülkemizde ve tüm dünyada barış ve adaletin tesisi için var gücümüzle çalışmaktayız.  

Bu duygu ve düşüncelerle hemşerilerimin ve tüm İslam âleminin huzur içinde, ailesi ve tüm sevdikleriyle beraber rahmet ve şefkat dolu bir bayram geçirmesi temennisiyle Ramazan Bayramını tebrik ederim”. 

AKP MALATYA MİLLETVEKİLİ ÇALIK: RAMAZAN AYI KARDEŞLİK HUKUKUNUN, TOPLUMSAL DAYANIŞMANIN GÜÇLENMESİNE VESİLE OLDU 

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Ramazan Bayramı kutlama mesajında Ramazan ayının önemine ve toplumsal ilişkiler bağlamında üstlendiği işleve vurgu yaparak, Ramazan Bayramı’nın İslam Coğrafyası’ndaki çatışmaların durmasına vesile olmasını dilediğini söyledi. 

AKP Milletvekili Öznur Çalık, Ramazan ayının Müslümanların nefislerini açlıkla sınadığına dikkat çekerek “ 11 Ayın Sultanı olarak nitelendirdiğimiz mübarek Ramazan ayı süresince, nefsimizi açlıkla sınadık ve tüm dünyada açlıkla mücadele etmek zorunda kalan insanlarla empati kurabilme şansını yakaladık. Bu sayede, Ramazan ayının kardeşlik hukuku, toplumsal dayanışma ve yardımlaşma bağlamındaki önemini bir kez daha anladık ve yaşadık” dedi. 

Malatya halkına kendilerine Ramazan ayı boyunca sofralarını ve evlerini açtığı için teşekkür eden AKP Milletvekili Çalık mesajında daha sonra şu ifadelere yer verdi: “ Gönülleri bir eden, kullar arasında kardeşliği pekiştiren ve özünde Cenab-ı Allah’ın rahmetinin, bereketinin ve merhametinin yattığı mübarek Ramazan-ı Şerif’i bu yıl da geride bırakmış bulunuyoruz. Ramazan ayı boyunca yaşadığımız güzellikler vesilesi ile toplumsal diyalog esas kılındı. Bu rahmet ayında farklılıklar gözetilmeksizin yaşanan toplumsal diyalogun yoğunluğu, aramızdaki farklılıkların ayrışmanın değil, dayanışma ruhunu canlandırmanın temelinde güzellikleri paylaşmanın yattığını gösterdi. 

Biz AK Parti mensupları olarak Malatya’da ve tüm Türkiye’de bu maneviyat iklimini ve kardeşliği paylaşmak için kimi zaman sofralarınıza konuk olduk, kimi zaman beraberce sıcak çayınızı içtik. Kimi zaman da Ramazan ayının güzelliklerini içinde barındıran hoş sohbetler gerçekleştirdik. Diğer zamanlarda olduğu gibi Ramazan ayında da sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşadık. Bizleri sofranızı ve evinizi açtınız. Muhabbetinizi, misafirperverliğinizi esirgemediniz. 

Bu vesile ile, Malatyalı hemşerilerimden ve tüm milletimizden Allah razı olsun. Ramazan-ı Şerif boyunca gördüğüm manzara beni geleceğimiz için çok umutlandırdı. Biz böyle bir ve bu kadar birbirimize bağlı olduğumuz sürece bu milleti hiçbir güç yıkamayacak ve bu ulu çınar ilelebet ayakta duracaktır. 

Biz Malatya’da ve ülkemizde huzur içinde Ramazan ayını idrak ederken maalesef İslam dünyasında akan kan durmadı. Irak’ta, Suriye’de, Tunus’ta ve Mısır’da bu mübarek ayda kardeş kanı döküldü. İç husumetler maalesef son bulmadı. Mübarek Ramazan Bayramı’nın İslam dünyasındaki kardeş kavgasını, iç çatışmaları durmasına vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyor, demokrasi ve özgürlüklerinin mücadelesini sürdüren kardeşlerimize selamlarımı gönderiyorum. Bu duygular ile mübarek Ramazan Bayramınızı tebrik eder, bu mübarek Ramazan Bayramının ülkemize, İslam âlemine ve tüm insanlığa hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ederim."

AKP MİLLETVEKİLİ ŞAHİN’İN DİYANET İŞLERİ ESKİ BAŞKANI BARDAKOĞLU’NDAN KOPYA MESAJI 

AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin de Ramazan Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Medya kuruluşlarına gönderilen 2 sayfalık Ramazan Bayramı mesajının 1. sayfasında, AKP Milletvekili Şahin, Ramazan Bayramı’nın mutlulukların arttığı, acıların paylaşılarak azaldığı özel ve müstesna günlerden biri olduğuna dikkat çekerek “Ülkemizde ve tüm İslam Âleminde Ramazan Bayram’ının oluşturduğu sevgi, saygı,  hoşgörü ve kardeşlik iklimi içinde dargınlıkların ve küskünlüklerin sona erdirilmesine de her zaman vesile olmuştur” dedi. 

Mesajında bayramların “Sevgi, kardeşlik, paylaşma, hoşgörü ve dayanışma gibi insani-ahlaki  değerlerimizin artmasına, toplumda barış ve huzur ortamının yaygınlaşmasına,  çevremizdeki insanları fark etme, akrabalık ve komşuluk bağlarının pekişmesine  imkan sağlayan günler” olduğunu değinen Mustafa Şahin daha sonra “Dünyanın birçok yerinde zulme uğrayan ve demokrasi mücadelesi veren kardeşlerimizin haklı mücadelelerini muzafferiyet ile taçlandırıp; barış, huzur  ve mutluluk  içinde  yaşanmasını Cenab-ı Allah’tan temenni ediyorum” dedi. 

AKP Milletvekili Mustafa Şahin’in 2 sayfalık Ramazan Bayramı kutlama mesajının 2. sayfasında ise, Diyanet İşleri Eski Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu’nun milletvekillerine gönderdiği ve Ramazan Bayramı’nın yanı sıra Kurban Bayramı’nın da kutlandığı paragrafların yer aldığı yazılar yer aldı. 

Bu durum, AKP Milletvekili Mustafa Şahin’in bayram mesajının, Diyanet İşleri Eski Başkanı Ali Bardakoğlu’nun milletvekillerine gönderdiği eski bayram mesajlarından Ramazan Bayramı mesajı hazırlamak için faydalanıldığını gösteriyor. 

Ali Bardakoğlu’nun eski Ramazan ve Kurban Bayramları ile karışmış iki mesajında yer alan bazı cümleler ile AKP Milletvekili Mustafa Şahin’in Ramazan Bayramı mesajında yer alan bazı cümlelerinin aynı olduğu gözlendi. 

Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, 2003-2010 yılları arasında Diyanet İşleri Başkanlığı yapmış, AKP ile türban konusunda görüş anlaşmazlığına düşünce görev süresi tamamlanmadan başkanlıktan ayrılmıştı.

AKIN: HUZUR GETİRMESİNİ DİLİYORUM

AKP Malatya Milletvekili Cemal Akın'ın mesajı da şöyle:

"Ruhlara güzellik, gönüllere zenginlik veren mübarek Ramazan ayını uğurlarken; insanları birleştiren, kardeşliğimizi pekiştiren, kırgınlıkları onaran Ramazan Bayramına kavuşmamızın mutluluğunu yaşıyoruz.

Bir milleti millet yapan değerlerin anlaşılması ve yaşatılması için bayramlar önemli bir görev üstlenmektedir.Dargınlık ve kırgınlıkların unutulduğu, toplumsal birlikteliğin pekiştiği, saygı ve hoşgörünün egemen olduğu, iyilik ve güzelliklerin yoğun olarak yaşandığı bayramlar bizler için çok özel anlamlar taşımaktadır. Bu günler, toplumumuzun yardım ve desteğine ihtiyaç duyan kesimine ilgi ve şefkatle yaklaşarak, birliktelik ruhunu yaşatmak adına bir fırsattır.

Bu duygu ve düşüncelerle Ramazan Bayramı’nın tüm insanlığa, ülkemize ve tüm hemşehrilerime, mutluluk, bereket, barış ve huzur getirmesini diler, selam ve saygılarımı sunarım."

AĞBABA: İNSANLARIN HAKSIZ VE HUKUKSUZ BİÇİMDE CEZAEVLERİNE ATILMADIĞI BAYRAMLARIN ÖZLEMİ İÇİNDEYİZ 

Cumhuriyet Halk Partisi  Malatya Milletvekili  Veli Ağbaba da bir mesaj yayınlayarak Malatya halkının Ramazan Bayramı’nı kutladı. 

Mesajında, çeşitli toplum kesimlerini anarak herkesin yüzünün güldüğü ve insanların haksız, hukuksuz biçimde tutuklanarak cezaevlerine atılmadığı mutlu bayramların özlemi içinde olduklarını ifade eden CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, bayramların ruhunda dargınlıklara, kavgalara son verilmesinin yattığını belirtti. 

Ağbaba mesajında şu vurgulara yer verdi: “ Kimsenin yoksulluk ve açlık içinde olmadığı, savaşın, kanın ve gözyaşının olmadığı, işsizlerin iş bulup, sendikacıların, bilim insanlarının, öğrencilerin haksız  ve  hukuksuz şekilde cezaevlerinde tutulmadığı, kayısı üreticisinin emeğinin karşılığını aldığı, çiftçilerin icra dairelerinde dolaşmadığı, toprakların taş ocaklarına, maden ocaklarına, çimento fabrikalarına peşkeş çekilmediği,  esnafın, işçinin, memurun yüzünün güldüğü,  herkesin birlik ve beraberlik içinde yaşadığı mutlu bayramlar temenni ediyorum. 

Bu düşüncelerden hareketle, Ramazan  Bayramının başta Malatya olmak üzere tüm ülkemize güzellikler getirmesini diliyor tüm halkımızın bayramını kutluyor, saygılarımı sunuyorum” .

BELEDİYE BAŞKANI ÇAKIR: BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ PEKİŞTERECEĞİMİZ GÜNLER 

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır da yayınladığı Ramazan Bayramı kutlama mesajında birlik ve beraberlik içinde olmanın önemine vurgu yaptı.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır mesajında şunları belirtti:

“İçerisinde birçok maddi ve manevi güzellikleri barındıran Ramazan ayını uğurlarken, bayrama kavuşmuş olmanın sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Müslümanlar için çok anlamlı ve özel günler olan bayramlarda büyüklerimiz, gençlerimiz ve çocuklarımızla birlikte tek vücut ayrı bir heyecan yaşıyoruz. Dini bayramlarda millet olarak kırgınlık, dargınlık ve ayrılıkları aşarak, birlik ve beraberliğimizin pekiştirilmesi gerekir. Başta yaşlılarımız ve çocuklarımız olmak üzere, herkesin gönüllerini almalıyız. İyilik, güzellik ve paylaşımın had safhaya ulaştığı bayramlar, el ele vererek, millet olarak ortak değerlerimizi güçlendirmenin vesilesidir. Bu duygularla başta Malatyalı hemşerilerim olmak üzere tüm milletimizin ve İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyor; başta kardeş coğrafyalar Suriye, Mısır ve Güneydoğu Asya’da bulunan Mynmar’daki katliamların, zulümlerin son bulması ümidiyle tüm insanlığa barış, huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum”.

AKP İL BAŞKANI TÜFENKÇİ: YARALARA MERHEM OLMASINI DİLERİM..

AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi de şu mesajı yayınladı:

"Her türlü dayanışma ve yüce duygunun tezahür ettiği, sevgi, barış, dostluk ve kardeşlik duygularının yoğunlaştığı, dargınların barıştığı, kucaklaşmanın yaşandığı bir Ramazan Bayramına daha erişmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Gönüllerimiz bir yandan bayram coşkusuyla dolarken, diğer yandan dünya üzerinde bayrama buruk gönüllerle giren insanların hüzün ve acılarını da aynı şekilde yüreklerimizde taşıyoruz. Millet olarak, bu insanların yaşadığı acılara, bu insani trajedilere kayıtsız kalmamız, bunları görmezden gelmemiz düşünülemez. 

Bu vesile ile bayramın, İslam coğrafyasında, acı içinde, umutsuzluk içinde, gözyaşları içinde yaşamak durumunda olan kardeş halkların yaralarına merhem olmasını temenni ederim. 

Türkiye'nin bugün, barışın ve istikrarın sürekli kılınmasını amaçlayan çabalarıyla, küresel gündemi etkileyen, uluslararası sorunlarda inisiyatif sahibi olan önemli bir aktör konumundadır. Bu anlamda Filistin, Mısır ve Suriye’de yaşananlar karşısında Türkiye’nin tutumu son derece vicdani ve ahlaki olmakla beraber gerçek adaletin sağlanması hususundadır.

Bu anlamlı günde hepimize düşen görev, neye sahip olduğumuzun değerini bilmek ve güzel ülkemize sahip çıkmaktır. Türkiye'nin geleceği parlaktır. Kendimizden emin bir şekilde çalışmaya devam etmeliyiz. Yarınımızın, bugünümüzden daha iyi olacağına benim inancım tamdır. Sevginin ve hoşgörünün simgesi olan bayram günlerinde milletçe ayrılıkları, kırgınlıkları, dargınlıkları aşarak, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmeliyiz. 

Özellikle yaşlılarımızın ve kimsesiz çocuklarımızın yüzlerini güldürerek, gönüllerini almalıyız. Umutların yeşerdiği, iyilik ve güzelliklerin filizlendiği bayramlar, el ele vermenin, millet olma şuuruna ermenin, ortak değerlerimizi güçlendirmenin vesilesidir. Enerjimizi, faydasız tartışmalara harcamak yerine, sorunlarımızı toplumsal barış, uzlaşma ve dayanışma içerisinde, demokratik olgunlukla çözmek için çalışmalıyız. Gelecek kuşaklara demokrasisi güçlenmiş, özgürlükleri gelişmiş, insanlarının yüzü gülen, sevginin, kardeşliğin ve hoşgörünün hakim olduğu bir Türkiye bırakmak için çalışmaktayız. 

Tüm Malatyalı hemşerilerimin, Türk milletinin ve tüm İslam aleminin bu güzel bayramını bu duygularla tebrik ediyor, daha nice mutlu ve sağlıklı bayramlara hep birlikte ulaşmayı Allah'tan temenni ediyorum. ‘’

CHP İL BAŞKANI KİRAZ: YOKSULLUĞUN OLMADIĞI, EŞİTLİĞİN SAĞLANDIĞI BAYRAMLAR TEMENNİ EDİYORUM

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Ramazan Bayramı kutlama mesajında sosyal adalet vurgusu yaptı.

Enver Kiraz Ramazan Bayramı mesajında şöyle dedi:  “Ülkemiz kaynaklarının adil paylaşıldığı, kimsenin yoksulluk ve sefalet içinde olmadığı, emeğin değer bulduğu,  hak, hukuk, adalet ve eşitliğin sağlandığı,  gelecek endişesinin taşınmadığı, herkesin birlik, beraberlik ve barış  içinde yaşadığı mutlu bayramlar temenni eder, bu duygularla bütün halkımızın ve basın camiasının Ramazan Bayramı’nı yürekten kutluyorum”. 

MHP İL BAŞKANI YILDIZ: GENELKURMAY BAŞKANI HAPİSTE, TERÖRİSTLER SERBEST GEZERKEN..

MHP İl Başkanı Arif Yıldız, mesajında şöyle dedi:

"Afrika’da açlık,

Mali’ deki katliam devam ederken,

Mescidi Aksa’nın işgali sürerken,

Irak’ta, Mısır ve Suriye’de, kardeş kanı akmaya devam ederken,

Afganistan, Filistin, Çeçenistan, Arakan ıstırap içindeyken, 

Doğu Türkistan, Musul ve Kerkük’teki soydaşlarımızın yardım çığlıkları  yüreğimizi yakarken,  

Türkiye’de bin yıllık kardeşliğimize sekte vurulmuş, bebek katili-terörist başının talepleri yerine getirilme yarışına girilmişken,

Vatanımızın 24-25 parçaya ayrılması, belli bölgelere özerklik, bağımsızlık, ayrılık  taleplerine sessiz kalınırken,

Genel Kurmay Başkanı cezaevinde, teröristler dışarıda serbest gezerken,

Ramazan Bayramının, Milletimizin umutlarının yeniden yeşermesine vesile olmasını diler

Birlik ve beraberlik içerisinde, mutlu, huzurlu nice bayramlar dilerim." 

TSO BAŞKANI ERKOÇ: TEK DİLEĞİMİZ RAMAZAN BAYRAMI’NIN MISIR VE SURİYE’YE BARIŞ RÜZGARI GÖTÜRMESİDİR 

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Ramazan Bayramı mesajında mısır ve Suriye’deki çatışmalara dikkat çekerek, Ramazan Bayramı’nın bu ülkelerdeki çatışmaların sona ermesine vesile olmasını diledi. Erkoç mesajında  “Ramazan ayını huzur ve kardeşlik duygularıyla idrak ettik. Bu ay boyunca kalplerin ferahlığı yüzlerimize yansıdı. İnsanların yardımseverliği bu ay en yüksek seviyeye çıktı. Ancak her ülke bizim kadar şanslı olamadı. Mısır ve Suriye’de akan kan ve gözyaşı Ramazan’da da dinmedi. Şimdi tek dileğimiz, Ramazan Bayramı’nda bu barış rüzgârının Suriye ve Mısır başta olmak üzere kan akan her yerde esmesidir. İnsanların kalbine hükmeden Yaradanımızdan en büyük temennimiz, devam eden bu kan ve göz yaşının bir an önce dinmesidir. Bu dilek ve dualarımızla bütün hemşerilerimizin  mübarek Ramazan Bayramını en içten dileklerimle kutlar sağlık ve mutluluklar dilerim” dedi. 

MÜSİAD: BARIŞ VE HUZUR İSTİYORUZ 

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Şube Başkanı  Mehmet Balin de yayınladığı bayram mesajında şunları ifade etti:  “Barış ve huzur istiyoruz. Ramazan Bayramı’na barış ve huzurun sadece ülkemizde değil bütün dünyada hakim olmasını dileyerek giriyoruz. Dünyanın her köşesinde çeşitli zorluklarla mücadele eden Müslüman kardeşlerimize sabır, metanet ve nusret diliyoruz. İnsanlık sadece Müslümanların yaşadığı coğrafyalarda değil dünyanın her yerinde fakirlik, cehalet, ayrımcılık, temel hak ve özgürlüklerin savaşlar ve çeşitli baskılarla zor zamanlar yaşıyor. Kutsal Kitabımız Kur’an-ı Kerim’in bütün çağlara hitap eden barış ve esenlik mesajı üzerinde dikkatlice düşünülmesi gerekiyor. Alemlere Rahmet olarak gönderilen Peygamberimizin sevgi ve esenlik mesajının iyi anlaşılması gerekiyor. Mademki, bize “Oku” diye başlayan bir “Kitap” gönderilmiş. Mademki, Rabbimiz, Son Peygamberi Hz. Muhammed’e (SAV) “Biz seni ancak Alemlere Rahmet olarak gönderdik” diyor. Barış ve huzura, birlikte kutlanan bayramlara ulaşmanın yolu, “Okumak”tan, O “Kitap”ta buluşmaktan geçiyor. Sahip olduğumuz nimetlerin ve değerlerin kıymetini bilerek iyilik ve güzellik üretmeliyiz. Barıştan yana olmalıyız. Ramazan Bayramı’nın manevi bereketi ve aydınlığında ülkemiz ve bütün insanlık için barış ve huzur diliyorum”.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız