SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bayramda 100 Bin Kişi Geliyor'

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:01:19
'Bayramda 100 Bin Kişi Geliyor'
A- A+ PAYLAŞ

4 Ekim Cumartesi günü başlayacak olan Kurban Bayramı öncesinde bayram hazırlıkları yoğun bir şekilde devam ederken, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Büyükşehir Belediyesi tarafından Canlı Hayvan Pazarı ile Şehir Mezarlığı’nda yapılan hazırlıkları yerinde inceledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır tarafından 1 Ekim Çarşamba günü yapılan inceleme gezisine, Genel Sekreter Arif Emecen, Genel Sekreter Yardımcıları Ertan Mumcu, Zeki Sarılar, daire başkanları ve şube müdürleri ile şirket genel müdürleri de eşlik etti.

ŞEHİR MEZARLIĞI, BAYRAM ZİYARETÇİLERİNİ BEKLİYOR

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, bayramlarda 100 binin üzerinde kişinin ziyaret ettiği Şehir Mezarlığı’nda da yapılan hazırlıklarla ilgili incelemelerde bulundu. 

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin örnek çalışmalarından birinin de mezarlık çalışması ve hizmetleri olduğunu belirten Başkan Çakır, “Bugün Türkiye’de belki de örneği olmayan bir düzen, tertip ve hizmet anlayışıyla mezarlık hizmetlerini yürütüyoruz. Buradaki hizmetlerden dolayı ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Özellikle bayramlarda mezarlıklarımız çok yoğun oluyor. 

Şehir Mezarlığına bayramlarda 100 binin üzerinde ziyaretçi geliyor. Ziyaretçilerin düzenli ulaşımını sağlamak, ziyaretlerini nezih bir ortamda yapmalarını sağlamak bizim temel görevimiz. Bunun için de göreve geldiğimiz günden itibaren burada yol açılması, asfaltlanması, ağaçlandırılması, sulama sistemlerinin kurulması ile ilgili her yıl önemli yatırımlar yapıldı. Şimdi de bayram öncesinde vatandaşlarımızın mezarlarını rahat bir şekilde ziyaret etmelerini sağlamak amacıyla çalışmalarımız tamamlandı. 

Yeni açılan bölgelerin yol açma ve asfaltlama çalışmaları yapılıyor. Yol çizgileri ve levhalama çalışmalarıyla gelen ziyaretçilerimizi rahat ettireceğimize inanıyorum. Her geçen yıl bu hizmeti daha da geliştireceğiz” dedi.

Şehir mezarlığında özellikle sağanak yağış durumunda, mezarların su altında kalmasını önlemek için çukur olan yerlere kanal ve menfez de yapılıyor.

ÖRNEK BİR CANLI HAYVAN PAZARI

Canlı Hayvan Pazarı’na da giden Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, burada kurbanlık hayvan satan ve alan vatandaşlarla sohbet ederek, fikir alışverişinde bulundu. Vatandaşlar tarafından yapılan kurbanlık pazarlığına da eşlik eden Başkan Çakır, Canlı Hayvan Pazarında yapılan hazırlıklarla ilgili bilgiler verdi.

Çakır, burada yaptığı açıklamada Büyükşehir Belediyesi olarak bayram hazırlıklarını tamamladıklarını belirterek, gerek bayram öncesinde gerekse de bayram esnasında gerekli tüm ekiplerin sahada olacaklarını söyledi. 

Kurban Bayramı’nda en önemli ihtiyacın kurbanlık ve kurbana hazırlık olduğunu kaydeden Çakır, “Bunun için en önemli hazırlık, canlı hayvan pazarı altyapısının sağlıklı bir şekilde hazırlanarak, hizmete sunulmasıydı. Biz Hayvan Pazarı’nda daha önce önemli yatırımlar yaptık. 40 dönüm genişlettik, giriş çıkış yolları açtık. Babuktu’da 22 metre genişliğinde yeni bir yol açarak, Kuzey kuşak yoluna bağladık. Bunların dışında birçok yeni hizmetlerle daha önce yaşanan karmaşalar ortadan kaldırıldı” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Çakır, bu yıl itibariyle de eksik olan ihtiyaçların tamamlandığını belirterek, araçların artık Pazar içerisine girmeyeceğini, araçlar için Pazar dışında 10 dönümlük bir otopark yeri ayrıldığını, büyükbaş hayvan yerlerinin büyütüldüğünü, küçükbaş hayvan kesim yerlerinin iki katına çıkarıldığını, padokların genişletilerek, üzerlerinin kapatıldığını,  pazarın komple yıkanarak, ilaçlandığını, kasap sayısının artırıldığını, olumsuz hava koşulları için de Bayram süresince Pazar içerisinde çadır kurulacağını söyledi. 

Pazarda ihtiyaç duyulan her türlü tedbirin alındığını kaydeden Çakır, vatandaşların burada rahat bir şekilde kurbanlarını alarak, kesebileceklerini söyleyerek, “düzeni, tertibi ve temizliğiyle örnek bir canlı hayvan pazarımız var” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız