SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bayramda Barıştılar

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:23:37
Bayramda Barıştılar
A- A+ PAYLAŞ

Mera kavgası nedeniyle aralarında husumet bulunan iki aile, protokolün bayram ziyareti ile barıştı. 

Doğanşehir’in Sürgü Beldesinin Reşadiye Köyünde mera anlaşmazlığı nedeniyle kavgalı olan iki aile, Kurban Bayramı nedeniyle Vali Vasip Şahin, AKP Malatya Milletvekilleri Mustafa Şahin, Öznur Çalık ve Cemal Akın, İl Jandarma Alay Komutan Yardımcısı Albay Mustafa Uğur, İlçe Kaymakamı Mehmet Soğukpınar, Müftü Yardımcısı Cengiz Yağcı, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, Doğanşehirli işadamı Vahap Küçük tarafından toplu halde ziyaret edildi.

Ziyarette Müftü Yardımcısı Yağcı, “Dünya nimetlerini paylaşırken adilane paylaşalım, hiçbir şey için kavga etmeyelim, Allah hepimizin rızkını zaten yetecek kadar vermiştir” dedi.

Daha önce silahların da kullanıldığı mera kavgasından dolayı husumetli olan iki aile büyükleri barışarak, bir birlerinin Kurban bayramını tebrik etti. Müftü Yardımcısı tarafından taraflara Kur’an-ı Kerim hediye edildi.

Her iki aileyi tebrik eden Vali Vasip Şahin, ”Biz sulh ve sükun içerisinde yaşadığımız zaman hayatımızı anlamlandırabiliyoruz, biz komşumuzla bir arada olduğumuz zaman hayatımızı anlamlandırıyoruz, bizde komşu komşunun külüne muhtaçtır gibi bir özdeyişimiz vardır, biz birbirimize muhtacız. Bu manevi anlamda muhtaçlıktır. Yoksa hepimizin hayatını idare ettirecek kadar imkanları vardır. İnsanlarımızın birbiriyle olan münasebetinde, birbiri ile olan alışverişinde sağlamış olduğu manevi atmosfer, sosyal atmosfer bizi yüzyıllardır bir arada tuttu ve büyük bir millet yaptı. Büyüklerimiz öteden beri en ufak ihtilafta, en ufak bir anlaşmazlıkta hemen araya girmişler ve insanların aralarını bulmuşlardır. Bugün burada da bu olmuştur, iyi ki sizin büyükleriniz, dostlarınız araya girmiş burada bugünü yaşıyoruz. Tekrar emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız