SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bayramda Bunlara Dikkat!'

A- A+ PAYLAŞ

Sağlık Müdürü Dr. Hacı Bayram Zengin, Ramazan ayının akabinde dikkat edilecek konularla ilgili uyarılarda bulundu.

Dr. Zengin'in uyarıları şöyle:

"Ramazan Ayı boyunca dinlenme haline alışan midemiz, bayramın ilk günlerinde fazla yemek yendiği taktirde bizlere zor anlar yaşatabilir

Bayramda Yemeklere Dikkat!

Oruç sonrası normal beslenme alışkanlığına geçiş başlangıçta yadırganabilir. Bu da bazen düzensiz bazen de aşırı yemek yemeye neden olur. Bayram ikramlarının çoğunlukla şeker, karbonhidrat ve yağ içeriği yüksek olan tatlı ve hamur işleri olduğu düşünülürse dengeli beslenme daha da zorlaşabilir. Bu nedenle özellikle şeker hastalarının beslenmelerine çok dikkat etmeleri gerekir Sindirim sistemi sorunlarının bayramlarda daha sıklaştığı unutulmamalıdır. Bir diğer sıkıntı da bayram ertesi farkına varacağınız fazla kilolardır!

Sabah Kahvaltısı Alışkanlığına Geri Dönülmeli;

Sağlıklı bir sabah kahvaltısı en değerli öğündür. Oruç günlerinden kalan alışkanlıkla sabah kahvaltısını atlamayın. Böylelikle yeni güne daha canlı başlarsınız ve daha geç bir saatte daha çok miktarda yemek istemezsiniz. Bayramda öğünlerinizin düzenli olmasına dikkat edin, ama porsiyonlarınız çok büyük olmasın.

Bayram Gezmelerine Dikkat!

Bayram lezzetlerinin tadına bakmak hakkınız. Ancak bir gün içerisinde yiyeceğiniz miktarı sınırlamak gerekir. Özellikle arka arkaya yapılan bayram ziyaretlerinde sunulan her şeyi bitirmek zorunda hissetmeyin. Çay, kahve, konsantre ve gazlı içecekleri de ölçülü tüketmek gerekir. Bol su içmeyi ihmal etmeyin.

Bayramda Dinlenin ;

Oruç yorgunluğunu üzerinizden atmak için bayramda bol bol dinlenin. Bayram hazırlıklarında aşırıya kaçarak kendinizi hırpalamayın. Zinde ve güler yüzlü bir ev sahibi en iyi ikramdır.

Pişirme yöntemi olarak kızartma, kavurma ve mangal değil, ızgara, fırın, haşlama veya buğulama tercih edin
• Kuyruk yağı tüketmeyin
• Etin yağlı kısımlarını ayırın
• Sakatat tüketimi konusunda aşırıya kaçmayın n Yağları ayrılmış dahi olsa kırmızı etin içerdiği yağ miktarının yüksek olduğunu unutmayın
• Etleri diğer günlerde yiyebileceğinizi hatırlayıp, tüketimi abartmayın n Sıvı almayı unutmayın
• Yemeklerinizi çok hızlı değil, yavaşça keyif alarak tüketin
• Hazırlayacağınız zengin sofraları hamur işleri, kızartmalar ve yağlı besinlerle doldurmayın
• Bayram mönüsünde sebze yemeklerini ve yoğurdu ihmal etmeyin
• Tatlıları yemekle birlikte değil yemekten sonra az miktarda tüketin
• Tatlı olarak ağır ve şerbetli tatlıları değil sütlü tatlıları tercih edin.
• Meyve tüketmeye özen gösterin. "

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız