SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bayramda Uçmak Cep Yakıyor

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:41:38
Bayramda Uçmak Cep Yakıyor
A- A+ PAYLAŞ
 
Ramazan bayramına sayılı günler kala otogarlar kadar, havalimanları da hareketlenmeye başladı.Yoğun talep yüzünden bazı illere yapılan günlük tek seferlerde şimdiden uçaklar doldu. Biletini almayı son günlere bırakanlar ise gidiş-geliş için neredeyse bir aylık asgari ücret kadarlık meblağı gözden çıkarmak zorunda.
 
Örneğin 17 Ağustos Cuma günü gidiş, 21 Ağustos Salı günü dönüş olmak üzere İzmir'den Malatya'ya uçakla seyahat etmenin bedeli, aktarmalı seferlerde dahil olmak üzere en düşük ücretler üzerinden bugün için 675 lirayı buluyor. Havayolu şirketlerinin yetkilileri, bayrama gitmek için uçağı tercih edenlerin acele etmesini tavsiye ediyor. Çünkü bilet fiyatları dakikalar ilerledikçe artmaya devam ederken, yer bulmak giderek zorlaşacak.
 
Asgari ücret Temmuz 2012 itibarıyla brüt 940,50 lira olarak uygulanıyor. Çalışanın cebine ise asgari geçim indirimi dahil 739,80 lira giriyor. Havayollarındaki bayram hareketliliğini ve bilet fiyatlarını Cihan'a değerlendiren Pegasus Hava Yolları'nın ticaretten sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Güliz Öztürk, son günlerde oldukça pahalılaşan fiyatların bir kaç ay öncesinde gayet makul seviyelerde olduğuna vurgu yaptı. Ayrıca düzenlenen kampanyaların mutlaka takip edilmesini tavsiye eden Öztürk, "Misafirlerimizin çoğunluğu bilet satın alma ve tatil planlama çalışmalarını son ana bırakmayarak, en uygun fiyattan seyahatlerini gerçekleştirebiliyorlar." dedi.
 
Öztürk, bayram dolayısıyla artan talebi karşılamak için yurt içi ve dışı uçuşlarını toplam 188 ek sefer ile takviye ettiklerini de belirtti.
 
Onur Air'in İletişim Koordinatörü Yasin Zengin ise bu yıl da geçen yıl bayram tatilindeki fiyatları sunduklarını vurguladı. Kendilerinin de söz konusu dönemde sefer sayılarını artırdıklarını ifade eden Zengin, uygun fiyata uçak bileti bulmak için seyahat planlarının aylarca öncesinden yapmak gerektiğini dile getirdi.
 
Onur Air'in iletişim koordinatörü, bayram döneminde en çok talep gören uçuşların her sene olduğu gibi kıyı şeridindeki illere yapılanlar olduğunu, bunlar arasında özellikle İzmir, Antalya, Bodrum ve Dalaman'ın öne çıktığını aktardı.
 
BAYRAMDA UÇMAK CEP YAKIYOR
 
Uçuş Hattı - Ücret *
 
İzmir- Malatya 675
 
İstanbul- Diyarbakır 633
 
İstanbul- Van 629
 
İzmir- Erzurum 620
 
İzmir- Diyarbakır 560
 
İstanbul- Malatya 536
 
Ankara- Malatya 523
 
İstanbul- Erzurum 516
 
İzmir- Van 516
 
Ankara- Erzurum 483
 
Ankara- Diyarbakır 443
 
İstanbul- Adana 376
 
Ankara- İzmir 356
 
İstanbul- Ankara 300
 
İstanbul- İzmir 286
 
Ankara- Adana 238
 
İstanbul- Antalya 236
 
(*) Ücretler TL olarak, 17-21 Ağustos arasında uçuşu bulunan havayolu şirketlerin internet sitelerinden en düşük fiyatlar baz alınarak tek kişi için gidiş-dönüş olarak derlenmiştir.
 
Not: Tek uçuşların yapıldığı baz hatlarda biletler tükenmiş durumda.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız