SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bayramın Vazgeçilmezi Yassı Kadayıf

0
Güncellendi - 2017-06-25 20:45:41
Bayramın Vazgeçilmezi Yassı Kadayıf
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da Ramazan ayı boyunca iftar sofralarının vazgeçilmezleri arasında yer alan yassı kadayıfın ustaları, bayram öncesinde gelen yoğun talepleri karşılamak için mesai yapıyor.

Malatya ve çevresinde insanların tercihlerinde ilk sıralarda yer alan yassı kadayıfa ilgi ramazan dolayısıyla daha da arttı. Yılın her günü satılan ve yöre halkı tarafından tercih edilen yassı kadayıf, ev sahipleri ve konukları için alternatif oluşturuyor.

Yassı kadayıf imalathanesi işleten Ramazan Doğan, AA muhabirine, yassı kadayıfın Malatya ve civar yörelerde uzun yıllardır üretildiğini söyledi.

İlk zamanlarda taşın üstüne dökülerek yapılan yassı kadayıfın zamanla "özel tezgah"ta hazırlanmaya başlandığını anlatan Doğan, tatlının geçmişte sadece ramazanda yenildiğini dile getirdi. Doğan, günümüzdeyse yılın her döneminde tüketildiğini belirtti.

Ramazanın başlamasıyla yassı kadayıfa talebin arttığını aktaran Doğan, şöyle devam etti:

"Yıllar önce seyyar satıcılar, çarşı pazarda yassı kadayıf satarmış. Şimdi işletmelerde üretilip satılıyor. Ramazan Bayramı dolayısıyla yassı kadayıfa ilgi arttı. İş yerleri yassı kadayıf yapmak için yoğun mesai harcıyor. Günlük 10 kilogram yassı kadayıf üretirken, bayram dolayısıyla bu rakam 100 kilograma yükseldi. Talebin artması sevindirici. Bayramda vatandaşın ağzının tatlanması için elimizden geleni yapıyoruz."

- Hamuru 3 çeşit undan hazırlanıyor

Yassı kadayıfın hamurunu 3 çeşit undan hazırladıklarını vurgulayan Doğan, hamuru boza kıvamında yaparak tezgahta günlük taze pişirip sattıklarını söyledi.

Doğan, yassı kadayıfın şerbetinin yoğun olduğuna dikkati çekerek, 2 su bardağı şekere bir bardak su ilave edildiğini anlattı. Ramazan Doğan, kadayıf kızartıldıktan sonra soğuk şerbete bırakılması gerektiğini sözlerine ekledi.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • haydarsessizce (6 yıl önce)
    Lezzetli ancak sağlıklı değil. Sonuçta yüksek ısıda ayçiçek yağında kızartılıyor. 1 taneden fazla yememek lazım. Herkese iyi Bayramlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdulcelil Pelitoğlu (6 yıl önce)
    Yıllar sonra bu sene eski günleri yad etmek adına yassı kadayıf aldım ve eşime yaptırdım. Balıkesir'de yassı kadayıf sadece ramazanda çıkıyormuş. O nedenle 3 kere yeme fırsatım oldu çok şükür. Bol cevizli ve şerbetli harika oluyor. Malatyadaki hemşehrilerim, kıymetini bilin lütfen :)
    0
    0
    Yanıtla