SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bayramlar Gönülleri İmar Etme Seferberliğidir"

0
Güncellendi - 2017-09-02 20:23:18
A- A+ PAYLAŞ

Kurban Bayramı, 1- 4 Eylül tarihleri arasında kutlanıyor. Malatya'da bayram namazının 06.35'te kılınacağı bildirildi.

Kurban Bayramı dolayısıyla resmi bayramlaşma töreninin 1 Eylül Cuma günü saat 14.00'de Büyükşehir Belediyesi Nikah Sarayı'nda yapılacağı belirtildi.

BAYRAM MESAJLARI

Gümrük ve Ticaret Bakanı, AKP Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci

"İçerisinde pek çok güzellikleri ve hikmeti barındıran Kurban Bayramına bir kez daha kavuşmanın huzurunu, neşesini, bereketini hep birlikte yaşıyoruz. Bayramlar gönülleri imar etme seferberliğidir. Kurban bayramı huzurun, birlik ve beraberliğin, esenliğin ve teslimiyetin bayramıdır. Bu mübarek bayramda değerlerimize sımsıkı sarılmalı; yetimlere, kimsesizlere el uzatmalı, çaresizlere çare olmalıyız. Büyüklerimizi ziyaret ederek, küçüklerimizi sevindirmeliyiz. Neşeden yoksun mahzun yüreklere ve muhtaçların hanelerine sevinç vesilesi olmalıyız.

Kurban Bayramında Hac farizasını yerine getiren kardeşlerimizin hac ve kurban ibadetlerinin kabul olmasını yüce Rabbimden diliyorum. Her biri birer kahramanlık abidesi olan aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor. Gazilerimizi şükranla selamlıyorum. Bayram ziyaretleri için yola çıkan kardeşlerimize hayırlı yolculuklar diliyorum.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı olarak, bayram tatili süresince gümrük idarelerimizde işlemlerin aksamaması, gümrük hizmetlerinin daha etkin bir şekilde sürdürülmesi amacıyla gerekli tüm tedbirleri aldık. Hayata geçirdiğimiz "Taşıt Ön Beyan Uygulaması" ile yurt dışından gelen vatandaşlarımızın kapılarda beklemeden hızlı bir şekilde ülkeye giriş yapabilmelerini sağladık. Bununla birlikte; Taşıt Plaka Okuma Sistemini hayata geçiriyoruz. Bu sistemi birkaç kapımızda uygulamaya soktuk. Taşıt Plaka Okuma Sistemini bütün kapılarımızda hayata geçirmeyi hedeflemekteyiz. Böylece kapılarımızda bekleme süresini minimum seviyelere kadar indirecek vatandaşlarımızın daha hızlı şekilde gümrük kapılarımızdan geçişlerini sağlayacağız.

Ülkemizde misafir ettiğimiz Suriyeli kardeşlerimizin, bayramı ülkelerinde geçirebilmeleri için her yıl olduğu gibi Öncüpınar Sınır Kapımızı geniş güvenlik önlemleri içerisinde kontrollü olarak açtık. Buradan, bayram boyunca azim ve özveri ile çalışmaya devam eden personelimize de teşekkürlerimi sunuyorum. Personelimizin hayırlı bir bayram geçirmelerini diliyorum.

Bu vesile ile milletimizin ve tüm İslam Âlemi’nin Kurban Bayramı’nı tebrik ediyor; Yüce Rabbimden birliğimizi, kardeşliğimizi daim kılmasını diliyorum. Huzur ve saadet dolu bir Kurban Bayramı geçirmenizi Rabbimden temenni ediyorum."

Malatya Valisi Ali Kaban

"Pek muhterem Malatyalılar,

Tüm İslam Âleminde ve cennet Türkiye’mizin her köşesinde olduğu gibi güzel şehrimiz Malatya’da da birlik ve beraberliğimizi, dostluk ve kardeşliğimizi karşılıklı sevgi ve saygı duygularıyla pekiştiren bir Kurban Bayramına daha ulaşmış olmanın mutluluğunu ve sevincini yaşamaktayız.

Aziz Milletimizin mayasında bulunan yardımlaşma ve dayanışma geleneğinin en güzide örneklerinin yaşandığı bayramlar yoksulun, yetimin, düşkünün korunup kollandığı, kırgınlıkların yerini sevgi ve barışın aldığı, kin ve nefretin bertaraf edildiği müstesna günlerdir.

Bundan mütevellit bayramın ulvi esintilerinden ziyadesiyle istifade edebilmek için hayır duaları rahmet ve bereket kapılarını açan büyüklerimizi ve yaşlılarımızı ziyaret etmek, Cenab-ı Allah’tan şifa bekleyen hastalarımıza manevi destekte bulunmak, yoksul ve düşkün kardeşlerimizin kapısını çalıp kendileriyle hemhâl olmak, Devletimizin bekası ve Milletimizin birliğinin muhafazası uğruna Hakka yürüyen Aziz Şehitlerimizin aileleri ile Şanlı Gazilerimiz ve ailelerinin yanında bulunarak yürek yangınlarına bir katre su serpmek hepimiz için manevi bir görevdir.

Dünyanın dört bir yanında ve bilhassa sınır komşumuz olan ülkelerde kan ve gözyaşının durması için yüreklerimizde beslediğimiz umutların bu mübarek günler hatırına gerçeğe dönüşmesi en büyük dua ve temennimizdir. Çünkü bayram yakınlıktır, yakınlaşmadır… İdrak etmekte olduğumuz Kurban Bayramının da bütün insanlığın kalplerinin birbirine yakınlaşmasına, savaş çığlıklarının nihayete ermesine vesile olması yegâne ümidimizdir.

Bu duygu ve düşüncelerle siz değerli halkımızın, Aziz Milletimizin ve İslam Âleminin mübarek Kurban Bayramını kutluyor, bayramın herkese sağlık, huzur, sevgi ve esenlik getirmesini niyaz ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık

"Bayramlar, bizleri biz yapan değerlerdir. İfa ettiğimiz toplumsal yaşama bereket, zenginlik, mutluluk, sıcaklık, samimiyet katan bayramlar; birliğin, beraberliğin, birlikteliğin temin edildiği özel günlerdir.

Büyük bir sevinç ile karşıladığımız Kurban Bayramı'na bir kez daha erişebilmenin mutluluğu içindeyiz. Dayanışmanın, yardımseverliğin, huzurun ve bereketin kutlu bir tezahürü olan Kurban Bayramı; uhuvvet duygularını, sevgiyi, akrabalık ve komşuluk bağlarını kenetleyen, ihtiyaç sahiplerinin yüzlerinin gülmesine vesile olan huzur ve hakkaniyet kapısıdır.

Tarihinin her döneminde mazlumun ve mağdurun yüküne omuz vermeyi şiar edinmiş bir medeniyetin mensupları olarak; Myanmar’da türlü eziyetlere uğratılarak vahşice katledilen Arakanlı yetimlere, dünyanın dört bir yanında zulme uğramış kardeşlerimize; mezhebine, meşrebine, etnik kimliğine bakmadan el uzatmaya devam edeceğiz. Bizler biliyoruz ki; İslamiyet her zaman mazlumu ve mağduru, yoksulu, yetimi ve öksüzü koruyup kollamayı öğütler. Komşusu aç yatarken, tok yatmayı asla kabul etmeyen bir Peygamberin ümmeti olarak, dünyanın her neresinde yardıma muhtaç varsa daima yanlarındayız, yanlarında olmaya da devam edeceğiz.

Bu maneviyatın gücüyle, bizleri yüzyıllardır bir ve beraber tutan değerlerimizin daima bilincinde olmalı, bayramlarımızı amacına uygun bir şekilde idrak edilmesini sağlamalıyız. Menfi ve fevri davranışlardan uzak kalmayı; elleri semaya, gönülleri Yaradan'a açmayı kendimize bir görev bilmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerimle; Kurban Bayramı'nın dertlere derman, yaralara merhem olmasını, sofraları bereketli, kalpleri rana kılmasını, Kutsal Topraklar'da Hac vazifesini yerine getiren kardeşlerimizin ibadetlerinin makbul, dualarınının kabul olmasını Yüce Mevla'dan niyaz ediyorum. Rabbim, kurban ibadetimizi makbul eylesin. Milletimizin ve Tüm İslam Aleminin Kurban Bayramı'nı gönülden kutluyor, bayramın tüm insanlığa barış, kardeşlik ve huzur getirmesini temenni ediyorum."

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, bayramların birlik, dayanışma, barış ve kardeşlik duygularının öne çıktığı günler olduğunu belirterek "Ne yazık ki Ortadoğu coğrafyasında ve dünyanın değişik ülkelerinde yaşanan katliamlar nedeniyle bu Kurban Bayramını da buruk karşılıyoruz. Myanmar'da Müslümanlar etnik katliamla karşı karşıya bırakılmış, yaşam mücadelesi veriyorlar. Hem Dünya’da hem de Türkiye’de insanlar bayrama acının, gözyaşının, haksızlığın ve yoksulluğun gölgesinde giriyor” dedi.

Anadolu’nun eşsiz topraklarında yüzyıllardır barış, kardeşlik ve dostluk tohumlarının yeşerdiğini belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Türkiye’yi bölgesindeki diğer ülkelerden ayıran en önemli özelliği bu birlik beraberlik duygusudur. İki gün önce kutladığımız 30 Ağustos Zafer Bayramı’yla taçlanan Kurtuluş Savaşı, Anadolu insanının en zor zamanlarında bile düşman işgaline karşı canını, malını ortaya koyduğunu, vatanı için mücadele ettiğini göstermiştir. Bugün de içeride ve dışarıda laik demokratik cumhuriyetimize karşı saldırı girişimlerine karşı, geçmişten gelen tecrübemiz ve her engeli aşacak gücümüz olduğu bilinmelidir.” dedi.

Ağbaba, "Açlık ve yoksulluğun sona erdiği, emeğin en yüce değer olarak kabul edildiği, farklı düşünen her kişinin kendisini özgürce ifade edebildiği, adaletin kişilere göre değil toplumun tamamına eşit yaklaşabildiği, gençlerimizin işsizlik , çocuklarımızın gelecek kaygısı yaşamadığı, kan ve gözyaşının bir an önce son bulduğu mutlu bayramlar temenni ediyorum."diye konuştu.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır

"Sevgi, barış, kardeşlik, dayanışma duygularının yoğunlaştığı, milletçe birlik ve beraberliğin daha da pekiştirildiği bir Kurban Bayramı'na daha kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Millet olarak; barış, sevgi, hoşgörü ve kardeşlik gibi değerlerle yoğrulmuş köklü bir medeniyetin temsilcileriyiz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bu değerleri ön planda tutarak; birliğimizi, kardeşliğimizi, sevgi ve hoşgörümüzü daha da pekiştirmeliyiz.

Her şeyden çok sevgi, barış ve dayanışmaya ihtiyacımızın olduğu günümüzde, mübarek Kurban Bayramı vesilesiyle herkesin birbirini sevmesi ve anlaması, değerlerine saygı göstermesi büyük önem arz etmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Malatyalı hemşerilerim olmak üzere ülkemizin ve tüm İslam âleminin mübarek bayramını tebrik ediyor, herkese sevdikleriyle birlikte sağlıklı, mutlu ve huzurlu günler diliyorum."

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan

"Bizler için ilahi bir armağan olan bayramlar, dayanışmanın ve paylaşmanın huzurunu yaşadığımız, kardeşliğimizi güçlendirdiğimiz çok değerli ve özel zamanlardır.

Kurban Bayramı, barışın, esenliğin, sabrın, yoksula, kimsesize, çaresize yaklaşmanın bayramıdır. İslam alemi için sevinç günleri olması gereken bayramlarımızı, maalesef uzun yıllardır İslam coğrafyalarında yaşanan acılar sebebiyle hep buruk bir şekilde geçirmekteyiz. Millet olarak da bizi birbirimize düşürmek, gücümüzü zayıflatmak, kardeşi kardeşe kırdırmak için nice oyunlar sergilenmektedir. Evlatlarımız hain emellere alet edilmekte ve barış topraklarına nefret tohumları ekilmeye çalışılmaktadır. Nice askerimiz, nice polisimiz, nice masum evladımız da vatan toprakları için şehit olmaktadır. Bu vesileyle ebediyete uğurladığımız aziz şehitlerimize Yüce Allah'tan rahmet ailelerine ve milletimize sabır ve metanet diliyorum.

Yaşanan tüm acılara rağmen, kurbanlarımızın makbul olmasını temenni ederken, Hac görevini yerine getiren tüm vatandaşlarımızın da haclarının kabulünü Rabbimden niyaz ediyorum.

Tüm hemşerilerimden bu bayramda, çocukları özellikle hatırlamalarını, yetimleri ve öksüzleri, hastaları özellikle gözetmelerini rica ediyorum. Bayram trafiğine çıkan tüm vatandaşlarımızdan, tüm şoförlerimizden, kurallara uymalarını, son derece dikkatli araç kullanmalarını rica ediyor; bizleri de ailelerini de üzüntüye sevk etmeden, varacakları yerlere emniyetle varmalarını diliyorum. Bu duygularla, bütün hemşehrilerim için, ihtiyaç sahiplerinin unutulmadığı, dargınlıkların son bulduğu, sevgi ve muhabbetin yayıldığı, kardeşliğimizin güçlendiği, huzur dolu bir bayram diliyorum”

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat

“Milletimizi manevi iklimiyle saran, ortak bir ruhla kaynaştıran ve kucaklaştıran Kurban Bayramı'nı hep birlikte karşılamanın mutluluğu ve heyecanı içerisindeyiz.

Dini bayramların getirdiği ulvi değerlerin; bizleri bütünleştiren sıcak ve samimi duyguların, toplumun tüm kesimlerini kuşatmasını, bu mübarek günlerin birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştirmesini diliyorum.

Kurban Bayramı, özellikle yardımlaşma ve paylaşmayı ifade etmektedir. Bu vesileyle toplumsal birliğimizi daha da güçlü tutmalı, kardeşliğimizi ve dayanışmamızı kuvvetlendirmeliyiz. Bizi biz yapan değerlerimize daha sıkı sarılarak vatanımıza, milletimize ve bayrağımıza sahip çıkmalıyız. Bu anlamlı ve özel günlerde; akraba ve komşularımızın yanı sıra yaşlılarımızı, yetim, öksüz ve kimsesizlerimizi de ziyaret ederek Kurban Bayramı’nın ruhuna uygun yaşamalıyız.

Bayramın milletimiz, ülkemiz ve İslam dünyası için hayırlara vesile olmasını, yakın coğrafyamız başta olmak üzere dünyanın farklı yerleşim yerlerinde yaşanan acıların sona ermesini, Türkiye'de ve dünyada barış ve esenliğin hâkim olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum.

Türkiye’nin birlik ve bütünlüğüne yapılan hain saldırılarda şehit düşen kahraman Mehmetçiklerimize, Polislerimize, sivil vatandaşlarımıza ve korucularımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet, ailelerine, milletimize ve Türk Silahlı Kuvvetlerimize, Emniyet Teşkilatlarımıza başsağlığı diliyor, yaralılarımıza acil şifalar temenni ediyorum.

Allah’a yakınlaşma gayesiyle, O’nun rızası için yapılan ibadetlerimizin ve Kurban Bayramı’nın birlik beraberliğimize ve dünya barışına vesile olması temennisiyle, tüm insanlığa sağlık, mutluluk, huzur ve bereket getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ederim.

Dostluğumuzu, sevgimizi ve soframızı paylaştığımız; birlik ve beraberliğimizi, kardeşlik ve dostluğumuzu en sıcak şekilde hissettiğimiz mübarek Kurban Bayramı’nı en içten duygularımla kutlarım. Bayramın sevinç içinde geçmesini temenni eder, tüm İslam âlemine barış ve huzur getirmesini Cenabı Allah'tan niyaz ederim”

Kale Belediye Başkanı Cemal Akdemir

Kale Belediye Başkanı Cemal Akdemir, Arakan başta olmak üzere İslam coğrafyalarında hakkıyla bayram yapılamadığını söyleyerek "İslam alemi birlik olursa bayramlar bayram olur" dedi.

Kurban Bayramı vesilesiyle bir bayram mesajı yayınlayan Kale Belediye Başkanı Cemal Akdemir, her bayram İslam ülkelerinde yaşanan acı olaylar nedeniyle ülkece kahrolduğumuzu hatırlatarak, "Çocukluğumuzda yaşadığımız o bayramlar artık yok. Yaşadığımız bu kötü olaylar bayram sevincimizi kursağımızda bırakıyor. Tüm Müslümanların bir ve beraber olması gerekiyor. Ancak o zaman akan kanı durdurabilir, uğradığımız haksızlığın hesabını sorabiliriz" diye konuştu.

Pütürge Belediye Başkanı Mehmet Polat

Türkiye'de sadakatin ihanete her zaman galip geldiğini belirten Pütürge Belediye Başkanı Mehmet Polat, "Birlik olursak teröre, örgütlerine ve destekçilerine en büyük darbeyi indirmiş oluruz" dedi.

Pütürge Belediye Başkanı Mehmet Polat, devletin her zamankinden daha kuvvetli ve daha emin adımlarla büyüdüğüne dikkat çekti. Kurban Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımlayan Polat, "Bu aziz topraklar nice şehitleri bağrında saklıyor.Bu bakımdan her zamankinden sağduyulu, yapıcı ve birleştirici olmaya dikkat etmeliyiz. Ülkemizde sadakat ihanete her zaman galip gelmiştir, yine öyle olacaktır. Şehitlerimizden miras aldığımız vatanımızı aydınlık yarınlara taşımalıyız" diye konuştu. Polat, "Birlik olursak teröre, örgütlerine ve destekçilerine en büyük darbeyi indirmiş oluruz" dedi.

Bülten- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız