SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bayramlar Müstesna Günler..'

A- A+ PAYLAŞ

Kurban Bayramı, 16- 19 Kasım tarihleri arasında kutlanıyor. Bayram dolayısıyla; Vali, milletvekilleri, belediye başkanı yayınladıkları mesajlarla vatandaşların bayramlarını kutladılar.

BAYRAMLAŞMA TÖRENLERİ..
Malatya'da bayram namazı 06.51'de kılınacak. Valiliğin Resmi Bayramlaşma töreni ise Salı günü saat 13.00'de Öğretmenevi'nde yapılacak. Belediyedeki bayramlaşma, bayramın ikinci günü olan Çarşamba günü belediye binası girişinde 11.00-12.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

AKP'nin bayramlaşma töreninin bayramın 2. günü saat 12.00'de Öğretmenevi'nde yapılacağı, CHP'deki bayramlaşmanın ise yine bayramın 2. günü saat 11.00'de parti binasında gerçekleştirileceği belirtildi.

VALİNİN MESAJI..
Vali Doç.Dr. Ulvi Saran, bayram dolayısıyla yayınladığı mesajda şöyle dedi:

"Bayramlar sevgi, saygı, hoşgörü, kardeşlik duygularımızın pekiştiği, kurban ibadetiyle muhtaç vatandaşlarımıza yardım elinin uzatıldığı müstesna günlerdir.

Bu duygu ve düşüncelerle idrak edeceğimiz Kurban Bayramının
Hemşehrilerimize, Türk ve İslam Dünyasına barış ve mutluluk getirmesini diler; sevgi ve Saygılarımı sunarım."

MİLLETVEKİLLERİ..
AKP Malatya Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz'ün yayınladığı bayram mesajı şöyle:

"Bayramlar insanların sıkıntılarının paylaşılmasına, birlik ve beraberliğin sağlanmasına, kırgınlıkların ve dargınlıkların sona ermesine vesile olan anlamlı günlerdir. Kurban Bayramı insanlar için birlik beraberlik için en önemli fırsattır. Bu anlamda Kurban Bayramını bir fırsat olarak görüyoruz.

Özellikle Hükümetimizin milli birlik ve kardeşlik projesinin etkili olduğu, dünyanın her yerinde yaşanılan değişik sıkıntılara karşı duyarlı olan ülkemizin çalışmalarının hissedildiği bir dönemde Kurban Bayramı'nın mevcut duruma daha hızlı bir ivme kazandıracağını temenni ediyorum.

Dünyanın dört bir yanında yaşanılan sıkıntılara, sivil toplum kuruluşlarımız başta olmak üzere Kurban bayramında daha çok katkı sağlanması yönündeki çalışmaları da memnuniyetle izlediğimizi belirtmek isterim.

Bayramlar; Birlik, beraberlik, kardeşlik duygularını pekiştiren, millet olma iradesini ve kardeşliğini pekiştiren, kırgınlıkları affettiren, mutluluk ve huzur dolu bir havanın meydana gelmesiyle inanç, kültür, kutsal değerlerin korunarak geliştirilmesine vesile olmaktadır.

Bayramda annelerimizi, babalarımızı, dostlarımızı, yakınlarımızı, komşularımızı unutmayıp, kimsesizler, mağdurları, acı ve kederi olanları, gazilerimizi, bayrama buruk giren şehitlerimizin yakınlarını, ailelerini, yetimlerimizi ziyaret ederek onların yanında olmalıyız.

Amacımız başta sosyal ve ekonomik sorunlar ile beraber birçok sorununu çözmüş, bölgenin örnek alabileceği bir Malatya’yı daha iyi günlere hazırlamaktır. Çünkü Malatya huzur, kardeşlik kentidir. Malatya, birlik ve beraberliğin sembolüdür.

Sorunlarını çözmüş, kalkınmayı hedeflemiş, birlik, beraberlik içerisindeki bir Malatya en büyük amacımız olduğunu belirtmek istiyorum.

Başta Malatyalı Hemşerilerim olmak üzere tüm milletimizin ve İslam Aleminin Mübarek Kurban Bayramı’nı kutluyorum. Kurban Bayramının ülkemize, milletimize, İslam âlemine, tüm insanlığa hayırlar getirmesini Yüce Allah’tan temenni ediyorum."

AKP Milletvekili Fuat Ölmeztoprak tarafından yayınlanan bayram kutlama mesajı şöyle:

"Kurban Bayramı'nın; Türk milleti, İslam dünyası ve bütün insanlık için barış ve huzur getirmesini temenni ediyorum. Kurbanların kesildiği, fakirlerin gözetildiği, akrabaların, komşuların, arkadaşların hatırlandığı ve ziyaret edildiği bu kutlu günlerde, millet olarak birlik ve beraberlik içinde Kurban Bayramı'na kavuşmanın sevincini yaşıyoruz.Bayramlar;sevginin, paylaşmanın, dayanışmanın, dargınlıkları aradan kaldırıp yeniden kucaklaşmanın,duygu birliğinin en üst noktaya çıktığı günlerdir.Böyle günlerde,yanı başımızdan başlayarak, bu bayram iklimini elimizin uzandığı her yere taşımalı, yaşanan acıları da, sevinçlerimiz gibi paylaşmalıyız. Dayanışmayı ve yardımlaşmayı güçlendiren,sıkıntı ve kaygılardan uzaklaştıran, ortak duygularda buluşturan bayramlar,huzur ve coşku kaynağıdır.Huzur ve barışın egemen olduğu, adalet ve hukukun gözetildiği,savaş,terör ve yoksulluğun geride kaldığı bir dünya için bayramların, insanlık alemine,insanca yaşamak adına yeni imkanlar getirmesini diliyorum. Bayramlar,yalnızlaşan modern insanlara, kendini ve çevreyi fark etme imkanı sağlar. Topluma sevgiyi ve dostluğu paylaşma imkanı sunar. Bayramlar,milli ve dini hislerimizi artıran, akrabalık bağlarını kuvvetlerinden,toplumsal hayatı canlandıran özel günlerdir.Dünyada farklı inanç ve kültürler arasında şiddet ve nefretin giderek yaygınlaştığı çağımızda, yüzyıllardır olduğu gibi bugün de yarın da barış içerisinde bir arada yaşama hazzını,sevincini tatmış ve özlemi çekilen gelişmişliğin ufkunu yakalamış Ülkemizde; yaşadığımız bu dönemde, medeniyet birikimimizle ve tarihi tecrübemizle, barışın yaygınlaştığı, refahın paylaşıldığı bir dünya için,bölgesel ve küresel barışın tesisinde, coğrafi konumumuz itibariyle ve tarihimizin bize verdiği sorumluluğun bilinç ve şuurunu unutmadan, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkmakla,örnek bir ülke olmamız hasebiyle,yardımlaşma ve dayanışma duygularımızın, milli birlik ve beraberliğimizinve toplumsal barışımızın teminatı olan Bayramlarımızın getirdiği manevi huzurun bütün gönüllerde yaşanması temennilerimle;Mübarek Kurban Bayramınızı kutlar, Cenab-ı Hakk tan muhteremMalatyalı Hemşehrilerime,Ülkemizin Aziz İnsanlarına ve Tüm İslam Alemine huzur,sağlık ve refah getirmesini diliyor,saygı ve selamlarımı sunuyorum."

BELEDİYE BAŞKANI..
Belediye Başkanı Ahmet Çakır da, yayınladığı mesajda, "İnsanlarımızı birbirine yakınlaştıran, küskünlüklerin sona erdiği, yardımlaşmanın had safhaya ulaştığı, fakirlerin sevindirildiği mübarek Kurban Bayramının başta Malatyalı hemşerilerim olmak üzere İslam alemine ve bütün insanlığa huzur, barış ve güzellikler getirmesini niyaz ederim."dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız