SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bayramlar Müstesna Günlerdir"

0
Güncellendi - 2016-07-06 22:12:04
A- A+ PAYLAŞ

Ramazan Bayramı 5-6 ve 7 Temmuz günlerinde kutlanıyor. Bayram dolayısıyla yayınlanan mesajlar..

Ramazan Ayı'nın sona ermesiyle birlikte 3 günlük bayram 5 Temmuz Salı günü başlayıp, 7 Temmuz Perşembe gecesi sona erecek.

BAYRAM MESAJLARI..

Bu arada, siyasiler ve yerel yöneticiler bayram dolayısıyla birer mesaj yayınladılar. Mesajlar şöyle:

Gümrük ve Ticaret Bakanı, AKP Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci

"Ramazan ayı ve Bayramı Müslümanlar için bir yıl içindeki en güzel, en anlamlı zaman dilimidir. Ramazan, her açıdan bir yenilenme ayı, Bayram ise kurtuluşa ermek, feraha ulaşmaktır.

Ancak bu sene terör maalesef Ramazan ayını kana buladı. Ülkemizin bir daha böyle günler yaşamamasını temenni ediyoruz. Terör örgütlerini kullanarak ülkemizi ve milletimizi hedef alanlar emellerine hiçbir zaman ulaşamayacaklardır.

Bu hainlerle ve onların işbirlikçileriyle mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir. Terörün istediği korku ve paniğe kapılmadan terörle mücadelemiz ve ekonomik kalkınmamız kararlılıkla sürecektir.

Bayram ve tatil için yurt dışından gelen vatandaşlarımızın beklemeden, sıkıntı çekmeden gümrük işlemlerinin yapılması için sınır kapılarımızda gerekli tüm tedbirleri aldık.

Gümrük işlemlerinin aksamadan ve hızlı biçimde yürütülmesi için hudut kapılarımızda gerekli düzenlemeleri yaptık ve uygulamaları başlattık. “Özel Taşıtlar Ön Beyan Uygulaması” bunlardan biridir. Bu uygulama ile gümrük kapılarındaki bekleme süresinin asgari düzeye inmesini sağladık.

Ülkemizde misafir ettiğimiz Suriyeli kardeşlerimizin yakınlarıyla bayramlaşabilmeleri için her yıl olduğu gibi yine sınır kapılarımızı kontrollü olarak açtık. Bu vesileyle Bayramda fedakârca ve üstün gayretle çalışmaya devam eden personelimize çok teşekkür ediyorum.

Bayramlar; dostlukların hatırlanması, dargınlıkların giderilmesi, geleneklerimizin yaşatılması için eşiz bir fırsattır. Ramazan ayı ibadet, Bayram ise ziyaret zamanıdır. Bayramda öksüzleri, yetimleri, yaşlıları, hastaları, akraba ve aile büyüklerimizi ziyaret edip gönüllerini hoşnut etmek, Ramazan ayının manevi ikliminin Bayramla taçlanması demektir. Ramazan ayının ve Bayramın manevi güzelliklerinden faydalanmayı Allah hepimize nasip etsin.

Milletimizin ve tüm İslam Âlemi’nin Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyor; Allah’tan birliğimizi, kardeşliğimizi daim kılmasını, milletçe daha nice bayramlara huzur, barış içinde ulaşmayı nasip etmesini diliyorum."

Malatya Valisi Mustafa Toprak

"Saygıdeğer Malatyalılar!

Dostluk ve kardeşliğin sıcaklığını hissettiğimiz, birlik ve beraberliğimizi pekiştirdiğimiz, huzur, rahmet ve bereketi kuşanmış bir Ramazan Ayı’nı daha idrak ederek bayrama kavuşmanın sevinç ve mutluluğunu yaşamaktayız.

Milli ve manevi değerlerimizin güzelliğini en derinden hissettiğimiz bayramlar, kırgınlık ve küskünlüğü, kin ve nefreti bir kenara bırakarak coşkuyla ve hasretle kucaklaştığımız müstesna günlerdir. Fakat bu kutlu günlerin gereği olarak barış ve kardeşlik binasının tesis edilmesi gerekirken, teessüfle müşahede etmekteyiz ki dünyamızın pek çok yerinde kardeş kanı akıtılmakta, milyonlarca insan zulme duçar olmaktadır. Şüphesiz, bu istisnai günlerin sevincini, heyecanını, yardımlaşma ve dayanışma duygularını, evrensel dostluk ve barış mesajlarını çok iyi idrak etmeli, hayatımızın her anına yayabilmeli ve dünyanın neresinde bulunursak bulunalım, insanlığa umut olabilmek adına bunu ulvi bir vazife addetmeliyiz.

Hassaten fakir ve yardıma muhtaç vatandaşlarımızı, hasta, yaşlı, yetim, öksüz, kimsesiz kardeşlerimizi ihmal etmemeli, kapılarını çalmalı, kendileriyle hemhâl olmanın onlar için çok büyük bir saadet olduğunu unutmamalıyız.

Bu duygu ve düşünceler içerisinde, başta Malatya’mızın muhterem halkı olmak üzere Necip Türk Milletinin, bütün İslam âleminin Ramazan Bayramını kutluyor; bayramın tüm insanlığa dostluk, barış ve kardeşlik getirmesini temenni ediyor, herkese sağlık ve esenlikler diliyorum!.."

AKP Genel Başkan Yardımcısı, Sosyal Politikalar Başkanı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık

"Birliğimizin ve beraberliğimizin güçlendiği; rahmet ve bereket dolu bir Ramazan ayını daha geride bırakarak, bayrama kavuşmanın mutluluğu içerisindeyiz.

Bayramlarımız birbirimize olan sevgi ve saygımızı pekiştiren, aramızdaki dayanışma ve birliği artıran, milli ve kültürel değerlerimizi daha da sağlamlaştıran kutsal günlerdir.

Her bayram kırılan ve incinen kalpleri yeniden kazanmak, burkulan yürekleri yeniden onarmak için bir fırsat olmanın yanında; anlamak, anlaşmak, dinlemek ve dokunmak için eşsiz bir imkan sunmaktadır.

Bayramlar, birlikte ve kardeşçe yaşamanın, milli-manevi değerlerimize sahip çıkmanın, karşılıklı saygı, sevgi ve yardımlaşmanın, paylaşma kültürünün değerini daha fazla idrak ettiğimiz günlerdir.

Bu doğrultuda; bir takım küresel odaklara taşeronluk yaparak ülkemizde ve bölgemizde asırlardır kardeşçe yaşayan insanların arasına nifak sokmak; bölgemizi huzursuzluğa ve istikrarsızlığa sürüklemek isteyen hain terör örgütlerinin ve uzantılarının gerçekleştirdiği kanlı saldırılar asla amacına ulaşamayacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle; milletimizin ve tüm Müslümanların bayramını kutlar, naif ruhunun işlediği kalplerimiz ile Ramazan'ın ülkemiz ve tüm İslam alemi için hayırlara vesile olmasını dilerim."

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Ramazan Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Ağbaba, bayramın birlik ve beraberlik duygusunu pekiştirmek için önemli bir araç olduğunu kaydetti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, bayramların kırgınlıkları sona erdirmek, dayanışmayı, birlik ve beraberliği pekiştirmek için önemli araçlar olduğunu belirterek, “Uygulanan yanlış iç ve dış politikalar nedeniyle Türkiye’nin hızla ortaçağ karanlığına sürüklendiği günümüzde, toplumsal yapımıza yapılan saldırıların, birlik beraberliğimizi bozmaya yönelik atılan adımların son bulmasını diliyoruz.Ülkenin dört bir yanında yaşanan katliamlar, Doğu ve Güneydoğu’da artan terör nedeniyle bu Ramazan Bayramını her zamankinden daha buruk bir şekilde kutlamaya hazırlanıyoruz” dedi.

Ağbaba; “Farklı düşünen, farklı konuşan, farklı yazan her kişinin kendisini özgürce ifade edebildiği, adaletin kişilere göre değil toplumun tamamına eşit yaklaşabildiği, açlık ve yoksulluğun sona erdiği, emeğin en yüce değer olarak kabul edildiği, gençlerimizin işsizlik , çocuklarımızın gelecek kaygısı yaşamadığı, kan ve gözyaşının bir an önce son bulduğu mutlu bayramlar diliyorum.Bu vesileyle Ramazan Bayramının başta Malatya olmak üzere tüm ülkemize barış, dostluk ve kardeşlik getirmesini temennileri ediyor, saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır yayınladığı mesajda şunları belirtti:

“Malatya genelinde büyük bir manevi huzur ve eski günlerin yad edildiği bir Ramazan ayının ardından, bayrama ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Ramazan ayında olduğu gibi Ramazan Bayramı’nın da manevi ikliminin hepimizi kuşatarak, bizleri iyilikte, doğrulukta ve hayırlarda buluşturmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.

İçinde bulunduğumuz bu kutsal günlerin, ilimize, ülkemize, İslam alemine ve tüm insanlığa barış ve huzur getirmesini, ülkemizdeki terör olayları ile dünyanın çeşitli yerlerinde yaşanan acıların, akan gözyaşlarının sona ermesini temenni ediyorum.

İnanıyorum ki, her bayramda olduğu gibi bu bayramda da bütün Müslümanlar Bayramın gerektirdiği gönül ve ruh birliği içerisinde bayram günlerinin maneviyatına uygun bir şekilde hareket ederek, kucaklaşacaklardır.

Bu duygu ve düşüncelerle Malatyalı hemşerilerimin, ülkemizin ve tüm İslam Alemi’nin mübarek Ramazan Bayramları’nı tebrik ediyor, her günün Bayram tadında olması dileğiyle sağlıklı, mutlu ve huzurlu günler diliyorum”

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan yayınladığı mesajda şöyle dedi:

“Evveli rahmet, ortası mağfiret ve sonu azaptan kurtuluş olan mübarek Ramazan ayına veda ederken, mükâfat günü olan Ramazan Bayramı’na kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Bayramlar, milletlerin ve ümmetlerin tarihindeki önemli gün ve olayların zamanı gelince coşku ve sevinç içerisinde kutlanılan günlerdir. Milli ve manevi değerlerimizi yaşattığımız, hoşgörü ve birlikteliğimizi ön plana çıkararak idrak ettiğimiz Ramazan Bayramı da bu müstesna günlerden bir tanesidir. Sıla-i rahim açısından da özel günlerden biri olan Ramazan Bayramı’nı milli ve manevi değerlerimizin öngördüğü hoşgörü ve birliktelik anlayışı içerisinde kutlamalıyız. Ramazan ayı içerisinde ülkemizin bölünmez bütünlüğüne yönelik yaşadığımız hain terör olaylarına inat, Ramazan Bayramı’nı Türk milleti olarak birlik ve beraberlik içerisinde, teröre karşı kenetlenmiş bir millet olarak idrak etmeliyiz. Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un dediği gibi ‘Girmeden tefrika bir millete, düşman giremez. Toplu vurdukça yürekler, onu top sindiremez’ Türk milleti olarak, Ramazan Bayramı’nı fırsat bilip, birlikteliğimizi perçinlemeliyiz ve Ramazan Bayramı’nı özüne layık olarak kutlamalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle başta şehit ailelerimizin, Türk ve İslam aleminin Mübarek Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyor, bu bayramın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum”

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ta yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

“Kendine has manevi atmosferi içerisinde yaşayarak tamamlamış olduğumuz bir Ramazan Ayını daha huzur içerisinde geride bırakarak, heyecan ve özlemle beklediğimiz bir Ramazan Bayramına daha kavuşmanın mutluluğu içerisindeyiz. Ramazan ayı boyunca oruç ile derin bir manevi iklimi, huzur iklimini, kardeşlik iklimini yaşayarak Ramazan Bayramına kavuşmuş olmanın millet olarak mutluluğunu yaşıyoruz.

Bayramlar, dini ve milli duyguların perçinleştiği, dargınlıkların ve kırgınlıkların son bulduğu, yardımlaşma ve dayanışma duygularının en üst seviyelere çıktığı, milletleri var eden milli birlik ve beraberlik şuurunun güçlendiği önemli günlerdir.

Mübarek Ramazan Bayramı’nı fırsat bilerek incittiğimiz, üzdüğümüz, kırdığımız kalpleri yeniden onarmalıyız. Büyüklerimizi ziyaret ederek onların gönlünü, hayır dualarını almalıyız. Yardımlaşma, paylaşma ve dayanışmanın bir görev olduğunu hatırlatan bu mübarek zamanlarda, yoksula ve zor durumda olana yardım etme; dargınları, küskünleri barıştırma, yaşlı, hasta, eş ve dostumuzu ziyaret etme görevimizi büyük bir manevi hazla gerçekleştiririz.

Biz de içinde yaşadığımız eşsiz güzellikteki Yeşilyurt İlçemizin vatandaşları olarak büyük bir ailenin fertleriyiz.

Bu büyük ailenin parçası olmanın verdiği aidiyet duygusuyla, Yeşilyurt Belediyesi olarak Ramazan ayı boyunca hemşerilerimizle birlikte bu mübarek ayın doyumsuz atmosferini birlikte soluduk.

Mahallelerimizde, sokaklarımızda, şehrimizde yardıma muhtaç olanların elinden tuttuk, ekmeğimizi, suyumuzu komşularımızla, ihtiyaç sahipleriyle paylaştık.”

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Ramazan Bayramının birlik, beraberliğin, kardeşliğimizin pekiştiği, barış rüzgarlarının estiği, kanların akmadığı ve huzurun hakim olduğu bir bayram olmasını diliyorum” dedi.

Erkoç mesajında şunlara değindi:

“Bayram sevincinin yüreklerde en güzel yaşayanlar, gönül kazanan, yardımlaşan ve kardeşçe birbirine sarılanlardır. Bayramın bütün inananlara huzur, barış, kardeşlik, refah ve güzellikler getirmesini diliyorum. On bir ayın sultanı mübarek Ramazan ayının ardından, bir bayrama daha kavuşmanın sevinci içerisindeyiz. Hoşgörü, sevgi, kardeşlik ve insan onuruna yakışan ne kadar güzel duygu varsa hepsinin en yoğun bir şekilde yüreklere dolduğu bu özel günler dilerim daim olur. Bayramlarda yaşanan güzellikleri her gün hep birlikte yaşayabilmenin gayreti içerisinde olmalıyız. Akan kanın, gözyaşının sona erdiği birlik ve beraberliğin pekiştiği, kardeşlik duygularının doruğa ulaştığı, barış ve mutluluk ortamının hakim olduğu bir bayram geçirmek en büyük arzumuz.”

Ramazan Bayramının milletimize, İslam âlemine ve bütün insanlığa barış, mutluluk ve huzur getirmesini temenni ederim” ifadelerini kullandı.

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin

"Bayramlar sevginin, muhabbetin, birlik ve beraberliğin, barışın, huzurun, yardımlaşmanın, kaynaşmanın en yoğun yaşandığı özel günlerdir. Kırgınlıklar ve dargınlıkların bir kenara bırakıldığı, sosyal sorumluluk ve dayanışma bilincinin en üst seviyede yaşandığı yardımlaşma ve merhamet duygularının yoğunlaştığı bir Ramazan Bayramı’na, ulaşmanın sevinci içerisindeyiz.

Malatyalı hemşehrilerimin, İslam aleminin, esnaf ve sanatkarların Ramazan Bayramını tebrik ediyorum.

Ramazan Bayramı’nın başta ülkemiz olmak üzere bütün dünyada barış ve kardeşliğe, bölgemizde yaşanan savaş, kan, gözyaşı ve zulümlerin son bulmasına vesile olmasını diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle esnaf ve sanatkarlarımızın ve Malatya halkımızın, Kurban Bayramını tebrik ederek sağlıklı, mutlu, huzurlu nice bayramlar geçirmesini temenni ediyorum."

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız