SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bayramlaşma Törenleri

A- A+ PAYLAŞ
Ramazan Bayramı nedeniyle Malatya'da farklı kuruluşlarca ayrı ayrı bayramlaşma töreni düzenlendi. Valilik, Belediye ve TSO’nun bayramlaşmasına kadınlar katılmazken AKP’nin bayramlaşmasına katılan kadın kolları üyeleri erkeklerden ayrı durunca haremlik selamlık görüntüsü oluştu. Belediye bayramlaşmasında mahalle ve köy muhtarları başkan ve yardımcılarını, iş talebinde bulunan işsizler de milletvekillerini ablukaya aldı. 
 
VALİLİK BAYRAMLAŞMASI..
Öğretmenevi restorant bölümünde gerçekleştirilen törene; Vali Ulvi Saran, AKP milletvekilleri Öznur Çalık, Cemal Akın, Mustafa Şahin, CHP milletvekili Veli Ağbaba, 2, Kurmay başkanı Org. Tamer Büyükkantarcıoğlu, Malatya Belediye başkanı Ahmet Çakır, İl Genel Meclisi Başkanı (İGM) Naci Şavata, AKP İl başkanı Bülent Tüfenkçi, CHP İl başkanı Hüseyin Baştürk, MHP İl başkanı Arif Yıldız,  idari ve askeri erkân ve  sivil toplum örgütü temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı. 
 
30 Ağustos Zafer ve Ramazan Bayramının önemine vurgu yapan Vali Saran bütün vatandaşların dini ve milli bayramını kutladı.
 
BELEDİYE BAYRAMLAŞMASI..
Belediye hizmet binası zemin katında gerçekleşen Belediyenin bayramlaşma törenine, AKP milletvekili Öznur Çalık, Cemal Akın, Mustafa Şahin, Baro başkanı Eyüp Kutlubay, İGM Başkanı Naci Şavata, AKP il başkanı Bülent Tüfenkçi, CHP il başkanı Hüseyin Baştürk, MHP İl başkanı Arif Yıldız,  Belediye meclisi üyeleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri, belediye çalışanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.
 
EMNİYET BAYRAMLAŞMASI..
Polisevinde gerçekleşen Emniyet Müdürlüğü bayramlaşmasına Emniyet Müdürü, müdür yardımcıları, birim yöneticileri ve teşkilat mensupları eşleri ile katıldı. 
 
AKP BAYRAMLAŞMASI..
Öğretmenevi’nde ikinci bayramlaşma AKP’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. AKP milletvekilleri Öznur Çalık, Cemal Akın, Mustafa Şahin, belediye başkanı Ahmet Çakır, İGM başkanı Naci Şavata, bazı ilçe ve belde belediye başkanları, İl, ilçe, belde, kadın ve gençlik kolları yönetici ve üyeleri, İl Genel ve Belediye Meclisi üyeleri ile bazı daire müdürleri ve sivil toplum örgütü yöneticileri ve çok sayıda davetli katıldı. AKP İl başkanı Tüfenkçi yaptığı kısa konuşma da örgüt yönetici ve üyeleri ile vatandaşların bayramını kutladı. 
 
ÖZ'ÜN MESAJI..
Milletvekili Ömer Faruk Öz, bayram dolayısıyla bir mesaj yayınladı ve "Birlik, beraberlik, kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışma duygularının en yoğun yaşandığı günlerden biri olan Ramazan Bayramına kavuşmuş bulunmaktayız. 
 
Bayramın;  yeryüzündeki akan kanların, dökülen gözyaşlarının, çekilen  acıların ve açlıkların, yaşanılan adaletsizliklerin ve zulümlerin son bulmasına; her insanın sadece insan olduğu için insanca yaşayabildiği, adaletin, özgürlüğün, insan hak ve hürriyetlerinin sözde kalmadıgı, hiç bir insanın can, mal, namus ve nesil emniyet derdi yaşamadığı, hiç kimsenin  aç sabahlamadığı;  Adil ve Ôzgür bir Dünyanın inşasına vesile olmasını dilerim. 
 
Bu vesile ile Bayramın huzur ve güven içerisinde geçmesi için fedakârca çalışan bütün kamu görevlilerimize teşekkür eder; başta Malatyalı hemşehrilerimiz olmak üzere, aziz ve necip milletimizin,  bütün İslam aleminin Ramazan Bayramını Can-ı Gönülden tebrik eder, Bayramın kazasız, belasız, huzur ve güven içerisinde geçmesini temenni ederim...Bayramımız Mübarek Olsun..."dedi.
 
NOTLAR..NOTLAR..
-İGM Başkanı Naci Şavata, CHP milletvekili Ağbaba’ya “ kanalizasyon suyundan en fazla etkilenenlerden biriyim. Bu sorunu artık  el birliği ile çözmemiz gerek” derken, CHP Milletvekili Ağbaba “Sayın başkan, Biz konuyu gündeme taşımaya ve çözülene kadar gündemde tutmaya kararlıyız” diye yanıtladı.
 
-MHP İl başkanı Arif Yıldız’da, Malatya’nın içme suyunu sağlayan Kaptaj bölgesinde bulunan taş ocağı konusunu gündeme getirerek “Bu sorunu bir an önce çözmek gerek. Aksi halde Malatya’yı büyük tehlike bekliyor” diyerek kaptaj bölgesinde ki tehlikenin devam ettiğini belirtti.
 
-Belediye başkan yardımcılarını ablukaya alan mahalle ve köy muhtarları, yol ve toplu ulaşım konularında yaşadıkları sorunlara çözüm bulmalarını istedi. Başkan yardımcıları ise muhtarlardan gelen bu talebi bayramdan sonra çözümü için çalışacaklarını ancak konulara tam hakim olamadıkları için ilgili birimlerle görüştükten sonra net olarak konuşabileceklerini belirttiler.
 
-Belediye ve AKP’nin bayramlaşmasında milletvekillerinin etrafını saran işsizler “ iş talebinde bulundular. Vatandaşlardan bir kısmı taleplerini sözlü aktarırken bir kısmı da taleplerini dilekçe haline getirerek milletvekillerine verdiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız