SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Baz İstasyonları Issız Yerlere..'

A- A+ PAYLAŞ

İl Genel Meclisi Mayıs ayı toplantısının son oturumunda Havaalanı yoluna 100 bin YTL'lik ödenek aktarımı ile ilgili yazı oy çokluğu ile kabul edilirken, CHP'den bazı üyeler köy yollarına destek verilmesini istedi. Meclis toplantısında baz istasyonlarının meskun mahalden çıkarılması için verilen önerge kabul edildi.

İl Genel Meclisinin Mayıs ayı toplantılarının 5. oturumu yapıldı. Meclisin eski başkanı ve AKP'li üye Bekir Çelik'in milletvekili aday adaylığı için üyelikten istifa ettiğini açıkladığı konuşmanın sonrasında gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

İlk olarak Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü tarafından yazılan Erhaç Havaalanı yolu için ödenek aktarımı ile ilgili yazı okundu.

Yazıda, "Acil Eylem Planı kapsamında ve 2007 yılı programında bulunan Malatya-Gölbaşı Ayrımı - Erhaç Havaalanı yolunun bölünmüş yol yapım çalışmalarına Valiliğiniz koordinasyonunda İl Özel idare Müdürlüğünden tahsis edilen makine parkı ile başlanılmıştır.

Ülkemizin ihtiyacı olan bölünmüş yol yapımının etkin bir şekilde gerçekleştirilmesi hızlandırılabilmesi için hem diğer kamu kurum ve kuruluşlarının İmkanlarından bedelsiz istifade hem de Valiliğiniz İl Özel İdare bütçesinden katkı sağlanmasına ihtiyaç duyulmaktadır. 2007 yılında devam edecek olan bölünmüş yol çalışmaları için 4 Mart 2005 tarih 25745 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 5302 Sayılı İl Özel İdaresi Kanunun 64/a Maddesine göre "Diğer kamu kurum ve kuruluşlarına ait yapım, bakım, onarım ve taşıma işlerini bedelli veya bedelsiz üstelenebilir veya kuruluşlar ile ortak hizmet projeleri gerçekleştirilebilir ve bu amaçla gerekli kaynak aktarımında bulunabilir. Bu takdirde iş, işin yapını üstlenen kuruluşun tabi olduğu mevzuat hükümlerine göre sonuçlandırılır" hükmü ve Yapılacak Bölünmüş Yol İnşasında Uygulanacak Usul ve Esaslar" hakkındaki kanunun 3. 4 ve 6. Maddeleri gereği birleştirilmiş araç parkıyla emanet olarak yapılacak bölünmüş yol çatışmalarının iş programına uygun olarak zamanında gerçekleştirilmesi için, gün içerisindeki hafta sonlarında yapacakları fazla mesailere karşılık 125 bin YTL.nin İl özel İdare bütçesinden tahsis edilmesi" denildi.

ÜYELERİN TALEPLERİ
Yazının okunmasının ardından Meclis Üyeleri Mehmet Şireci, Kazım Yaman, Hamit Bak, Yunus Kılınç ve Sait Özoğlu konu ile ilgili görüşlerini dile getirdi.

AKP'li Şireci, Yaman ve Kılınç, yaptıkları konuşmada gelişen Malatya'da havaalanı yolunun bir prestij olduğunu ve bu yüzden bu yolun yapımına destek verilmesini istedi.

CHP'li Özoğlu ise, köy yollarına gerekli ödenek aktarılması gerektiğini bildirdi.

MHP'li Hamit Bak ise, Elazığ'da yapılan yollardan örnek vererek, "Komşu şehrimizde de yollar yapılıyor. Bu yolların yapımı için İl Özel İdaresi bir destek sunmuş mu. Sunduğuna inanmıyorum. Bakanlık tarafından gerekli ödenek ayrılarak bu yollar yapılıyor. Biz neden buralara destek veriyoruz?" dedi.

Meclis Başkanı Atay ise, Havaalanı yolunun bir prestij yolu olduğunu belirterek, "Bizler sembolik bir rakam aktarıyoruz. Bakanlık tarafından bir ödenek aktarılacak. Bu rakamda bir değişiklik var. O yüzden bunu açıklamıyorum" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından verilen teklif oy çokluğu ile kabul edildi.

BAZ İSTASYONLARI

İl Genel Meclisinin dün yapılan birleşiminde CHP'li İl Genel Meclis Üyesi Sait Özoğlu, il genelinde bulunan Baz İstasyonlarının meskun mahal dışına taşınması için verdiği önerge görüşüldü. Önergede baz istasyonlarının tehlike saçtığı ve başta arı ölümleri olmak üzere insan sağlığına zarar verdiği belirtilerek bu noktada Meclisin bir temenni kararı alması istendi.

Verilen önerge oy birliği kabul edilirken, önerge ile ilgili yapılacak araştırmanın sonucunun önümüzdeki ayki toplantıya getirileceği bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız