SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Baz Tepkisine Önlem!

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:43:06
Baz Tepkisine Önlem!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın Akçadağ ilçesine kurulmak istenen baz istasyonuna tepki gösteren vatandaşlar eylem yaptı.

Ören Mahallesi Ziyaret mevkiinde bir bahçeye kurulmakta olan baz istasyonuna karşı çıkan bölge halkı, toplanarak eylem yaptı. Baz istasyonunu yıkmak isteyen vatandaşlarla jandarma karşı karşıya gelirken, bölgeye il merkezinden de çok sayıda jandarma sevk edildi. Jandarma timleri, baz istasyonunun çevresinde güvenlik çemberi oluşturdu. Köylüler ise olaya tepki göstererek, sağlığa zararlı olduğu gerekçesiyle baz istasyonunun kaldırılmasını istedi.

Baz istasyonuna yaklaştırılmayan vatandaşlar, bölgeye yakın bir yerde oturarak beklemeye devam ediyor. Geniş güvenlik önlemleri alan jandarma ise baz istasyonunun kurulumunun tamamlanması için bölgede beklemeye devam ediyor.

CHP'DEN DESTEK..

Bu arada Akçadağ ilçesine bağlı Ören Mahallesi’nde kurulmak istenen baz istasyonuna tepki gösteren köylülere destek için bölgeye giden CHP İl Başkanı Enver Kiraz, halk sağlığına zarar veren her türlü uygulamaya karşı çıkacaklarını söyledi. 

Ören Mahallesi’nin Ziyaret mevkiinde bir GSM firması tarafından yapılmak istenen baz istasyonuna köylüler tepki gösterince olaya jandarma müdahale etmişti. Çok sayıda jandarma timinin koruduğu baz istasyonun yakınında devam eden köylülerin eylemine destek vermek için Ören’e giden CHP İl Başkanı Enver Kiraz, burada vatandaşlardan bilgi aldı. Baz İstasyonun kurulacağı alanın sahibi ile de görüşen Kiraz, arazi sahibinin de GSM firması tarafından kandırıldığını savunarak baz istasyonun kaldırılması için gerekli hukuki yollara başvuracaklarını söyledi.

Bölge halkının tepkisinin yerinde olduğunu vurgulayan Kiraz, yerleşim alanının hemen yanında yer alan baz istasyonunun halk sağlığına zararlı olduğunu söyledi. Kiraz, GSM şirketi yetkililerini duyarlılığa davet ederek biran önce baz istasyonunun bölgeden kaldırılmasını istedi. Baz istasyonunun kaldırılmaması durumunda ise Örenliler ile her türlü mücadeleye hazır olduklarını belirten Kiraz, “Baz istasyonunu kuran şirketin arsa sahibinden tazminat talebi var. Ancak hiçbir tazminat buradaki insanımızın canından kıymetli değildir. Avukat arkadaşlarımızın girişimleri ile bu konunun takipçisi olacağız. Biran önce bunun buradan sökülüp atılmasını istiyoruz” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız