SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bazda Teknik Sıkıntı Yok Ama..'

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:02:00
'Bazda Teknik Sıkıntı Yok Ama..'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valisi Vasip Şahin, Paşaköşkü Mahallesi’nde kurulan baz istasyonunda yapılan ölçümlerde hiçbir yasa ve standartlara aykırılık olmadığını kaydederek, “Vatandaşlarımızın psikolojik ve duygusal olarak talebi var. Onu nasıl karşılayabiliriz? Bunun çabası içerisindeyiz” dedi.

Vali Şahin, TSO ziyareti esnasında gazetecilerin sorularını cevapladı. Paşaköşkü Mahallesi’nde kurulan baz istasyonu ile ilgili yöneltilen soruyu cevaplayan Şahin, “Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Bölge Müdürlüğü elemanları orada ölçüm yaptılar. Bizim arzumuz vatandaşların taleplerinin yerine getirilmesidir. Vatandaşlarımızla da görüşmelerimizi yaptık. Şu ortaya çıktı ki, mevcut durum uluslar arası standartlarda da ölçüldüğünde hiçbir yasa ve standartlara aykırılık yok. Ölçümlemelere itibariyle hiçbir eksikliği ve mahsuru yok. Ama burada vatandaşlarımızın psikolojik ve duygusal olarak talebi var. Onu nasıl karşılayabiliriz? Bunun çabası içerisindeyiz. Olay adli makamlara da intikal etti. Adli makamların vereceği karar belirleyici ve bağlayıcıdır. Bunu da takip ediyoruz ama biz elimizden gelen bir takım çalışmaları yapıyoruz” diye konuştu.

Vatandaşlara, endişe ve tedirginliklerinin giderilmesi noktasında yardımcı olmaya çalıştıklarını ifade eden Şahin, “Cep telefonunu hepimiz kullanıyoruz. Kaliteli bir hizmet bekliyoruz. En ufak bir kesilme durumunda müşteri sıfatıyla memnuniyetsizliğimizi ifade ediyoruz. Ama öbür taraftan da bu hizmeti kaliteli alabilmek içinde bu tür istasyonlara da ihtiyaç var. Tabi bir yandan da şöyle düşünmek lazım bunu bütün bilim adamları söylüyor; eğer sizin evinizde buzdolabınız, fırınınız, ütünüz, çamaşır makineniz varsa bunun yanında cep telefonu ve kablosuz internet varsa zaten elektro manyetik etkileşimden çok uzakta kalamıyorsunuz. Bana verilen bilgiye göre Avrupa standardı 40 birime kadar müsaade ediliyor. Türkiye’de bu 10 birim. Orada psikolojik bir durum var. İnsanların bir takım endişe ve tereddütleri var. Bizim görevimiz o endişe ve tedirginliklerinin giderilmesi noktasında vatandaşımıza yardımcı olmaktır” ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız