SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bazı Açıkgözler Yanaşmadı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:20:09
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat başkanlığında toplandı. Toplantıda, basının gündeme getirdiği Topsöğüt'teki kaçak yapılaşmanın yanı sıra Büyükşehir statüsüyle birlikte kapatılan Dilek Belediyesi'nin borçları da görüşüldü.

İlgili dairelerin gündem dışı verdikleri maddelerin gündeme alınması için yapılan oylamayla başlayan toplantı,  Nikah Salonu ücretlerinin törenli 250, törensiz ise 75 lira olarak kabulu ile devam etti. Türk Silahlı Kuvvetlerine ait Tulga Kışlası ve Askeri Havaalanı Mania Planı konusu, çalışmaların sürdüğü gerekçesiyle ikinci kez ertelendi. Gündemde bulunan bazı imar maddeleri ertelenirken bazıları da komisyona havale edildi. 

Gündem dışı maddeler arasında yer alan ve Kuzey Çevre yolunun Yeşilyurt Belediyesi yetkisinde olan yaklaşık 6 Km. güzergahında imar ile ilgili iş ve işlemlerinin yapılması için Büyükşehir Belediyesine yetkinin devredilmesi, Elemendik Göl civarında bulunan bir parselin sağlık evi yapılması için Hazine’ye verilmesi, belediyeye yapılan bağışlar görüşülüp karara bağlandı. 

"ÇOK ÇOK YÜKSEK BİR RAKAM!."

Gündem dışı verilen ve kamu yararı doğrultusunda yapılan çalışmalarda kamuya ait taşınır- taşınmaz mülklere haciz konulmasını engellenmesine yönelik madde üzerine konuşan başkan Polat, “Dilek Belediyesi'nin borçları ile ilgili büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Büyük rakamlarda borçları var. Sadece personelin alacağı 1 milyon 200 bin lira. Firmalara, işadamlarına olan borçlar ise çok çok fazla. Alacaklı firma ve şahıslarla görüştük ve ana paranın ödenmesinde karar kıldık. Bir çoğu ile anlaştık ama bazı açıkgözler bu anlaşmaya yanaşmadı ve haciz yoluna gitmeye başladılar. Biz de önlem olarak bu maddeyi getirdik. Amacımız, vatandaşları mağdur etmeden borçlarımızı ödemek."dedi. 

"Dilek Belediyesi'nin toplam borcu ne kadar?"sorusunu da Polat, “Şu anda net bir rakam vermem imkansız, ama çok çok yüksek bir rakam. Kayıtlarda mevcuttur. O kayıtlara baktıktan sonra söyleyebilirim” şeklinde yanıtladı.

KAÇAĞA TAVİZ YOK..

Topsöğüt Mahallesindeki kaçak yapılaşmayla ilgili olarak söz alan CHP’li üye Günnur Almasulu “Topsöğüt Mahallesindeki kaçak yapılarla ilgili son durum nedir?” sorusunu yöneltti. Başkan Polat; “İşlemler resmiyete intikal etti. Şu anda para cezaları kesilip gönderilmeye başlandı. Biliyorsunuz, ruhsatsız yapılaşma seçimden önce başlanmış, seçimden sonra da devam etmiş. Olayın farkına varınca önlemler almaya başladık. İyi niyetli bu önlemlerimizden sonuç alamayınca da işi resmiyete döktük. İlk etapta mühürleme ve para cezaları kestirdik. Bunlar ciddi miktarda para cezalarıdır. Örneğin bir inşaata 43 bin lira ceza kesildi. Bu da bizim ruhsatsız yapılara karşı mücadelemizin bir göstergesi. Biz bugün bu önlemleri almazsak faturası yine belediyemize çıkacak” diyerek kararlı olduklarını ve asla taviz vermeyeceklerini vurguladı.

HABER-FOTO: Yaşar KARAASLAN, Malatya Söz Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız