SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bazı Belediyeler Parayı Çar Çur Ediyor, Bitince.."

0
Güncellendi - 2017-10-18 18:16:27
A- A+ PAYLAŞ

  • Başbakan Yıldırım: "“Bu gaddarlıktır. Bunların hesabını verecekler, öyle ben yaptım oldu yok”

Başbakan Binali Yıldırım, Adalet ve Kalkınma Partisi Grup toplantısında belediyelere uyarılarda bulunarak, “Bazı belediyeler ellerindeki parayı bütçeyi doğru dürüst kullanmıyor, çar çur ediyor, para bitince vatandaşın malına göz dikiyor” dedi

Genel Başkan Vekili ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin TBMM Grup toplantısında yaptığı konuşmada, belediyelerin bütçe harcama ve bütçe gelirleri konusunda uyarıda bulunarak, özellikle Emlak Vergisi konusunda bir düzenlemenin yapılmakta olduğunu ve yüzde 50 oranında zam yapılamayacağını bildirdi.

-“Bu gaddarlıktır. Bunların hesabını verecekler, öyle ben yaptım oldu yok”

Başbakan Binali Yıldırım, “Bu hafta komisyonda görüşülen bir torba yasa var. 130 maddeden fazla olan tasarıda birçok toplum kesimini ilgilendiren konular var. Bunlardan birisi, belediyelere emlak vergisi veriliyor. Bazı belediyeler ellerindeki parayı bütçeyi doğru dürüst kullanmıyor, çar çur ediyor, para bitince vatandaşın malına göz dikiyor. 100 liralık yere 5 bin lira kıymet koyuyor. Burası dağ başını mı kardeşim? Sana verilen yetkiyi bu kadar aymaz bir şekilde nasıl istismar edersin? Şimdi buna el attık. Yüzde 50’den fazla artıramayacak. Bunları da daha ziyade muhalefet belediyeleri yapıyor. Buna da bilin. Vatandaşım bilsin. İster muhalefet ister iktidar kim yaparsa yapsın, belediyeler verilen bu hakkı kötüye kullanamaz. İstemezdik böyle bir sınır getirmeyi. Sorumsuz davranırsanız, vatandaşı yok sayarsanız, böyle bir sınırlama elbette gelecek. Vatandaşlarımızın, basiretsiz yöneticilerin hatalarını ödemesinin önüne geçiyoruz. Enflasyon oranı, onu geçmemesi lazım. Orada bir değişiklik imar uygulaması olur, şu olur bu olur biraz değer artışı olur. Yüzde 3 bin 500-yüzde 5 bin olur mu be kardeşim? Bu gaddarlıktır. Bunların hesabını verecekler, öyle ben yaptım oldu yok. Şimdi tıpış tıpış aldıkları paraları geri verecekler, yeni beyannameler düzenlenecek. Yüz liralık bir değer varsa, 150 lira en fazla matrah üzerinden vergisini ödeyecek” şeklinde konuştu.

Başbakan Yıldırım uyarı ve kanunlaşması beklenen 130 maddelik torba yasası sonrasında Malatya’daki belediyelerin Emlak Vergisi konusunda yeniden düzenleme yapması bekleniyor.

Ankara, iha- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • Kamil (6 yıl önce)
    Malatya büyük şehir belediyesi sanayii den bir vidayı borca alamıyor borç batağında
    0
    0
    Yanıtla
  • Taner (6 yıl önce)
    En büyük örneği malatya belediyeleri
    0
    0
    Yanıtla
  • nazim (6 yıl önce)
    teşekkürler sayın başbakanım belediye başkanları fazla suçlu değil başkan yardımcıları ve müdürler .bunlarda hesap sorun sayın başbakanım kul hakkı çok yediler ............saygılar
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent Yaşar (6 yıl önce)
    Türkiye’nin en hızlı borçlanan 5 belediyesinden biriyiz. Yürü Ahmet Çakır kim tutar seni
    0
    0
    Yanıtla
  • Oğuzhan göksu (6 yıl önce)
    Aynen sayın başbakanım malatyada olduğu gibi olmasın borçta çıkarıyorlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (6 yıl önce)
    Adamalar Sivas ın refah seviyesini artırmak için Hasan çelebi madenlerini Sivas a taşımamız lazım diye karar almışlar. Malatya da ki yöneticiler de uyuyor. Bir adam gibi adam da çıkıp demiyor ki, Malatya nın refah seviyesinin yükseltilmesi önemsiz mi? Malatya nın bakanı, milletvekili, belediye başkanı utanın, ayıp ayıp. Adamlar 1000 kişilik istihdamı adeta Malatya dan çalıyor. Siz gözlerinizi kapatıyorsunuz. Bu ayıp ta size yeter. Hiç mi gurur yok, onur yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakkı (6 yıl önce)
    Eeeeeeeee ne duruyorsunuz o zaman
    0
    0
    Yanıtla