SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bazı Dersler Güncellendi

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:38:13
Bazı Dersler Güncellendi
A- A+ PAYLAŞ

Bakan Avcı, İngilizce, fen bilimleri, fizik, kimya biyoloji ve matematik derslerinin bazı sınıflara ait programlarının güncellendiğini bildirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nda (MEB) düzenlenen ''İlköğretim ve Ortaöğretimde Bazı Derslerin Öğretim Programlarının Güncellenmesi'' konulu basın toplantısındaki konuşmasına, ''Protokol konuşmalarının hitap kısmında hep zorlanıyorum'' diyerek başlayan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, yine yazılı bir metin okuyacağını, Emin Karip'in de salonu kontrol ederek, uyuyanları sayacağını söyleyerek espri yaptı.

Zorunlu eğitimin liseleri de kapsayacak şekilde düzenlenmesinin, ilkokul, ortaokul ve liselerin öğretim programlarının 12 yıllık zorunlu eğitim hedefleri kapsamında gözden geçirilmesi ihtiyacını doğurduğunu belirten Avcı,  ''Öğretim programlarının, farklı ilgi, ihtiyaç, yetenek ve potansiyellere sahip öğrencilerin öğrenme ve gelişim ihtiyaçlarını karşılaşacak şekilde yeniden düzenlenmesi gerekmektedir'' diye konuştu. 

2005'teki sadeleştirmeye rağmen öğretim programlarının bugün hala gereğinden fazla yoğun olduğuna işaret eden Avcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Her şeyi öğretmeye çalışırken bilgileri yoğunlaştırılmış biçimde yükleme sebebiyle birçok öğrencinin öğrenmesinde güçlükler oluşmaktır. Daha iyi öğretmek için daha az ve öz ancak gerçekten hayatla ilişkili bilgi ve beceri, değer ve tutumlara odaklanmak zorundayız. Ancak öğretim programlarının içeriğinin sadeleştirilmesi ve seyreltilmesinde titiz bir çalışmayla ölçülü ve kademeli sadeleştirme ve seyreltme yapılmasına özen gösterilmiştir.''

Öğretim programlarının revize edilmesi çalışmaları kapsamında 35 üniversiteden 86 akademisyen ve 28 öğretmenin katılımıyla 230 toplantı, 24 panel düzenlendiğini anlatan Avcı, çalışmalar neticesinde güncellenen öğretim programlarına ilişkin şu bilgileri verdi:

''İlköğretim kurumları İngilizce 2-8. sınıflarla fen bilimleri 3-8'inci sınıflar, ortaokul matematik 5'ten 8'e kadar, ortaöğretim fizik 9, 10, 11 ve 12'inci sınıflar, ortaöğretim kimya 9, 10, 11 ve 12'inci sınıflar, ortaöğretim biyoloji 9, 10, 11 ve 12'inci sınıflar, ortaöğretim matematik 9, 10, 11 ve 12'inci sınıflar. 

Güncellenen öğretim programları kademeli olarak uygulamaya konulacak. Güncellenen öğretim programlarının ilk uygulamaları, 2013-2014 eğitim öğretim yılında başlayacak. Yani önümüzdeki yıl.''

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız