SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bazı Din Bezirganları Olduğunu Biliyorduk"

0
Güncellendi - 2016-10-04 17:17:36
A- A+ PAYLAŞ

  • Müftülüğü ziyaret eden AKP'li Şahin, "Cenabı Allah bir daha bize 15 Temmuzları yaşatmasın." diye konuştu.

AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin beraberinde AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı ile birlikte Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle Malatya İl Müftüsü Ümit Çimen’i makamında ziyaret etti.

Ziyaretten dolayı Milletvekili Mustafa Şahin, İl Başkanı Hakan Kahtalı ve teşkilat üyelerine teşekkür eden İl Müftüsü Ümit Çimen, yaklaşık iki buçuk yıldır Malatya'da görev yaptığını ifade ederek “Malatya memleketimizin ülkemizin mihenk taşı bir şehir içi dolu bir şehir ilim irfan şehri memleketine ilçesine değerlerine bağlı bir şehir. Burada görev yapmaktan dolayı mutlu olduğumu belirtmek istiyorum” dedi.

Camiler Haftası münasebetiyle il müftüsünü ziyaret ettiklerini belirten AKP İl Başkan Hakan Kahtalı ise “Malatya da yapılan camilerle ilgili hem de yapılması ihtiyaç duyulan tamir tadilat görmesi gereken ibadethanelerimiz için hocamız ile istişare yapmak için ziyaret ettik” diye konuştu.

10-15 yıl içerisinde camileri dini öğrenilebilecek merkezleri dönüştürmek noktasında çalışmalar yaptıklarını kaydeden AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, “Ehil ellerde camilerimizde görev yapan imamlarımızın Allah'ın dinini doğru bir şekilde insanlarımıza aktarmanın ne kadar önemli olduğunu son birkaç ay içerisinde gördük. Özellikle 15 Temmuz sürecinde bu ülkede din adına bazı din bezirganlarının var olduğunu biliyorduk. Değişik dönemlerde özellikle yüzde 99’u Müslüman olan bir ülkenin insanların cami ile arası hep uzak tutulmuş. Hiçbir zaman için insanlara zorla baskıyla dinlerinden uzaklaştıramazsınız. Onun için değişik dönemlerde belki ezanın Türkçe okunması Kuranı Kerim'in Türkçeleştirilmesi din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılması adına dinin siyasetten uzak tutulması hedeflenmiştir” diye konuştu.

15 Temmuz kalkışmasından sonra Camilerde okunan selalara değinen Milletvekili Şahin, “Cenabı Allah bir daha bize 15 Temmuzları yaşatmasın.15 Temmuz'da camilerimizi cami cemaatimiz cami görevlilerimizi başta Diyanet İşleri Başkanlığımızı ve müftülerimizi bundan ayrı tutmak gerçekten en büyük haksızlıktır. Ülke işgal altında kaldığında insanlarımız arasındaki iletişimin sağlanması, insanlarımızın daha da duyarlı olabilmesi için hem selanın hem de ezanın ne kadar önemli olduğunu 15 Temmuz gecesi bir daha anladık” şeklinde konuştu.

iha

mustafaşahin1

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Ahmet Sefa (7 yıl önce)
    Oyuncular değişse de, oynanan oyun nedense hep aynı...
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Sinan ÖZTAN (7 yıl önce)
    Müslümanlık Beygamber efendimiz Hz.Muhammedin dinidir.Sayın Şahin Allahın dinini müslümanlık olarak algıladıysa bu ibare yanlış Allaha diğer dinlere mensup olanlarda inanıyor.
    0
    0
    Yanıtla