SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bazı Hatlar Halk Otobüsü Olacak'

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:21:39
'Bazı Hatlar Halk Otobüsü Olacak'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi, şehir içi ulaşımda kullanılmak üzere 14 adet yeni otobüs aldı. Otobüsler için büyükşehir belediyesi önünde bir tanıtım programı düzenlendi. Programa Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın , Genel Sekreter Arif Emecen, Genel Sekreter Yardımcıları, daire başkanları, şube müdürleri, şirket genel müdürleri ile kalabalık bir topluluk katıldı.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır,  Malatya’nın gelecek 20-30 yılının planlandığını hatırlatarak; “Toplu taşımada Malatya iyi bir noktada, ama bunu çok daha ileri noktalara taşımamız lazım. İnsanlarımızı daha konforlu, daha güvenli araçlarla hızlı bir şekilde gidecekleri yere ulaşabilecekleri sistemi oluşturmamız gerekiyor.  Şehiriçi ulaşım hizmetlerimizi yürüten MOTAŞ’ı çok daha donanımlı, çok daha kaliteli hizmet veren bir şirket haline dönüştürmek temel hedefimiz. Merkezde şu ana kadar tamamen ulaşımlarımız otobüslerle sağlanırken,  geçtiğimiz yıl Türkiye’nin örnek projelerinden bir tanesi olan Trambüsü hayata geçirmiş olduk. Trambüs ile günlük 20 bin yolcu taşımayı planlarken, şu anda 30 bin yolcu taşıyoruz. Bu nedenle yeni Trambüsler için araç alınması gerekiyor. Bununla birlikte bu hatlarda 2-3 yıl içerisinde 50 bin yolcuyu Trambüs ile taşımış olacağız. Büyükşehir olarak biz günlük 140 bin yolcu taşıyoruz.  Bu gerçekten çok önemli bir rakam.  “Yaşlı olan araçlardan bir kısmını seferden kaldırıyoruz. Şu anda üzerinde çalıştığımız bir hedefimiz var. Merkezdeki hatlardan 1 veya 2 tanesini halk otobüsüne dönüştüreceğiz. Böylece Belediye otobüsü ile birlikte halk otobüsleri de çalışmış olacak. Buradaki kaliteyi, denetimi de yine Büyükşehir Belediyemiz yapacak” dedi.

Başkan Çakır, MOTAŞ’ın günlük 35-40 bin km dolayında yol yatığını belirterek, “Sabahın erken saatlerinden gecenin 12’sine kadar 150 civarında aracımız Malatya’nın her noktasına seferler yapıyor. Arkadaşlarımız çok yoğun bir şekilde çalışıyorlar. Bu kadar yoğunluğun içerisinde çok daha dikkatli olunması gerekiyor. bütün personellere teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız