SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bazı İllerin Valisi Değişti

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:47:00
Bazı İllerin Valisi Değişti
A- A+ PAYLAŞ

İçişleri Bakanlığı’nın yazısı ve Bakanlar Kurulu kararıyla, bazı Valiler merkeze alındı, bazılarının yeri değişti, bazılarına daha önce Vali kadrosunda olmayanlar atandı ve kararname  Resmi Gazete’de yayımlandı. Kayseri Talas'ın kadın kaymakamı Yasemin Özata Çetinkaya (fotoğraftaki), Sinop Valiliği'ne atandı. 1999- 2011 yılları arasında Yazıhan Kaymakamlığı ve 2001- 2003 yılları arasında Malatya Vali Yardımcılığı görevlerinde bulunan İller İdaresi Genel Müdürü Ali Fidan da, bu kararname ile Düzce Valiliği görevine getirildi.

Merkez Valisi Enver Salihlioğlu Tekirdağ Valiliği’ne, Mülkiye Başmüfettişi Musa Işık Ağrı Valiliği’ne, Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger Bingöl Valiliği’ne, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdür Yardımcısı Aydan Baruş Bolu Valiliği’ne, İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürü Ali Fidan Düzce Valiliği’ne, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Murat Zorluoğlu Elazığ Valiliği’ne, Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya Gaziantep Valiliği’ne, Elazığ Valisi Ömer Faruk Koçak Mardin Valiliği’ne, Talas Kaymakamı Yasemin Özata Çetinkaya Sinop Valiliği’ne, Düzce Valisi Ali İhsan Su Şırnak Valiliği’ne ve Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan Van Valiliği’ne atandı. (Atama listesi için üstte bulunan küçük fotoğrafı tıklayınız)

GÖREVDEKİ İKİNCİ KADIN VALİ

Sinop Valiliği'ne atanan Yasemin Özata Çetinkaya, 1976 Yılı Ankara doğumlu olup; ilk, orta, lise ve üniversite tahsilinin tümünü Ankara’da tamamladı.

1996 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu ve aynı yıl İçişleri Bakanlığı’nın açmış olduğu Kaymakam Adaylığı Sınavı’nı kazanarak, Kırıkkale Kaymakam Adayı olarak mülkî idare amirliği mesleğine başladı.

Kaymakam adaylığı döneminde 8 ay süreyle İngiltere’de dil eğitimi aldı.

Isparta-Gönen’de Kaymakam vekilliği görevinde bulundu ve Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Anabilim Dalında yüksek lisans yaptı.

Kaymakam adaylığının bitimini müteakiben sırasıyla; Rize-Kalkandere, Ağrı-Hamur, Bilecik-Gölpazarı ilçelerinde Kaymakamlık görevini yürüten Yasemin Özata Çetinkaya, 2008 - 2011 yılları arasında Batman Vali Yardımcılığı görevini yürüttü, 14.09.2011 tarihinde Hacılar Kaymakamı olarak görevine başladı. 2013 Ağustos ayında ise Kayseri- Talas Kaymakamlığı görevine atandı.

Evli ve 3 kız çocuğu annesi olan Yasemin Özata Çetinkaya, iyi derecede İngilizce bilmekte olup, 2012 yılı Haziran ayında Karadeniz Teknik Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, İktisat Anabilim dalında doktora eğitimini “Yerel Yönetimler Reformunun Yerel ve Bölgesel Kalkınmaya Etkisi” başlıklı doktora tezi ile ilgili tez savunma sınavını geçerek tamamlamış ve “İktisat Doktoru” unvanı aldı.

Yasemin Özata Çetinkaya, halen Kırklareli'nde görev yapan Esengül Civelek'ten sonra aktif görevdeki ikinci kadın Vali olacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız