SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bazı Kadrolar İptal

A- A+ PAYLAŞ

 

2007 yılında Resmi Gazete’de yayınlanan İl Özel İdareleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına dair Yönetmeliğinin Ekim 2010’da değiştirildiği, bu sebeple İl Özel İdaresi’ndeki kadro sayılarının azaltılacağı yönünde karar alındığı öğrenildi.

9 Ekim 2008 tarihinde İl Genel Meclisi’nin kararıyla düzenlenen İl Özel İdaresi kadrolarının , değişen yönetmelik gereği, mevcut çalışanlarının da durumu dikkate alınarak iptal edileceği belirtildi.

Konuyla ilgili İl Genel Meclisi’nin aldığı karar şöyle :

“10.06 2007 tarih ve 26548 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan  İl Özel İdareleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına dair Yönetmelik, 01.10.2010 tarih ve 27716 sayılı Resmi Gazete ile değiştirilmiş ve Kurumumuz kadroları sayı itibariyle düşürülmüş olması nedeniyle kadroların, yeni yönetmelikte verilen kadro sayılarına uygun hale getirilmesine ihtiyaç duyulmuştur.

5302 sayılı İl Özel İdare Kanununun 35. maddesi “İl özel idaresi teşkilatı genel sekreterlik, mali işler, sağlık, tarım, insan kaynakları ve hukuk işlerinde oluşur. İlin nüfusu, fiziki ve coğrafi yapısı, ekonomik, sosyal, kültürel özellikleri ile gelişme potansiyeli dikkate alınarak norm kadro sistemine ve ihtiyaca göre oluşturulacak diğer birimlerin kurulması, kaldırılması veya birleştirilmesi il genel meclisinin kararı ile olur. Bu birimler Büyükşehir belediyesi olan illerde daire başkanlığı ve müdürlük, diğer illerde müdürlük şeklinde kurulur” denilmektedir.

Bu çerçevede İlimiz İl Özel İdaresi kadroları yukarıda belirtilen yönetmelik gereği düzenlenen norm kadro ihdas - iptal ve değişiklik cetvelleri 09.10.2008 tarih ve 156 sayılı İl Genel Meclis Kararı ile ihdas edilmiştir. Bu nedenle belirtilen karar ile ihdas edilen kadroların iptal edilmesini ve mevcut çalışan personel durumu dikkate alınarak yeniden düzenlenen kadro ihdas – iptal ve değişiklik cetvellerinin İl Özel İdareleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına dair Yönetmeliğin 10 ve 11. maddesi ile 5302 sayılı kanunun 10. maddesinin (L) fıkrası gereğince görüşülüp karara bağlanması belirtilmiştir.

İl Genel Meclisinde yapılan müzakere sonucunda;

İlimiz İl Özel İdaresi kadroları yukarıda belirtilen yönetmelik gereği düzenlenen norm kadro ihdas - iptal ve değişiklik cetvelleri 09.10.2008 tarih ve 156 sayılı İl Genel Meclis Kararı ile ihdas edilen kadroların iptal edilmesi ve mevcut çalışan personel durumu dikkate alınarak yeniden düzenlenen kadro ihdas-iptal ve değişiklik cetvellerinin İl Özel İdareleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına dair Yönetmeliğin 10 ve 11. maddesi ile 5302 sayılı kanunun 10. maddesinin (L) fıkrası gereğince görüşülüp rapora bağlanmak üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna İl Genel Meclisinin 06.05.2011 tarihli toplantısında yapılan işari oylama sonucu 35 kabul oy ve oybirliği ile kabul edildi.” 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız