SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bazı Kararlar Kaçınılmaz'

A- A+ PAYLAŞ

Hamidiye Mahallesi'nin bazı bölgelerinin araç trafiğine kapatılmasına esnaf tepkisi üzerine belediyeden bir açıklama gelirken, Belediye Başkanı Cemal Akın da esnaflarla görüştü.

BAŞKAN MAHALLEDE..
Hamidiye Mahallesi Antepli sokağının İl Trafik Komisyonu kararının uygulanmaya başlanması ile araç trafiğine kapatılması bazı esnaflar arasında huzursuzluk yaratmış ve ortak bir basın açıklaması ile durumu protesto etmişlerdi.

Bu durum üzerine Belediye başkanı Cemal Akın, mahalleye giderek esnaflarla ile bir araya geldi ve durum değerlendirilmesi yaptı. Mahalle esnaflarından Vahap Altunok “Sayın başkanım, söz konusu sokak ve caddede gelinlikçi, otopark, fotoğrafçı ve 23 adet taksiyi barındıran durakla birlikte bir de minibüs durağımız var. Bu esnafın durumu ne olacak? Kararın tekrar gözden geçirilmesi gerekir” diyerek alınan kararın esnafları mağdur edeceğini belirtti.

Mahalle sakinlerinden bir vatandaş da “Kent merkezinde araç kullanmak artık bir zorunluluk olmaktan çıkmış tamamen işkenceye dönüşmüştür. Bu da hem milli ekonomiye bir yük hem de iş ve zaman kaybı yaratmaktadır. Gelişmiş kentlerimize baktığımız zaman ağırlıklı olarak cadde ve sokaklar ya tek yönlü ya da araç trafiğine kapatılmıştır. Esnafımızı mağdur etmeden bizim cadde ve sokaklarımızda da böyle bir düzenleme yapılması ileriki süreçte çok yarar sağlayacaktır” dedi.

Belediye başkanı Cemal Akın “Bu karar, İl Trafik Komisyonu tarafından alınmıştır. Belediyemizin tek yönlü aldığı bir karar değildir. Bu kararlar alınırken tüm ayrıntılar dikkate alınıyor. Araç trafiği sorunu tüm ülkede olduğu gibi bizim ilimizde de problem. Bu problemleri değişik önlemlerle çözmeye çalışılıyor. Cadde ve sokakları araç trafiğine kapatma veya tek yönlü uygulama da bu önlemlerden bazıları. Ankara’nın Sakarya Caddesi ve bölgesindeki araç trafiğine kapalı alanların toplamı Malatya merkezinin neredeyse tümü kadar. Gelişmişliğin- çağdaş kentleşmenin gereğini yapmak zorundayız. Artık ilimizde de bu uygulamaları başlatmamız gerekir. Mağdur olacak esnaflarımız içinde onların mağduriyetini giderecek çözümler konusunu bir araştıralım” dedi.

Değerlendirme toplantısı kentin diğer sorunlarının ve çözüm önerilerinin sohbet ortamında konuşulmasıyla ile son buldu.

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA..
Yapılan düzenleme ile ilgili Belediye Basın Yayın Müdürlüğü'nden de bir açıklama geldi.

Bu açıklama şöyle:

"Bazı Basın Yayın Organlarında yer alan haberlerde Hamidiye Mahallesi Antepli Sokak’ta uygulanan yeni trafik düzenlemesine esnafların tepki gösterdiği belirtilmektedir.

Gerek nüfus artışı, gerekse araç sayısının yoğunluğu nedeniyle Türkiye genelinde olduğu gibi ilimizde de önemli bir sorun olan trafik sorununu çözmek için büyük gayretler gösteren Belediye Başkanımız H. Cemal Akın, göreve geldikten sonra 2 adet araç alt geçidinin yanı sıra birçok cadde ve sokakta tek yön uygulamaları ile araç trafiğine kapama uygulamaları başlatılmıştır.

Bahse konu Hamidiye Mahallesi Antepli Sokak da gerek araç trafiği, gerekse de yaya trafiği olarak yoğun bir bölgedir. Keza burada bulunan Derme İlkokulu da trafiği iyice yoğunlaştırmaktadır.

Şehiriçi trafik akışına işlerlik kazandırılması, taşıt trafiğinin daha düzenli bir hale getirilmesi ve Derme İlköğretim Okulu önünde trafik güvenliğinin sağlanması amacıyla İl Trafik Komisyonu tarafından burada yeni bir trafik uygulaması başlatılmıştır.

İl Trafik Komisyonu tarafından alınan kararlar gereğince, Hamidiye Caddesinden Mücelli Caddesine kadar olan kısmın Mücelli Caddesine kadar tek yönlü, Huzur Oteli önünden Hamidiye Caddesine doğru tek yönlü olmasına, Cemal Gürsel Minibüslerinin Hamidiye Camii önünden durak yerlerine girmeleri için minibüs hariç tek yön uygulamasının yapılmasına Derme sokak üzerinde uygulanmakta olan minibüs hariç tek yön uygulamasının minibüs hariç kısmının kaldırılarak devam etmesine, gerekli düzenleme ve işaretlemelerin Belediyemizce yapılmasına karar verilmiştir.

Daha yaşanılabilir ve düzenli bir Malatya için mevcut sorunların çözülmesi konusunda bir dizi kararların alınması ve uygulanması kaçınılmazdır. Buradaki düzenleme de bu doğrultuda olup, uygulamanın faydaları ilerleyen günlerde görülecektir."

HABER-FOTO: Yaşar KARAASLAN

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız