SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bazı Kişileri Şaşırttık, Böyle de Devam Edeceğiz"

0
Güncellendi - 2018-09-05 19:49:47
A- A+ PAYLAŞ

Evkur Yeni Malatyaspor’un teknik direktörü Erol Bulut, takımın gerçek kimliğinin ilerleyen haftalarda daha net görüleceğini söyledi.

Orduzu Pınarbaşı Tesisleri’nde gazetecilere açıklamada bulunan Bulut, takımın Atiker Konyaspor karşısındaki kötü oyununu maçtan sonraki milli maç arasına bağladığını ifade ederek, “Kafalar oradaydı. Bunu maalesef geçen senede yaşadık. Bir Trabzon’da yaşadık 4-1 mağlup olduk, birde Antalya’da yaşadık 3-1 mağlup olduk. Maalesef futbolcular maçtan sonraki 2-3 gün izin olacak sürece kafaları gitti. Ben ona bağlıyorum. Çünkü takım maçtan önce iyi konsantre olmuştu” diye konuştu.

Bulut, Atiker Konyaspor maçını kazanmak istediklerini ancak başarılı olamadıklarını kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sonuçta 7 puan yapmışız, bir 3 puan daha alsak 10 puanımız olacaktı. İyi bir konumda olacaktık. Şuandaki konumumuzda iyi, 7 puan. 4 maçtan 7 puan almak bizim için iyi bir başarı. 12-13 futbolcuyla kamp dönemini geçirdim. Futbolculardan sakatlıktan dolayı eksik çalışan arkadaşlarımız oldu. Transferde maalesef geç kaldık. Transferler çok geç geldi. Birkaç transfer yapmak istedik sona doğru ama onları gerçekleştiremedik. Şuan herkes doların, Euro’nun yükselişini söylüyor. Bütün takımları etkiledi. Geçen sene 11,5 milyon bütçeyle oynarken bu sene 9 milyon Euro bütçeyle oynuyoruz. 2,5 milyon Euro tasarruf etmiş olduk. 22 futbolcumuz var, ona göre hareket ediyoruz.”

Atiker Konyaspor maçında futbolcuların farklı yerlerde oynamasına da değinen Bulut, “Bence takımın yapısını bozmadı çünkü bundan önceki 3 maçta da aynı şekilde oynadık. Adem ile forvet, Khalid ile solda başladım. Herkes ‘Neden hoca böyle oynatıyor?’ diyor, nedenini iyi düşündüğünüz zaman gerçekler ortaya çıkıyor. Çünkü Adem kaburgası kırıldı, hazırlık dönemini tam bizimle gerçekleştiremedi, eksikliği vardı. Sol kanatta oynatsam, oynadığımız rakiplerin sağ bekleri sürekli bindiren, sürekli koşan futbolcular, Khalid defans anlamında takıma daha iyi yardımcı olduğundan dolayı böyle başladık. İlk 3 maç bunu çok iyi yaptık. Konya maçında da iyi işler yaptık ama yediğimiz bir gol dengemizi bozdu. Birkaç pozisyonumuz vardı belki ol atmış olsak, bu maç bu şekilde sonuçlanmayacaktı. Ama elimdeki futbolculara baktığımızda sol bek tarafında Buğra’yı oynattım geçen hafta İssam’ı oynattım. Elimdeki futbolcunun eksikliğinden dolayı. Erkan’ı aldık, o da yüzde yüz hazır değil 90 dakika için, o yüzden öyle bir seçim yaptık. Elimizde olan malzemeye göre hareket ediyoruz. Kayserispor maçında Donald dizinden sakatlandı, orta alanda eksikliğimiz vardı. Orada değişikliğe gittim. Elimizdeki futbolculara göre sistemimizi belirliyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Bulut, Khalid Boutaib’e yönelik eleştirilerle ilgili, “Taraftarlar o konuda bir şey söylemeyeceğim çünkü doğru değil. Khalid bu takıma çok şey kattı geçen sene, bu senede katıyor. Takıma defans anlamında yardımları ortada. Forvet oynadığında da takıma büyük katkısı oluyor. Hücum anlamında tabi k Khalid’den goller bekliyoruz, pozisyonları daha çok gole çevirmesini istiyoruz. Bu zaman zaman olacak zaman zaman olmayacak. O pozisyonlara girmekte bir forvet için önemli. Khalid, önümüzdeki süreçte normal pozisyonlara dönecek. Çünkü takımın geneli kondisyon olarak bir seviyeye geldi. Gerçek kimliğimizi önümüzdeki maçlarda daha net göreceğiz” açıklamasında bulundu.

Spor Toto Süper Lig ile ilgili de değerlendirmede bulunan Bulut, şunları söyledi:

“Büyük takımlarla Anadolu takımları arasındaki makasın daraldığını düşünüyorum. Çok büyük bir fark yok. Büyük takımlar kaliteli futbolcular alıyor. Kaliteleri belli ama Anadolu takımları da bütçesine göre kaliteli futbolcular alıyor.  O yüzden makasın çok büyük olduğunu düşünmüyorum. Anadolu takımları direnç gösteriyor. Bizde direnç gösteriyoruz, ilk 4 haftada da bunu ortaya koyduk. Herke farklı düşünüyordu. Belki herkesin düşüncesi ‘Bu takım maksimum 3-4 puan alır’ idi ama biz 7 puan aldık. 10 puanda alabilirdik. Tahmin ediyorum ki bazı kişileri şaşırttık. Böyle de devam edeceğiz.”

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

13 yorum yapılmış

  • KERNEKLİALİ (5 yıl önce)
    Takım son üç maçta bir gol atabilmiş.Geçen sezondan beri gol kısırlığı yaşıyoruz.Forvet oyuncusu defans yaparsa kimden gol atmasını bekleyeceğiz.bir sürü transfer yaptık ama bu sorun hala devam ediyor.10 kişi savunma yaparsa yine beraberliklere abone oluruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • yavuz hoca (5 yıl önce)
    Bu takıma iyi bir forvet alın dedik,en büyük eksiklik o dedik yönetim almadı.Hoca ne yapsın.Hocam en büyük transfer sensin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Emin (5 yıl önce)
    Hocam sol kanatta eksiğimiz varsa cissokko gibi futbolcuyu neden Antalya spora gitti . Anlamadik.
    0
    0
    Yanıtla
  • EROL (5 yıl önce)
    Hocam Adem kaburgası sakatsa her maç oynamak zorunda değil bir iki maç dinlendir o kanatta oyuncu eksikliği yaşamıyoruz sonuçta
    0
    0
    Yanıtla
  • BABA (5 yıl önce)
    Takım iyi, Boutaib ise takımın en iyisi, sahada basmadık yer bırakmıyor, golde atacak inşallah. Çok karekterli , çalışkan sadece antrenmandan sonra en az bir saat şut çalışması lazım. Hocanın izinlere bağlaması tamamen boş. Halid ve Ademin kafa şutları gol olsa başka şeyleri konuşuyor olurduk.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (5 yıl önce)
    Sayın hocam söyledikleriniz çoğuna katiliyorum doğru ancak Khalid için aynı fikirde değilim eğer forvet oyuncusu ise defansta ne işi var ve bu forvet en son geçen sene 4- 1 ki Trabzon mağlubiyetinde gol atmıştı yani 12 maçtır bu adam gol atmıyor bunu da sorgulamak gerek
    0
    0
    Yanıtla
  • Başefendi (5 yıl önce)
    Açıklamalarınızın çoğuna katılıyorum Boutaib de dahil. Ama topçuların sırf milli maç arası nedeniyle tatili düşünüp maça konsantre olamamalarını kabullenemiyorum. Öyleyse bundan sonraki milli maç öncesi maçlara boşuna gelmeyelim. Nasıl olsa yenilecez. Süper ligde tatile çıkan tek takım biziz nede olsa...
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafak (5 yıl önce)
    Hocam haklısın doğrusun elindeki malzemeye göre profösyonel topçu taaftara hareket yapmaz boştabıda uyamak lazım taraftar destekliyor heran yanınızda ama haddini bilecek boitab malatyaspor tarafarı varsa var kimse malatyaspordan ve taraftarından büyük değil rabbim yar ve yardımcınız olsuniyi günler bizimle inşallah
    0
    0
    Yanıtla
  • Ruzgarin oglu (5 yıl önce)Mustafak isimli kullanıcı yorumuna
    Taraftarda ana avrat küfretmesin kardesim ayiptir ya. Protestonun da bir seviyesi olur KENDI FUTBOLCUSUNA AGIR KUFURLER EDENLER STADA GELMESIN SAGOLSUNLAR SIZIN TARAFTARLIGINIZ SIZE KALSIN. 90 DK OTUR CEKIRDEK YE 91. DK DA BOUTAIB DISARI NE GUZEL MEMLEKET
    0
    0
    Yanıtla
  • eray (5 yıl önce)
    Hocam her söylediğine katıliyorum ama boutaip hakkinda söylediklerine katılmıyorum bir forvet sürekli oynayip gol atamıyorsa o iyi forvet degildir iyi pozisyonlar yakalıyor demişsin o pozisyonlari kendisi hazirlamiyor arkadaşlari alda at diyor ama beceremiyor bu adam sezon arasini saymazsan 5 aydir gol atamıyor defans iyi defans yaparsa oynar kaleci iyi kurtariş yaparsa oynar kanat oyuncusu iyi orta keserse oynar ama golün iyisi kötüsü olmaz bu adam gol atamıyor arti son maçta taraftara el kol hareketi yaparak siz dışari çıkın dedi boutaibe ceza bekliyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (5 yıl önce)
    hocam madem milli takım ara maçlarından önce kafalar karışıyor, kolayı var: futbolculara maçı kazanmaları halde ödül olarak 1- 2 gün fazla izin verirsiniz. yenilmeleri halinde ertesi gün antrenmana başlarsınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • eyyup (5 yıl önce)
    hocam takıma biraz fazla kondüsyon yüklediğini sakaklıkların ondan kaylandığını düşünüyorum ama takımın ligde ilk 5 e girecek kalitede olduğunu söyleye bilirim
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa Talas (5 yıl önce)
    O zaman psikolojik eğitimde geçsinler
    0
    0
    Yanıtla