SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bazı Oyunlar Oynanıyor"

0
Güncellendi - 2016-11-30 05:56:36
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret Borsası (MTB)’nın Kasım Ayı Meclis toplantısı yapıldı.

Toplantıda meclis üyelerine Malatya ekonomisindeki son durum hakkında bilgiler veren İnönü Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Görevlisi ve Malatya Ticaret Borsası Akademik Danışmanı Doç. Dr. Ahmet Uğur, Malatya’nın ihracatının bu ay düşüşte olduğunu ancak 2016 yılının ilk 10 ayı baz alındığında ihracatın geçen yıla göre yüzde 6 oranında artığını söyledi. Malatya Ticaret Borsası toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, MTB Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Özbey, Meclis Başkanı Mehmet Akif Aktürk, İnönü Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Görevlisi ve Malatya Ticaret Borsası Akademik Danışmanı Doç. Dr. Ahmet Uğur ve meclis üyeleri katıldı. Toplantıda ilk olarak Doç. Dr. Ahmet Uğur, meclis üyelerine Malatya ekonomisindeki son durum hakkında bilgiler verdi.

2016 yılında Malatya’nın ihracatı arttı

Malatya’nın ihracatının bu ay düşüşte olduğunu ancak 2016 yılının ilk 10 ayı baz alındığında ihracatın geçen yıla göre yüzde 6 oranında artığını belirten Uğur, Malatya’nın 2016 yılı ihracatındaki artışın Türkiye performansının üstünde olduğunu söyledi. Uğur, “Bu performans içerisinde en fazla ihracat performansını da kayısı ürünleri gösterdi. Ondan sonra hazır giyim ve konfeksiyon geliyor” dedi.

Malatya’da yatırımlar arttı

Uğur, Malatya’da ki yatırım teşviklerinin de geçen seneye göre yüzde 29 arttığını belirterek, “Malatya'da bu senenin ilk on ayında 355 milyon dolarlık bir yatırım teşvik belgesi alınmış, geçen senenin 10 aylık döneminde bu rakam 197 milyon dolardı. Yatırım anlamında da Malatya geçen yıla göre iyi bir performans gösterdi. Malatya'da tek sıkıntı, protestolu senetlerde ve ödenmeyen çeklerde var. Ama bunda da çok büyük bir artış yok. Protestolu senetler geçen yıla göre yüzde 5 artmış, karşılıksız çekler de yüzde 3 artmış” ifadelerini kullandı.

“Türkiye’nin ekonomik temelleri çok sağlam”

Toplantıda konuşan Malatya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Özbey ise, dış güçlerin Türkiye’yi çökertmek için ekonomik olarak bazı oyunlar oynadığını dile getirerek, “Teröristler darbe yaparak ülkemizi zayıflatma ve ortadan kaldırma hesapları yaparken şu anda da ekonomik olarak ülkemizde bazı oyunlar oynanıyor. Bizler de tüccarlar ve ticaret erbapları olarak bunun önlenmesi için, gerekli koşulları ve gerekli şartları oluşturmak için arkadaşlarımıza istişare ediyoruz. Bu vesile ile ben, ekonomimizin ayakta kalması için hükumetimizin aldığı son kararı ticaret erbapları olarak beğendiğimizi ifade etmek istiyorum. İhracatın veya dolar döviz endeksli ödemelerin TL olarak yapılmasını biz canı gönülden destekliyoruz. Eğer gerekirse, biz ihracatımızı da TL üzerinden yapalım, en azından piyasalar üzerindeki olumsuz etkileri ortadan kalkar. Biz, Türkiye'nin ekonomik temellerinin çok sağlam olduğuna inanıyoruz. İnşallah ülkemiz ve ekonomimiz üzerindeki çökerme hesapları boşa çıkar ve ülkemiz yoluna devam eder” diye konuştu.

MTB Meclis Başkanı Mehmet Akif Aktürk ise, meclis toplantısının hayırlara vesile olmasını temenni ederek, toplantıya katılan meclis üyelerine teşekkür etti.

iha

mtb1

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Cemal (7 yıl önce)
    Ticaret Borsası Kasım Ayı Meclis toplantısı 10 kişi ile mi yapılıyor? Ve kararları bu 10 kişi ile mi alıyorlar. Ah Malatyam Ahhh çok çalışmamız lazım çoooooookkk
    0
    0
    Yanıtla
  • Veysi Yüce (7 yıl önce)
    Ekonomik olarak oyun oynandığı yok. Dünyada kriz var. Akıllı ülkeler bunu şu anda rahatlıkla aşıyor. Siz tembelliğinize bahane aramayın. Yıllardır söylendi, içeri giren parayı teknolojiye yatırın ki, zamanı gelince üretim yaparak muhtemel krizleri aşasınız diye. Durmadan apartman diktiniz, şimdi de kendinizi hesaba çekeceğinize, bu işin içinde oyun var diyorsunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • MURAT (7 yıl önce)
    TOPLUMU GEREN DEMEÇLER...YOK OYUN OYNANIYOR YOK SAKLAMBAÇ OYNANIYOR YOK BİLMEM NE...ELLE TUTULUR BİR DEMEÇ YOK GÖZLE GÖRÜLÜR BİR YAPILANMA YOK...YOK YUNAN OYUNU YOK ERMENİ OYUNU YOK AMERİKANIN OYUNU YOK FETÖNÜN OYUNU...ADAM YILLARDIR SENEGALDE FETÖ SAYESİNDE EKMEK YİYOR ŞİMDİ ÇIKMIŞ MİLLETİN GÖZÜNÜN İÇİNE BAKA BAKA OYUN DİYOR...HADİ CANIM HADİ CANIM...
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (7 yıl önce)
    Bu nasıl bir toplantıdır?
    0
    0
    Yanıtla
  • yavuz (7 yıl önce)
    Nasıl bir oyun oynanıyor.. Herkes tutturmuş bir oyun darbe.Kardeşim kim diyor üretim yapma. Kim odanıza gelip kayısı ile ilgili proje yapmayın ihracat yapanlar birlik olmasın kayısı her zaman değerinin altında satılsın diyor. Otur hiç bir şey yapma oyun oynanıyor de oh ne güzel dünya. Boş verin oyunu siz kayısı ile ilgili ne yapıyorsunuz ne projeniz var onu söyleyin. BAZI OYUNLAR İLE HÜKÜMET İLGİLENİR.
    0
    0
    Yanıtla
  • MURAT (7 yıl önce)
    Isıtımı sağlanmamış bir toplantı odası gibi geldi bana...VeSSelam...
    0
    0
    Yanıtla