SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bazı Şartların Olması Lazımdı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:36:10
A- A+ PAYLAŞ
 
Bölgesel Amatör Futbol Ligi (BAL) takımlarından 44 Malatyaspor’da Teknik Direktör İsmail Tekin, Malatya’ya ikinci bir profesyonel takımı kazandırmak için çalıştıklarını söyledi. 
 
Tecrübeli teknik adam, 44 Malatyaspor’un hedefleri olan bir takım olduğunu belirterek, şuana kadar hep hedefleri olan takımlarda çalıştığını, 44 Malatyaspor’un teklifini de hedefleri olduğu için kabul ettiğini belirtti.
 
44 Malatyaspor’un iyi bir yapılanma içinde olduğunu kaydeden Tekin, “44 Malatyaspor, gerek Malatya’da gerekse de İstanbul’daki 25’e yakın esnaf arkadaşın bir araya gelerek kurmuş olduğu bir takım. Kısa bir süre içerisinde de 2 yıldır Bölgesel Amatör Futbol Ligi’nde iddialı bir şekilde mücadele veren bir takım durumuna getirildi. 2012-2013 sezonu içinde 44 Malatyaspor’un idari menajeri Ahmet Tayfun ile bir transfer görüşmesi yaptık. Bir Malatyalı teknik adam olarak geçmiş yıllara bakınca yapılanması ve hedeflerini de düşününce, karşılıklı bir takım prensipleri masaya yatırarak yönetimle masaya oturduk. Senelerdir hep hedefi olan takımlarda görev aldım. Burada da baktık ki kulüp başkanımız Barış Bingöl ve yönetim kurulundaki arkadaşlar büyük bir plan ve program çizerek büyük bir hedef içerine girmişler. Bu anlamda bizde yapılan teklifi kabul ettik” dedi.
 
Tekin, 44 Malatyaspor yönetiminin hedefler doğrultusunda büyük gayret sarf ettiğini söyleyerek, “44 Malatyaspor olarak Malatya’ya ikinci bir profesyonel takımın kazandırılması hedefleniyor. Bunun içinde yine bazı şartların olması lazımdı. Bu süreç içerisinde de bu şartların hepsi yerine getirildi. İç transfer halledildi, dış transferde de istenilen oyuncular alındı. Yeni sezonla ilgili tüm imkanlar hazırlandı. Yönetici arkadaşlar istenilen her şeyi şuana kadar yerine getirdiler” diye konuştu.
 
Tecrübeli teknik adam, tesis sıkıntılarının bulunduğunu ifade ederek, şunları anlattı: “Şuanda tek sıkıntı tesis olayında kaldı. 44 Malatyaspor’un kendi idari binası ve futbolcuları barındırabilecek bir yeri var. 2 odalı bir yer olarak tabir ediyoruz. Tesis içinde yine yönetici arkadaşların Malatya Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Çakır ve Yeni Malatyaspor Kulüp Başkanı Sayın Ertan Mumcu’yu ziyaretleri oldu. Bu anlamda Yeşiltepe Tesisi ile ilgili çeşitli teklifler götürüldü. Şuanda bir düşünce içerisine kaldı. 44 Malatyaspor için bu tesisin mutlaka bir önemi vardı. Şuanda da olumsuz bir tablo içerisinde süreç devam ediyor. Ama ben bir teknik adam olarak Malatya’da geçmiş yılları şöyle bir düşününce hiçbir zaman Malatyalı yöneticiler bu hususta adı Malatya futbolu olunca duyarsız kalmamışlardır. Şu anki yönetim tablosu içerisinde bulunan arkadaşlarında bu hususta duyarsız kalacakları aklıma gelmiyor. Hala umutla bekliyoruz. Eksik olarak sadece tesis gözüküyor. Yönetici arkadaşlarımız bu tesise sahip olabilmek için öyle bir yaklaşımda bulunuyorlar ki, her türlü alternatifleri sunuyorlar. İnşallah bir neticeye varacağız. Bu tesisi de kazanabilirsek o zaman artık hedef için çizilmiş olan Malatya’ya ikinci bir profesyonel takımı kazandırılması hususunda daha sezon başlamadan yüzde 60’ını geçmiş olacağız.”
 
Kaliteli bir kadrolarının olduğunu ve birkaç transfer daha yapacaklarını belirten Tekin, “44 Malatyaspor’un geçen yıldan iddialı bir kadrosu vardı. Kadroda değerli ve kaliteli futbolcu kardeşlerimiz bulunuyordu. Bu arkadaşlarımızın 12’si ile anlaştık. 12 tane iç transferin yanında 5 tane dış transfer yapıldı. Orduzuspor’dan Mesut ve Savaş arkadaşımızı da kadromuza kattık. 19 kişilik bir futbolcu kadromuz var. Hedefimizde 24 kişilik bir futbolcu kadrosu var. 7 Ağustos’ta Malatya’da sezonu açacağız ve 10 günlük bir çalışma dönemi geçireceğiz. Ön hazırlık döneminin ardından vereceğimiz bayram izni sonrası 23 Ağustos’ta Nevşehir’e kampa gideceğiz. Malatya’da çalışmalarımızı yaparken de yetenekli olan ve bu kadro içinde yer almak isteyen futbolcu arkadaşlarımızı da denemeye alacağız. Malatya’daki çalışmalarımızda 19 kişi olan kadromuzu 24 yapmaya çalışacağız. Ben bazı yetenekli arkadaşlarımızın çıkacağına inanıyorum. Öte yandan geçtiğimiz yıl Orduzuspor’da oynayan Fuat arkadaşımızı kadromuza katmayı planlıyoruz. Gerek ağabeyliği gerekse de tecrübesiyle takıma büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Transferi gerçekleştirmek için yöneticiler büyük bir gayret gösteriyor” ifadelerini kullandı.
 
Tekin, geçmiş dönemlerde edindikleri tecrübeyle 44 Malatyaspor’u hedefine ulaştırmak için çalışacaklarını kaydederek, “Senelerce Malatya’da görev yapmış ve 12 yıl dışarıda çalışmış bir teknik adam olarak edindiğimiz tecrübeler oldu. Malatya Belediyespor’u amatörden 3. Lig’e oradan da 2. Lig’e çıkarmış bir süreç var. Bunun zorluklarını yaşıyorduk. Zorlanarak o şampiyonlukları getirdik. Çünkü her zaman Malatya’da ikinci bir profesyonel takımın olmasına inanıyordum. Bugünde bu inançtayız. Bana göre Malatya’da üçüncü bir profesyonel takımın olması da gerekiyor. Amatörden getirip de 2. Lige çıkardığımız Malatya Belediyespor, Yeni Malatyaspor oldu. Bundan dolayı bir kıvanç duyuyoruz. Yarın içinde 44 Malatyaspor’un profesyonel bir takım olması açısından Malatya futboluna sağlayacağı katkıları çok iyi biliyorum. Bunun içinde büyük bir gayret sarf edeceğiz” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız