SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Bazıları Bekliyor ki Bırakıp Gideyim!..''

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor Başkanı Haşim Karadağ, Pazar günkü Elazığspor maçı öncesi geldiği Malatya'da, TV Malatya Spor Müdürü Mustafa Bulaşmaz'ın sorularını yanıtladı ve ilginç yanıtlar verdi, açıklamalar yaptı.

Bulaşmaz'ın Karadağ'a yönelttiği sorular ve yanıtları şöyle:

SORU: Elazığspor maçı size göre Malatyaspor açısından risk taşıyor mu?
KARADAĞ: Büyük takımlar riskleri aşan takımlardır. Malatyaspor olarak büyük hedefler belirledik.Bu engeli de başarıyla aşacağımızı düşünüyorum.

SORU: Tedirginlik var mı maç öncesinde?
KARADAĞ: Yok hayır, niye yaşayalım. İki komşu il maç yapacaklar. Dostluk ve kardeşlik içinde bir maçın geçmesini temenni ediyorum. Malatya insanı aklı ve zeki insandır. Ne zaman ne yapacağını iyi bilen bir toplumuz. Taraftarımız pazar günü kendisine yakışanı yapacak ve takımını destekleyecektir. Rahat bir maç olacağını düşünüyorum.

SORU: Elazığ maçının iyi bir havada geçmesi için Yönetim olarak ne tür çalışmalar yaptınız?
KARADAĞ: Gerekli girişimlerde bulunduk. Tatsız olayların yaşanmaması için biz gerekli yerlerle temaslara geçtik. Rakip, bizi kışkırtabilir.. Buna dikkat edilmeli ve taraftarımız bu oyunlara gelmemeli. Malatyaspor olarak hedefi olan bir takımız, şampiyonluğa gidiyoruz. Bu aşamada bir stad kapanması veya seyircisiz maç oynama gibi ceza almak bizim işimiz zorlaştırır. Pazar günü İnönü stadını dolduracak taraftarımızın bu takımın geleceğini düşünmesi lazım. Sadece kendi takımını motive edecek tezahüratlarda bulunması gerekiyor.

SORU: Taraftar gruplarıyla toplantı yapacak mısınız?
KARADAĞ: Evet bugün ( Cuma) günü yapacağım. Çünkü burada çıkacak en ufak bir hadise en ağır cezaları peşinden getirebilir. Yönetim olarak tüm ayrıntıları düşünüyoruz. Bizde kendi içimizde görev dağılımı yaparak yöneticilerimizi stadın belirli bölümlerinde görevlendireceğiz. Yöneticilerimiz taraftarlarımızla yakından ilgilenip oluşabilecek sorunları çözecekler. Biz gerekli olan her şeyi yapacağız.

SORU: Yeni transferler takıma uyumu sağlandı mı ve bu yeni alınan isimler neden tercih edildiler?
KARADAĞ: İnşallah bu transferlerimiz ( Hakan Bayraktar, Engin Ekler ve Aydın Kuzu) ikinci yarıda bize katkı sağlarlar. Uyum sürecini hemen atlattılar, takımla kaynaştılar. Bizi tedirgin eden havaların soğuk olması. Stad zeminin kötü olması. Bunun dışında her şey iyi gidiyor. Hakan Bayraktar’ın kalitesi ortada anlatmaya gerek yok. Ç.Rize’den kiraladığımız Aydın Kuzu geleceği olan bir futbolcudur. Geçen sezon G.Birliği-Ç.Rize maçını seyredenler Aydın Kuzu’nun nasıl bir futbolcu olduğunu bilirler. Bu futbolcuyu isteyen 5’e yakın takım bulunuyordu ancak bizi tercih etti. Kendisine sizin aracılığınızla teşekkür ederim.

SORU: “İyi transferler yaptık”diyebiliyor musunuz?
KARADAĞ: Bize göre iyi transferler yaptık. Kalitelerinden hiç şüphemiz yoktur. Dört dörtlük insanlar. İkinci yarıda birbirinden zorlu 17 maçta bu futbolcularımızın ciddi katkılarını göreceğimizi söyleyebilirim. “

SORU: Metin Depe olayı nedir? Neden bu futbolcu geldi ve gitti? Sorun nerden kaynaklandı?
KARADAĞ: Bu transferlerimiz arasında sadece Metin Depe’de sorun oldu.Dün ( Perşembe) akşam bu futbolcumuzu göndermek zorunda kaldık. İşi çok çıkmaza girdi ve çeşitli sorunlar karşımıza çıktı. Olay şu: Metin, Altay’dan ayrılırken sözleşmesini tek taraflı fesh etmek için Federasyona başvurmuş. Biz o şekilde geldi. Olaylar çok hızlı gelişti. Metin Altay’dan ayrıldıktan sonra Ankaragücü’ne imza atmış ve para almış. O sorunu çözmeye çalışırken, Altay ile sorunlar patlak verdi. Federasyon izin vermedi . Federasyon-Malatyaspor—Altay-Ankaragücü arasında gidip gelen bir olay oldu. Biz Celil Sağır’da düştüğümüz sıkıntıya düşmemek için bu futbolcuyla yollarımızı ayırdık. Metin Malatya’dan ayrılmıştır.

SORU: Metin Depe’nin yerine kimi düşünüyorsunuz?
KARADAĞ: Şüphesiz defansa takviye düşünüyoruz. Zaten dün veya bugün alsaydık Elazığ maçına yetişmezdi. Önümüzde 4 günlük bir süre var. Bizde oynamak isteyen 4-5 futbolcu var. Ciddi olarak ilgilendiğimiz 2 futbolcu var. Bu oyunculardan birini Malatyaspor’a kazandıracağız.

SORU: Bu isimler Mustafa Sert ve Cem Kargı mı?
KARADAĞ: Evet doğrudur. Dün akşam Cem Kargı’nın transferinde önemli bir mesafe aldık. Görüşmelerimizi iki oyuncu üzerine yoğunlaştırdık..1 veya 2 futbolcuyu alabiliriz.

SORU: Mustafa veya Cem’den biri mi gelecek?
KARADAĞ: Mecburen gelmek zorundalar. Bu transferler her hangi bir aksilik çıkmadığı taktirde bugün veya yarın netlik kazanacak. Yeni transferi kısa sürede Malatya’ya getireceğiz.

SORU: Defans dışında transfer düşündüğünüz mevki var mı?
KARADAĞ: Transferde bir de Mahmut Hanefi olayı vardı.Bu futbolcuyla tüm konularda anlaşıp, ön protokol imzalamıştık. G.Antespor bizden 350 Bin Ytl’ye yakın ücret talep etti, daha sonra bu rakam 250 Bin Ytl’ye kadar düştü. Onlar vermeye yanaştılar bu kez de hocamız istemedi. O mevkiye bilindiği üzere Engin Ekler’i aldık. Hocamızda bu futbolcudan memnun olduğunu söyledi. Mahmut Hanefi’de karşı taraf çok fikir değiştirdi. G.Antespor çok çelişki yaşadı kendi içinde. Mahmut Hanefi defteri kapanmıştır.

SORU: Erciyesspor’dan ayrılan Toth Balazs’ın yeniden döneceği konuşuluyor.Nedir bu futbolcunun durumu, döneme ihtimali var mı?
KARADAĞ: Kayseri Erciyespor, Toth ile yolları ayırmadı. Sadece kendisine kulüp bulması istendi. Gider kulüp arayışlarına başlar eğer bulursa gider yok sonuç alamazsa yeniden Erciyesspor’a döner. Toth’u sezon başında 1 yıllığına Erciyesspor’a kiraladık. Şu anda sezon sonuna kadar onların futbolcu. Erciyespor, istediği kulübe verebilir.. Bize geri dönmesi için de bu kulübün Toth’u serbest bırakması lazım.Şu anda da “Toth Malatyaspor’a dönüyor “ gibi bir durum söz konusu değil.

SORU: Devre arsında Effa krizi de patlak verdi. Neden bu futbolcu dönmedi? Fransa’da bir kulüple anlaştı haberleri çıktı. Var mı böyle bir olay?
KARADAĞ: Effa, beni geçtiğimiz cuma akşamı beni aradı, konuştuk.Orda tedavi gördüğünü söyledi. Bizim Effa’ya söylediğimiz söz “Gelirsin tedavini burada yaptırırsın ve kampa katılırsın.”oldu. Bu konuyu gündeme getirdikten sonra geri adım attı. Gelebilirde gelmeyebilirde .Hocamıza ve yöneticilere telefon açmış geliyorum diye. Sonra biz aradık telefonlar kapalı. Gelirse çok ağır cezalarımız olacak. Şayet dönmese FIFA’ya gidip hakkımızı arayacağız. Effa konusunda Malatyaspor’a ağır bir külfet gelmeyecek bunun bilinmesi lazım. Çünkü haklı olan taraf biziz. Gelmeyecek bir futbolcuyu kolundan tutup getirecek halimiz yoktur. Effa sorunu bu futbolcuyla yüz yüze yapacağımız görüşmeden sonra netlik kazanacak. Gelir bir takıma veririz. Bakalım.

SORU: Celil Sağır olayı nasıl bir aşamada?
KARADAĞ: Celil, büyük bir ihtimalle Ankaragücü’ne gidecek.Şu andaki durumu onu gösteriyor. Malatyaspor’un menfaatleri doğrultusunda bu futbolcumuza ilişkin olayı takip ediyoruz. Celil, Ankaragücü ile anlaşmış bana gelen son bilgi bu şekilde. Ankaragücü Başkanı Cemal Aydın ile yaptığım görüşmede, Celil’i transfer etmek istediklerini söyledi. Hatta Aydın bana “ 11 Yıldır bu takımda Celil’i görmek” istediğini söyledi.Ama Celil’in son zamanlarda psikolojik açıdan sorunları mı var diyeyim. Celil gibi bir futbolcu kendisini bu hale getirmemeli.

SORU:Celil’in ayrılması Malatyaspor’a ne tür katkılar getirecek?
KARADAĞ: Bazı kesimleri bu transferdeki rakamı çok saptırdı. Yok 700 veya 900 milyar vermişiz de. Burada yaptığım toplantıda söyledim, birileri “Fakir fukara parasını verdiniz “ diye yazmışlardı. Böyle bir olay yoktur. Celil’e bu güne kadar verdiğimiz para 580 Milyardır. Celil herhangi bir kulübe gittiği taktirde bonservis bedelini almasak bile, Malatyaspor’un kalan 130 milyar kanunen alacağı var. Birilerinin anlattığı gibi öyle uçuk rakamlar değil. Celil’in bize en fazla maliyeti 450 milyarı geçmedi.

SORU: İkinci yarıda maddi kriz mi bekliyor Malatyaspor’u?
KARADAĞ: Maddi açıdan sorunlar aşmaya çalışıyoruz. Gelişmelere göre hareket edeceğiz. Bu takım 3 veya 5 milyar toplamakla yürümez. Hatta bazıları köşelere çekilmiş, bekliyorlar ki Başkan bıraksın gitsin de adamlar sevinsin. Bu insanlar aldanıyor, yanılıyorlar. Malatyaspor bu kadar hedefe yaklaşmışken, bu kadar uğraş vermişken, gitmek olmaz. Ben bu takımı Süper Lige çıkartmaya geldim. Bir kaç tane cahil mi, bilmez mi, akılsız mı veya deli mi diyeyim bilmiyorum. Neye ve kime hizmet ettikleri olmayan insanlar bunlar.

SORU: Bırakmanızı isteyen insanlar mı var?
KARADAĞ: Evet bu beklenti içinde olanlar var. Ama onlar unutmasın ki, 7-8 aydır gecemi, gündüzümü katarak çalıştım. Ha bilsem ki onların faydası olacak, yarım saat sonra bırakır giderim. Bunlar basit insanlar. Köşe başı dedikoducuları bunlar. 7-8 aydır yayın konusunda verdiğimiz mücadeleyi bilen biliyor. Federasyon nezdindeki girişimlerimizin herkes farkında. Bakın Federasyona 400 bin Ytl. yatırmazsak lisans alamıyoruz. En son eski futbolculardan Mustafa Özkan’ın alacağı iptal oldu. Dün akşam Evren Turhan’ın 130 Bin Ytl alacağı 30 Bin Ytl’ye düştü. Tahkimin verdiği kararı bozduk. Savaş bir cephede verilmiyor. Biz şu anda 5-6 cephede birden mücadele veriyoruz .İnşallah muvaffak oluruz. Malatyaspor layık olduğu Süper Lige çıkartmak için ne gerekirse yapıyoruz. Kimsenin şüphesi olmasın. Buna inancım tamdır. İlk gün söylediğim gibi, bu takım Süper Lige çıkacaktır. Hatta dün akşam yaptığımız toplantıda arkadaşlarımız “Başkan sen çok şanslı ve kısmetli bir insansın “dediler. Cenab-ı Allah doğrunun yanındadır.

SORU: Asıl yapılması gerekenlerin dışında hesapta olmayan olaylarmı sizi yoruyor?
KARADAĞ: Beklenmedik şekilde karşımıza çıkan olayları çözmeye çalışıyoruz. Bir yandan yayın konusu bir yandan transferler.Biz bunlarla uğraşırken bazıları boş işlerle uğraşıyor. Malatyaspor, Haşim Karadağ’ın malı değildir.Bu takım hedefe ulaşırsa herkes katkı görecektir. İnsanımıza ve ekonomiye direk katkısı olacaktır. Öyle abartılar ki, Esenlik 1.5 trilyon verdi, Esenlik battı gitti. Böyle bir şey yoktur. Bu basit ve ucuz insanların işidir. Yarın Malatyaspor Süper Lige çıktığı zaman en çok faydalanacak insanlar o insanlardır. Sıkıntı olduğu zaman köşeye çekilen insanlar bunlar. Protokol olduğu zaman en öne geçmeye çalışan insanlar. Cenab-ı Allah onlara akıl fikir versin. Gerçek sevgi ve hizmet kalple olur. Süper Ligde olduğumuz zamanları hatırlayın. Hafta sonları Malatya’da hareketlilik, İstanbul’dan gelen işadamları, işleri artan esnaflar.. Bunları unutmamak gerekiyor. Olaylara dar pencereden bakarsan gerçeği göremezsin. Birileri dedikodu yapmaya devam etsinler, ben hizmet etmeyi sürdüreceğim.

SORU: Taraftara son mesajınız var mı, Elazığspor maçı öncesinde?
KARADAĞ: Pazar günü saat 13:30’da İnönü stadını doldurmalarını istiyorum. Malatyalıya yakışır şekilde hareket etmemiz gereken bir günü yaşayacağız. Yeri geldiği zaman bende agresif oluyorum. Malatyalıya yakışır şekilde Malatyaspor’u temsil etmemiz lazım.Hep birlikte Taraftarı, Başkanı, Yönetimi ve her kesimi ile iyi temsil etmemiz gerekecek. Misafirperverliğimizi göstermemiz lazım. Tahriklere ve laflara takılmayalım. Çıkıp maçımızı aslanlar gibi oynayıp galibiyeti alarak ikinci yarıya başlayacağız. Bakın cezalar çok ağırlaştı, bunun için stada gelen herkesin çok dikkatli olması gerekiyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız