SON DAKİKA
SON DEPREMLER

BBC'den Çarpıcı Eleştiri !

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:55:08
BBC'den Çarpıcı Eleştiri !
A- A+ PAYLAŞ

Seçilmiş bir lider için en önemli kuralı çiğnedi'

Gezi olaylarını çok yakından izleyen BBC, “Gezi Parkı gösterileri Tayyip Erdoğan'ı zayıflatır mı?” sorusuna yanıt aradığı analizinde “Erdoğan, kendisine oy vermeyenlerin iradesi olmadan yapabileceklerinin sınırına vardı” görüşünü öne sürdü.

BBC, İstanbul mahreçli Jeremy Bowen imzasını taşıyan analizinde Başbakan Erdoğan’ın Türkiye’deki krize rağmen Kuzey Afrika gezisini “ertelemesine değmeyeceğine karar verdiğini” belirterek “Oluşan hasarı kontrol etmeyi yardımcısına bırakırken, kendisi hava limanlarında şeref kıtalarını selamlayarak, çelenkler koyarak ve ticaret konuları hakkında konuşarak, dünyaya soğukkanlı bir görünüm verdi” dedi.

Türkiye’nin, 2011'da Arap ayaklanmaları başlayana kadar, kazanan taraf gibi gözüktüğünü, Brüksel'dekiler Euro kriziyle uğraşırken, Türkiye'nin güç topladığını ve Arap ülkeleriyle iş yaparak istihdam yarattığını kaydeden BBC, “Fakat seçilmiş bir lider için önemli bir kural, Erdoğan gibi büyük oy kazanmış olsalar bile, hiçbir zaman içerideki durumunu 'cepte' görmemektir” değerlendirmesini yaptı.

BBC, “Türkiye Müslüman demokrasilerine örnek gösteriliyordu. Kendi liderlerine karşı sokaklara dökülen bazı Araplar, Türk çevik kuvvet polisinin göstericilere saldırdığını gösteren fotoğraflara bakınca, bunu bir daha düşüneceklerdir” dedi.

Başbakan Erdoğan’ın Suriye savaşına bu kadar karışırken, kendi nüfusunun önemli bir bölümünü “tedirgin etmekten ve yabancılaştırmaktan kaygı duymuyor gözüktüğü” yorumunu da yapan BBC, “Erdoğan, kendisine oy vermeyenlerin iradesi olmadan yapabileceklerinin sınırına vardı. O hâlâ Türkiye'nin en popüler politikacısı. Fakat ülkede kutuplaşma devam ederse, bu pek para etmeyebilir” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız