SON DAKİKA
SON DEPREMLER

BBP'de İstifa Depremi

A- A+ PAYLAŞ

Büyük Birlik Partisi'nde istifa depremi. İl Başkanı Avukat Hanifi Kartal, 12 il yöneticisi, 1 ilçe başkanı, 1 belde başkanı ile 1 üye partinin 15 Nisan'daki olağanüstü kurultayında, yeniden BBP'ye dönen Avukat Necati Karabay'ın MKYK'ye seçilmesine tepki olarak istifa ettiler.

İSTİFA GEREKÇESİ..
Kartal, düzenlediği basın toplantısında istifa gerekçesini şöyle açıkladı:

“Bu harekete samimiyetle gönül verdim. Hiçbir zaman gömlek değiştirir gibi parti değiştirmedim. Menfatten yana en ufak bir umut ışığı görünce dava arkadaşını satanlarla beraber olmadık, olmayacağız.

15 Nisan 2007 tarihinde yapılan 2. Olağanüstü Büyük Kurultay’da 15 yıldan beri iftiharla savunduğumuz ilkelerin acımasızca çiğnendiğini gördük. Hareketi ve davayı satanların en yüksek karar merciine yerleştirildiklerini gördük. Bunlar yapılırken teşkilatı bilgilendirme ihtiyacı bile duyulmamıştır. Demokratik bir seçim yapılmamış, tek liste delegelere dayatılmıştır.

Anılan gerekçelerle Büyük Birlik Partisi Malatya il başkanlığı görevinden ve parti üyeliğinden katılan arkadaşlarımla birlikte istifa ediyorum. Bu istifa hareketin ruhundan, ilkelerinden, Nizamı Alem sevdamızdan istifa ettiğimiz anlamına gelmez. Büyük Birlik Partisi’nden istifa ettiğimiz şu günde bile iftiharla ifade ediyoruz ki, ülküyücüz ve milli mutabakata bağlıyız. Tarihin ve toplumun üzerimize yüklediği hiçbir sorumluluktan kaçmayacağız.

Büyük Birlik Partisi’nin amblemi yakamızdan sökülerek alındı. Onun yerine bir başka partinin rozetini takmayacağız. Yakamıza ay yıldızlı al bayrağımızı takıyoruz.”

Kartal'la birlikte; il yöneticilerinden Sait Çiçek, Murat Coşkun, Sabri Erdem, İbrahim Doğan, Necdet Yıldız, Halil Erdoğan, Hamdi Taşdemir, Adil Tutan, Adnan Gürses, Mahmut Taneri ve Mehmet Acun ile üye Yusuf Arıkan, Battalgazi İlçe Başkanı İsmet Koşar ve Orduzu Belde Başkanı Ali Acun istifa ettiler.

KARABAY'A ELEŞTİRİ..
Kartal, basın toplantısında geçtiğimiz Pazar günkü kurultayda, MKYK'ya seçilen Karabay'a tepkisini de şu sözlerle dile getirdi:

“Bir insan bir partinin il başkanlığını yapacak. Genel İdare Kurulu üyeliğini yapacak. Ama sadece falan partinin rüzgarı esti diye gidecek bir başka partinin rozetini takacak. Efendim, AKP’li olduğunu ispat etmek için belediye başkan aday adaylığına müracaat edecek, 5 milyar para yatıracak. 5 yıl boyunca orada kalacak. Hiçbirşey olmamış gibi tekrar gelip karar mercine oturması tabi ki kamu vicdanına sığmaz."

Karabay, BBP'nin eski genel merkez ve il başkanlarından. AKP'nin kurulmasından bir süre sonra bu partiye geçmiş, 2004 yılında da belediye başkan aday adayı olmuştu.

Karabay ile MHP'nin eski Malatya milletvekili Hasan Basri Coşkun, Pazar günkü olaganüstü büyük kurultayda, partinin MKYK üyeliğine seçilmişlerdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Alp Eren (5 yıl önce)
    Hanifi kartal ve ekibinin resmen içine oturmuş :) adamı bu kadar mı çekemiyorsunuz?? Tarafsız biri olarak necati karabay Malatya da marka olmuş sevilen ve partinin kurucularından olan birisi. Menfaat düşünseydi sen ve ekibin iyi biliyorsunuz ki mhp il başkanlığını parti kurulurken terk etmez vekil olurdu
    0
    0
    Yanıtla