SON DAKİKA
SON DEPREMLER

BBP'den Büyükşehir İddiaları

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:49:17
BBP'den Büyükşehir İddiaları
A- A+ PAYLAŞ

Büyük Birlik Partisi (BBP) Malatya İl Teşkilatı Genel Sekreteri Şefik Candemir (fotoğrafta ortadaki), "Malatya Büyükşehir Belediyesi ekmeğimize ve otobüsümüze zam yaptı, şimdi de suyumuza zam yapıyor" dedi. 

Kışla Atatürk Caddesi'nde basın açıklaması yapan Candemir, Malatya Büyükşehir Belediyesi ve şirketleri ile ilgili iddialarını da dile getirdi.

Candemir, iddialarını özetle şöyle sıraladı:

"Bugün burda Malatya Büyükşehir Belediyesi 'nin kanun tanımazlığı aymazlığıve Malatyalı Hemşehrilerimizi hiçe sayarak yapmış olduğu pervasızca zamlarını protesto ederek yolsuzluklarına dur demek adına toplanmış bulunmaktayız.

M.B.Ş Belediyesi ekmeğe zam yapmış,Otobüse zam yaptı şimdide suya zam yapma kararı aldı.

Peki size soruyorum. Bu zamlar kimi etkiliyor. Zengin zaten zengin arabası var otobüse binmiyor ekmeği sipariş ile getiriyor suyu damacanadan içiyor o halde bu zamlar fakir fukara insanımıza yapılıyor ve belini büküyor.Hani fakir fukara için vardı Belediye.Hani sizi koruyup kollayacaktı,bırak korumayı elimizde ekmeğimizi,suyumuzu aldı tek ulaşım aracımız olan otobüsümüzü aldı. Buna biz karşı çıkıyor ve direniyoruz.Zamlarını geri çektirene kadar uğraşacağız.Maliyeti arttıran ve piyasa şartlarında değişen bir şey yokken sen keyfi zam yapma lüksünü nerden buluyorsun?

Buna asla müsaade etmeyeceğiz ve burnundan fitil fitil getireceğiz.

Birde madalyonun öteki yüzüne bakalım.

Bu yüzü o kadar çirkefleşmişki her yerde yolsuzluk ve Belediyeyi zarara uğratma almış başını gidiyor.

Burdan hepsini size anlatmayacam ama bir kaçını anlatacağım.

1. MOTAŞ yolsuzluğu

Yaptığımız araştırmalar sonucunda delilli tespitli 400 milyon (TRİLYON) Belediyenini zararı söz konusu

Soruyorum sana Ey AHMET ÇAKIR bu paralar nerede ?

Sen bu paraları Malatyalı vatandaşlarımıza aktarsan suyu ücretsiz verebilirsin.

O Otobüse zam yapmayıp (1)TLye indirebilirdin ama maalesef halkı değil hep kendinizi düşündünüz.

2.TRANBUS

Bize 19 Milyon EURO ya mal olan bu araçlar şu anda bile çalıştırılamaz durumda TRANBÜS Projesinde ihaleye fesat karıştırılmış ve bir tek firma ihaleye girmiş en üst fiyattan verilmiş 12 Milyon EURO ya yapılabilecek işi 19 milyon EURO ya verdiler. Orada 7 Milyon EURO yani 21 TRİLYON paramız kimin cebine girdi ?

Bu parayı siz Malatyalı Hemşehrilerimize aktarsalardı.Her gün fakir ailelere 4 EKMEĞİ ÜCRETSİZ verebilirlerdi.Amâ nerde Halkı düşünen Hep bana zihniyetiyle sizin hakkınızı çalıyorlar ama yedirmeyeceğiz.

Hesabını hem biz hem ALLAH soracak.

3.İMAR YOLSUZLUKLARI

Değerli arkadaşlar imarda öyle bir şeyler olmuşki araştırdım. MİLLET VEKİLLERİ, MÜTEAHİTLER,İŞADAMLARI,BELEDİYE PERSONELLERİ VE BELEDİYE BAŞKANI (AHMET ÇAKIR).

Bunlardan Biri CHP Milletvekili VELİ AĞBABA Ailesinin yapmış olduğu OTEL inşaatında 2200 m2 olması gerekirken 6660 m2 yapmıştır, bu ne demek arkadaşlar. %200 Rant kazanması demek..

AHMET ÇAKIR 'ın ÇAKIRTEPE denilen yere izin verdiği Rezidans İnşaatında ise % 100 bir fazlalıkla yaklaşık  Rant sağlanmıştır.

EY AHMET ÇAKIR soruyorum sana bu kadar mı gözünü para hırsı bürüdü ?

Bu paraları  halkımıza aktarsaydın.

Otobüs, Su, Ekmek'i ücretsiz verebiliyordun.

Bunlara zam yapmanın sebebi nedir acaba ?

İmar yolsuzluğu meselesinde bizler tarafından saygın ve Malatya eşrafı olarak bildiğimiz bir çok İŞADAMI DA Mevcut.

Bunlar ise sanki Malatya'ya hizmet ediyorlarmış gibi görünüp bizlerin parasını AHMET ÇAKIR' a olan yakınlıklarından dolayı adeta GASP etmişler.

İşte AVM ve onun ortakları olan gurup.

Burdan sunu da söyleyeyim;

Yapılan her hizmet 'e minnettarız teşekkür ederiz ama hizmet adı altında Vatandaşa zam kendilerine RANT sağlanıyorsa bunada dur demesini biliriz.

Belediye'hin AVM ile ne çıkar ilişkisi var ?

AHMET ÇAKIR ve yandaşlarının AVM ile ilişkileri nedir ?

Kendisinden açıklama bekliyorum.

Biz AHMET ÇAKIR'I Şehri Emin diye seçtik.

Aceba öyle mi diye şimdi kendi kendimize sorar olduk.

4.ESENLİK ŞİRKETİ - İflas etti

5.MEGSAŞ ŞİRKETİ - En büyük rantın döndüğü bir şirket arpalık ettiler.

6.FUARCILIK - Bu sene fuar etkinliğini bile yapamaz duruma gelmiş batırdılar.

7.KERNEK ŞELALESİ - 7 TRİLYON'a beton yığını yaptılar kime rant sağladılar ?"

TRAMBÜS ELEŞTİRİLERİ..

Bu arada Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin önümüzdeki günlerde hizmete sunmayı planladığı trambüs konusundaki endişeler ve eksikler dile getirildi. 

Ege Bölgesi Malatyalılar Derneği Başkanı Nüvit Ateş, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Ege Bölgesi Malatyalılar Derneği olarak, toplumsal sorunlar konusunda da duyarlıyız. Zaman zaman Muğla’da, zaman zaman memleketim Malatya’dayım. Kendim, TEDAŞ’den emekli teknisyenim. Elektrik işlerini de bilirim.Malatya’da hizmete sunulacak olan trambus la ilgili endişelerimi dile getirmek istiyorum. Malatya Milletvekilimiz Ömer Faruk Öz bey de, daha trambus konuşulurken, icraat geçmeden endişelerini dile getirmişti. Milletvekilimiz gerekli alt yapının olmadığını ifade etmişti” şeklinde konuştu.

“Mesela, çevre yolunda üst geçitler var. Üstten elektrik kabloları geçirilerek elektrikli olarak çalışacak olan trambus, üst geçitler bölgesinde o kablolar tehlike oluşturmayacak mı? Ayrıca, trambüsler yolcu alırken cepler konulmamış. Bu trafikte sorun meydana getirmeyecek mi?, Trambus yolcu alırken, ardındaki araçlar beklemek zorunda kalacak” diyen Ateş, “Ayrıca, trambus projesi yapılacağı önceden belli idi. Çevre yolu düzenlemesinde, yol trambusa göre neden yapılmadı? Dikilen elektrik direkleri şimdi kaldırılıyor, yerine trambus direkleri dikiliyor. Bu milli servetin heba olmasına neden olmuyor mu? Tak sök, kaldırım yap, tekrar sök, kaz yeniden düzelt zaman ve milli servet israfı olmuyor mu?” diye sordu.

Yapılan işlerde sivil toplum örgütleri ve ilgilileri ile istişare edilmesini öneren Nüvit Ateş, “Mesela emniyet trafik birimine bu konu soruldu mu?” dedi.

“Ege bölgesinde birçok ili gördük. Hizmetler istişarelerle yapılıyor. Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne de istişare ile hizmet yapmasını öneriyorum” diyen Ateş, “Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı güzel hizmetleri hep destekleyeceğiz. Yanlışlıkları da dile getireceğiz, bir sivil toplum kuruluşu olarak ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız