SON DAKİKA
SON DEPREMLER

BBP'den İsim Tepkisi

A- A+ PAYLAŞ

Büyük Birlik Partisi (BBP) Malatya İl Başkanı Sedat Alataş, BBP'nin merhum lideri Muhsin Yazıcoğlu isminin Ergenekon Köprüsü ile Alışveriş Merkezi'ne verilmesine karşı olduklarını söyledi.

BBP İl Başkanı Sedat Alataş, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, "Malatya'da kamuoyunu 3 gündür Muhsin Yazıcoğlu isminin Ergenekon Köprüsüne verilmesi ile ilgili olarak polemikler yaşanıyor. Bu isim verme konusunda biz Malatya belediyesinden BBP'nin muhatap olarak alınmasını isterdik. Ancak üzülerek duyuyoruz ki, 4 Aralık Belediyle Meclisi'ne Muhsin Yazıcıoğlu isimin Ergenekon Köprüsüne verilmesi gündeme geliyor. Bu bizi ve partimizi üzmüştür. Biz Belediye Başkanımız Ahmet Çakır'a daha önceki desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Ancak son yaşanan gelişmeden dolayı kınıyoruz. Bu konunun muhatabı BBP'dir, BBP il Başkanlığıdır. Biz daha önce Ramazan Bayramı'nda Belediye Başkanımız ile yaptığımız görüşmede Muhsin Yazıcıoğlu ismini çevre yolundaki alt geçide yada sayın Cumhurbaşkanımızın ismini istemediği Sümer Parka verilmesini istemiştik. Onlar bize daha sonra döneceklerini söylediler. Ancak bize hiç bir bilgi verilmeden konu 4 Aralık'ta Belediye Meclisi gündemine getirilmiştir. Bu durum bizi üzmüştür. Bu konu ile iki ayrı milliyetçi parti karşı karşıya getirilmiştir. Bu daha üzücüdür. Diğer bir konu ise rahmetli genel başkanımız Muhsin Yazıcoğlu isminin Malatya Parka verileceği konusunda iddialar var. Bu daha üzüntü verici bir olaydır. Malatya parkın pozisyonunu zaten MHP mahkemeye taşımıştır. Böyle bir yere rahmetli genel başkanımızın isminin verilmesini istemiyoruz. Bizim talebimiz, eğer belediye başkanımız ve Belediye Meclisi bizi dikkate alırsa, Sümer Park önceliğimiz, eğer orada ismi vermişlerse ikinci önceliğimiz ise Malatya'da çevre yoluna yeni yapılacak olan alt geçide verilmesidir. Bu konudaki takdiri Malatya Kamuoyuna bırakıyoruz" dedi.

"İLYÖNETİMİ OLARAK 1 AY ÖNCE İSTİFA DİLEKÇEMİZİ VERDİK"
BBP İl Başkanı Sedat Alataş, il yönetimi olarak daha önce yerel seçimler öncesinde görevden istifa edeceklerini rahmetli Muhsin Yazıcoğlu'na aktardıklarını ancak, Yazıcoğlu'nun vefatından sonra görevi sürdürdüklerini anlatarak, "3 yıllık bir görev süresinin sonunda 1 ay önce istifa dilekçemizi genel merkeze verdik. Ancak genel başkanımız bize 1 ay daha görevde kalmamızı istedi. Yeni gelecek olan yönetime başarılar diliyorum" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız