SON DAKİKA
SON DEPREMLER

BBP'den TÖTM Oto Park Ücretine Tepki

0
Güncellendi - 2016-02-08 20:04:36
BBP'den TÖTM Oto Park Ücretine Tepki
A- A+ PAYLAŞ

BBP İl Başkanı Sema Altuntaş, Turgut Özal Tıp Merkezi’nde uygulanan otopark ücretlerinin haksız bir kazanç olduğunu belirterek, biran önce hastaneye giden vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Malatya İl Başkanı Sema Altuntaş ve yönetim kurulu üyeleri, Turgut Özal Tıp Merkezi girişinde basın açıklama yaparak, otopark ücretlerine tepki gösterdi. Altuntaş, “Bugün Burada Malatya Büyük Birlik Partisi İl Teşkilatı olarak haksız ve yasaya aykırı olarak alınan otopark ücretlerini itiraz için toplandık. Turgut Özal Tıp Merkezi, bugüne kadar yapmış olduğu başarılı ameliyatlarla Türkiye'de ve tüm dünyada adından söz ettirmeyi başarmış aynı zamanda da Malatya halkının her zaman gururu olmuştur. Ancak otopark ücretleri bizce kanayan bir yaradır. Sağlık Bakanlığının 25/3 2013 tarihinde yayınladığı genelgelere göre tüm hastanelerde ücretsiz otopark hizmeti verilmesine karşın genelgenin üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen hala burada otopark ücreti alınmaktadır. Parası olmayan vatandaş hastaneden çıkamıyor. İnsanların sağlığı ve canı üzerinden ticari bir gelir elde ediliyor. Hastane personelleri de, otoparka ücret ödemeye mahkum bırakılıyor. Giriş çıkışlar dahi ücretlidir. Bu anlamda acil hastalardan dahi para alınıyor. Ayrıca bu yapılan tüketici haklarına aykırıdır. Hastanede kesilen fişlerle birlikte vatandaşların bağlı bulundukları tüketici hakem heyetlerine başvurması halinde bu ücretleri geri alması mümkündür. Bu anlamda da biz Sağlık Bakanlığının Genelgesine ve tüketici haklarına aykırı olarak alınan bu ücretlere itiraz ediyoruz ve bunları kınıyoruz. En kısa zamanda da bu ücretlendirme konusunun gereğinin yapılmasını istiyoruz” diye konuştu.

Kubettin Yalçın isimli bir vatandaş otopark ücretleri nedeniyle mağdur olduklarını söyledi. Yalçın, “Benim bizzat kendi mağduriyetim var. Benim de hastam oluyor ve ben buraya giriş yapıyorum. Girişten 11 dakika sonra 2 buçuk TL para veriliyor ve 2 saati geçtikten sonra 5 TL veriliyor. Bazen araçlarımızı uzak yerlere park etmek zorunda kalıyoruz. Ücretli otoparkları kullanmaya mecbur bırakılıyoruz” şeklinde konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız