SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'BDH'de e-randevu Sistemine Geçildi'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Beydağı Devlet Hastanesi'nde e-randevu sisteminin başladığı bildirildi.

Beydağı Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. İlhan Gecit, düzenlediği basın toplantısında, hastanelerinde e-randevu sistemine geçildiğini belirtti. Dr. Geçit, “Hastalarımız TC kimlik numaralan ile www.mbdh.gov.tr adlı web adresimizden e-randevu alabileceklerdir. Hastalarımızın hekim seçme haklan göz önünde tutularak istedikleri polikliniğe e-randevu alabilme imkanları vardır. Hastanemiz acil servis girişindeki kiosk cihazımız ile hastalarımız istedikleri polikliniğe kayıtlarını TC kimlik numaraları ile yapıp muayene olabilmektedirler. Laboratuar sonuçları polikliniklerden ve web sitemizden alınmaktadır. Hastalarımıza yaklaşık 1 yıldır laboratuar sonuçlan ve ilaç kullanım raporları polikliniklerden verilmektedir. Yaklaşık 3 aydır hastalarımız web adresimizden 'barkod numarası' ve 'soyadı' girerek güvenli bir şekilde laboratuar sonuçlarını görebilmekte ve yazdırabilmektedirler" dedi.

Geçit, yapılan düzenlemeleri şöyle sıraladı:

"1. E-randevu sistemine geçilmiştir.
1.1. Hastalarımız tc kimlik numaraları ile www.mbdh.gov.tr web adresimizden e-randevu alabileceklerdir.
1.2. Hastalarımızın hekim seçme hakları göz önünde tutularak istedikleri polikliniğe e-randevu alabilme imkanları vardır.
1.3. Hastanemiz acil servis girişindeki “kiosk” cihazımız ile hastalarımız istedikleri polikliniğe kayıtlarını “tc kimlik numaraları” ile yapıp muayene olabilmektedirler.

2. Laboratuar sonuçları polikliniklerden ve web sitemizden alınmaktadır.
2.1. Hastalarımıza yaklaşık 1 yıldır laboratuar sonuçları ve ilaç kullanım raporları polikliniklerden verilmektedir.
2.2. Yaklaşık 3 aydır hastalarımız www.mbdh.gov.tr web adresimizden “barkod numarası” ve “soyadı” girerek güvenli bir şekilde laboratuar sonuçlarını görebilmekte ve yazdırabilmektedirler.

3. İhale ilanları ve sonuçları web sitemizde yayınlanmaya başlanmıştır.
3.1. www.mbdh.gov.tr web adresimizden “ihale ilanları”, “ihale sonuçları”, “yaklaşık maliyet tespit ilanları” duyurulmaktadır.
3.2. web sitemizden ilanlarımız takip edilip ve çıktıları alınabilmektedir.
3.3. Röntgen, ekg ve kan alma birimlerimizde hizmet alacak olan hastalarımıza sıra numaraları muayene oldukları poliklinikten verildiğinden hastalarımız bu birimlerde “sıra almak için sıraya” girmemektedirler.
3.4. Ekokardiografi ve efor testi gibi tetkik randevuları da poliklinik ortamında verilecektir.

4. Hastanemizde doğan bebeklerimizin ailelerine sms ile bilgi mesajı gönderilecektir.
4.1. Hastanemizde doğan bebeklerin ailelerine sms ile bilgi gönderme hizmetimiz 1 hafta içerisinde başlatılacaktır.
4.2. Bebek doğduğu gün;
“Bebeğinize sağlıklı ve mutlu ömürler dileriz. Bebeğinize ilk 6 ay sadece anne sütü veriniz. 6. Aydan 2 yaşına kadar ek besinlerle birlikte anne sütü veriniz.“ şeklinde 1. Sms,
4.3. 3.gün;
“ Bebeğinizi zeka geriliğinden korumayı amaçlayan yenidoğan tarama testi için lütfen hastanemiz aşı odasına başvurunuz” şeklinde 2. Sms,
4.4. 1. Ay bitimi;
“Bebeğinizi 2. Doz hepatit-b (sarılık) aşısını ve rutin muayenesini yaptırmak için sağlık ocağınıza götürünüz.“ şeklinde 3.sms, gönderilecektir.

5. Tetkik sıra ve randevuları polikliniklerden verilmektedir.
5.1. Hastanemiz otomasyon sistemindeki eksiklikler giderilerek, bölgemizde ilk olan bazı yenilikler faaliyete geçirilmiştir.
5.2. Tüm görüntüleme ve tetkik birimlerimiz otomasyona dahil edilmiş, odyoloji raporları gibi yenilikler ilk defa hastanemizde otomasyon sistemine dahil edilmiştir.

6. Hastalarımıza yardımcı olacak hasta asistanlarımızla hizmet verilmeye başlanacaktır.
6.1. Yaşlı, engelli ve mağdur hastalarımıza yardımcı olmak için 25 hasta asistanı (hostes) ile “hasta yönlendirme hizmeti” başlatılacak olup ihale aşamasındadır.

7. Göz servisimizde yeni cihazlarımızla hizmet kalitemiz arttırılmıştır.
Göz servisimizde;
7.1. Fundus anjiografi,
7.2. Argon lazer,
7.3. Bilgisayarlı görme alanı takibi,
7.4. Orbita usg,
7.5. Havalı tonometre ile göz tansiyonu ölçümü,
7.6. Fako emülsifikasyon cihazı (lazerle katarakt ameliyatı)
7.7. Refraktometre (bilgisayarlı gözlük muayenesi) …gibi hizmetler verilmektedir.

8. MR, Mamografi, Kemik Dansitometresi, Skopi gibi görüntüleme hizmetleri artık hastanemizde verilmektedir.

8.1. Hastanemizde yaklaşık 6 ay önce görüntüleme merkezi hizmete açılmış olup;
8.1.1. MR,
8.1.2. Mamografi,
8.1.3. Kemik Dansitometresi,
8.1.4. Skopi,
…gibi hizmetler verilmeye devam etmektedir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız