SON DAKİKA
SON DEPREMLER

BDP'den Nevruz Kutlaması

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:02:13
BDP'den Nevruz Kutlaması
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da BDP ve bazı sol partilerin ortak organizasyonuyla düzenlenen Nevruz kutlamaları, belediye arkasındaki meydanda yapıldı.

Nevruz kutlamasına katılan BDP Mardin Milletvekili Erol Dora, barış süreci nedeniyle herkesin Nevruz’u coşkuyla ve huzurla kutlamasını istedi. Dora yaptığı konuşmada, şunları kaydetti: “Biz bu süreci, Anadolu ve Mezopotamya halklarının demokratik kurutuluş süreci olarak değerlendiriyoruz. Umuyoruz ki, başlatılan demokratik süreç, bu müzakere sürecini; bundan sonra artık kimsenin etnik kimliğinden, inancından dolayı dışlanmadığı ve bütün kimlikleriyle, bütün değerleriyle özgür ve demokratik bir cumhuriyette yaşayabilecekleri bir süreç olarak değerlendiriyoruz.”

“Türk halkı ve Kürt halkı hiçbir zaman düşmanlaştırılamadı. Bu da halklar arasında bir sorun olmadığını, halkların birbirine saygılı olduğunu, bunu da Türkiye’nin bir avantajı olarak değerlendirmemiz gerektiğini söyledik” diyen Dora, sözlerine şöyle devam etti: 

“Eğer kim ki bu halkların birlikteliğinden, mutluluğundan yana ise, bu süreç turnusol kağıdı görevi üstlenecektir. Kimin halkların birliğinden, kardeşliğinden, özgürlüğünden yana olduğu bu süreçte belli olacaktır. O nedenle bütün siyasi partilerin, bütün farklı halkların, farklı inançların, sivil toplum kuruluşlarının bu sürece destek vermesini bekliyoruz. Çünkü bu süreç Türkiye’yi özgürleştirecektir. Yeni demokratik cumhuriyette hep birlikte artık yan yana, onurlu bir halde yaşayacağız ve herkes kendisini özgür hissedecektir.”

Kutlama esnasında zaman zaman bazı sloganları atan gruplara tertip komitesi müdahale ederek, belirlenen sloganların dışına çıkılmaması istendi.

Nevruz kutlaması olaysız sona erdi.

ÜNİVERSİTE'DE PERŞEMBE GÜNÜ..

Bu arada Nevruz Bayramı’nın resmi töreni  İnönü Üniversitesi’nde 21 Mart Perşembe günü düzenlenecek.

İnönü Üniversitesi Rektörlüğü’nce  ‘Nevruz Bayramı’ dolayısıyla düzenlenen tören saat 10.30’da Hoca Ahmet Yesevi Salonu’nda başlayacak.

Konferans Salonu’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinden sonra ‘Türklerde Nevruz Geleneği’ konusunda İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Nesrin Sis tarafından konferans verilecek.

Ardından ‘Nevruz’ konulu şiir ve resim yarışmasında derece alan öğrencilere ödülleri verilecek.

Bu arada Hoca Ahmet Yesevi Salonu’ndaki etkinliğin tamamlanmasının ardından ‘Nevruz Bayramı’ kutlamaları Mudanya Meydanı’nda devam edecek.

Burada Halk Oyunları gösterisinin yanı sıra  mini bir konser düzenlenecek ve ardından ‘Nevruz Ateşi’ yakılacak.

Etkinlikler Nevruz Yemeği ikramıyla sona erecek.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız