SON DAKİKA
SON DEPREMLER

BDP'ye Polis Baskını

A- A+ PAYLAŞ
 
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı üzerine 17 ilde başlatılan KCK operasyonları kapsamında Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Malatya İl Başkanlığı'nda polis ekiplerince arama yapıldı. 
 
Malatya merkez Halep Caddesi Merkez İş Hanı'ndaki BDP İl Binası'na, BDP Malatya İl Başkanı Gaffar Bayram ve mahalle muhtarının nezaretinde sabah saat 06.30 sıralarında gelen Malatya Emniyet Müdürülğü'ne bağlı TEM Şubesi ve Güvenlik Şubesi ekiplerince arama yapıldı. Yaklaşık 6.5 saat süren aramalarda parti binasındaki bilgisayar kayıtlarına el konulurken, 2 çuval içerisindeki evrak ve malzemeler de mühürlenerek götürüldü. Arama sırasında BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel'in babası ve parti yöneticisi Fahrettin Tuncel de partinin bulunduğu binaya geldi. Partilerin kamu görevi yaptığını, kendilerinin de bu kapsamda faaliyet yürüttüğünü savunan Tuncel aramaya tepki gösterdi. BDP İl Başkanı Gaffar Bayram ise, kendileri üzerinde bir baskının olduğunu iddia ederek, polisin parti binasındaki bilgisayar kayıtlarıyla dergi, CD, kaset, takvim gibi baskılı evrak ve malzemelere incelenmek üzere el koyduğunu söyledi. Aramaların ardından polis tarafından el konulan malzemeler incelenmek üzere emniyete götürdü. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız