SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bebeğe Eli Değen Her Personel'

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:00:51
'Bebeğe Eli Değen Her Personel'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da, “Neonatal resüsitasyon programı” eğitimi tamamlandı. 

İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, “Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Çocuk ve Ergen Sağlığı Daire Başkanlığı’nca ülkemizde yeni doğan ölümlerinin azaltılması, yeni doğana optimal yaklaşım ve etkin resüsitasyon sağlanması amacıyla yürütülen “Neonatal Resüsitasyon Programı (NRP) kapsamında 2014 yılının 3.NRP uygulayıcı eğitimi yapıldı.

Malatya Devlet Hastanesi Beydağı Kampüsü Diyabet Eğitim Salonunda düzenlenen bu eğitim programıyla doğumda görev alan ve bebeğe eli değen tüm sağlık personelinin standart bir eğitim alması amaçlanmaktadır. Her sağlık kuruluşunda en az 2 personelin söz konusu eğitime katılarak sertifika almaya hak kazanmış; uzman hekim, pratisyen hekim, ebe, hemşire ve anestezi teknisyenin yer aldığı bir ekibin oluşturulması ile; bebeklerin asfiksiden ölümlerinin ya da sakat kalmalarının önüne geçilmesi hedeflenmektedir.

2014 yılında; 14-16 Nisan tarihlerinde Turgut Özal Tıp Merkezi Hastanesi’nde görevli Uzman ve Asistan Hekim 7 kişi ,Ebe 4 kişi ,Anestezi Teknisyeni 1 kişi ve Hemşirelere 9 kişi, 07-09 Mayıs tarihlerinde İnönü Üniversitesi Sağlık Yüksek Okulu Ebelik bölümü mezun durumundaki son sınıf öğrencilerine 36 kişi ve son olarak Merkez ve İlçe Devlet Hastanelerinde görevli personellere Ebe 14 kişi, Hemşire 4 kişi, ATT 2 kişi olmak üzere 3 NRP Eğitimi gerçekleştirildi” ifadeleri kullanıldı.

Eğitimlerde Kurs Sorumlusu olarak Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar ve Kanser Şube Müdürü Dr. Selma Aydın Felek görev alırken, eğitici olarak Turgut Özal Tıp Merkezi Hastanesi Neonatologi Bölümü’nden Doç.Dr. Ahmet Karadağ, ile Doç.Dr. Ramazan Özdemir ve misafir Gönüllü Eğitimci Hemşire Deniz Demircan görev aldılar. Eğitim sonrası yapılan sertifika töreni ile katılımcıların sertifikaları verildi.

Sertifika törenine, Halk Sağlığı Müdür Vekili Dr. Mahmut Barkın Akgül, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Fikret Serin ve il yöneticileri ile beraber hastane çalışanları katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız