SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Becerikli ve Vizyonlu Olmalı..'

A- A+ PAYLAŞ

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Malatya Şube Başkanı Ömer Çakmak, 22 Temmuzda seçilecek milletvekillerinin, yönetim becerisi ve ülke vizyonu olması gerektiğini belirtti.

ASKON Malatya Şubesi Teşkilat Başkanı Ahmet Korkmaz'la birlikte Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenleyen ASKON Malatya Şube Başkanı Ömer Çakmak seçilecek milletvekillerinde aradıkları şartları sıraladı.

Çakmak, 22 Temmuzda gerçekleşecek olan seçimin, iş dünyasına Türk demokrasisi için önem arz ettiğini ifade etti. Çakmak, ekonomide istikrarı ve milletin huzurunu bozmaya çalışanlara sandığın en güzel cevap olduğunu belirtti. Malatya için Malatya'yı en iyi şekilde temsil etmeleri, temsili demokraside katılımcı demokrasi sürecin en iyi şekilde işlenmesi için bulunması gereken 35 kriterleri sıralayan Çakmak, milletvekillerinin ülke vizyonuna ilişkin önerilerini özetle şöyle belirtti:
"Ülke ve bölgeye yönelik vizyon sahibi olmalı. Ülke meselelerine vakıf olmalı. Yöresel hassasiyet ve dengeleri iyi bilmeli. Yerel ve genel mesele ayrımını iyi şekilde yapabilmeli. Temel ekonomik kavramlara hakım olmalı. Küresel ve milli ekonominin işleyiş biçimini özümsemeli."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız