SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Becerikli Yabancı Gelinler

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:37:46
Becerikli Yabancı Gelinler
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi bünyesinde açılan MABESEM kursları; her yaştan vatandaşın  ilgisini görmesinin yanısıra Malatya’da bulunan yabancı gelinlerce de ilgi görüyor. Almanya ve Moldova uyruklu 2 kursiyerin eserleri, düzenlenen sergide yer aldı.

Malatya Park AVM’da açılan Sanat Galerisi Atölye Peformans Sergisi’nde yer alan el emeği göz nuru eserler arasında 2 yabancı uyruklu kişinin eserleri de dikkat çekti. Almanya uyruklu Carina Aydın, Osmanlı Sultanı III. Mustafa’ya ait 1763 tarihli ve Tımar Tayinini konu alan Divani Hat Berat’ını yazdığı eseriyle sergide yer aldı. Sergiyi gezen Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, eseri yakından inceledi. 

2 yıldan beri Malatya’da olduğunu anlatan Carina Aydın, eşinin görevi dolayısıyla Malatya’ya geldiklerini ve geçtiğimiz Kasım ayından bu yana Büyükşehir Belediyesi’nin Sanat Galerisi’ne devam ettiğini kaydetti. Daha önce Eskişehir’de kaligrafi kursuna gittiğini ifade eden Aydın, “Bundan dolayı Hat sanatına merakım vardı. 3-4 aydır Hat kursuna geliyorum. Severek bu sanatı icra ediyorum. 

Ekoloji üzerine yüksek lisansa sahip olduğunu dile getiren Aydın, “Malatya’yı çok sevdim. Çok hoş bir şehir. MABESEM kursları başarılı bir şekilde yürütülüyor. İnşallah böyle devam eder. Çocukluğumda Almanya’da resim kursuna gitmiştim. Hat, tezhip sanatlarını ilk defa burada gördüm ve gerçekten çok hoşuma gitti. Herkese tavsiye ediyorum” dedi.

Moldova asıllı Özlem Ağdağlı ise eşinin Malatyalı olması dolayısıyla burada yaşadığını anlatarak, şehirde sosyal faaliyetleri çok yüksek gördüğünü anlattı. Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal etkinliklerinin iyi bir seviyede oldğunu ve bu faaliyetleri çok beğendiğini kaydeden Ağdağlı, “Çok çeşitli sanat kursları var. Ben ‘Ahşap Boyama’ya katıldım, arkadaşlarım da katılıyorlar. Hem güzel bir eser ortaya çıkıyor hem de bayanlar için özellikle bir meditasyon gibi” dedi.

Özellikle çalışmayan bayanlara sanat kurslarını tavsiye ettiğini belirten Ağdağlı, “Kurslar, çok güzel. Aynı zamanda sosyal bir çevre oluşuyor. Daha önce böyle bir kursa gitmemiştim. Ev hanımıyım. Çocuklarım da kurslara gidiyorlar. Kayınvalidem de ‘Yağlıboya’ya gidiyor. Ailece burdayız. Başka yerlerde bu kadar sosyal faaliyet görmedim. Malatya’da çok gördüm. Teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız