SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Beceriklisi Varsa Getirseydiniz!..''

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor Başkanı Haşim Karadağ, Pazar akşamı kulüp binasında düzenlediği basın toplantısında gelişmeleri değerlendirdi. Karadağ, Malatyaspor’u başarıya ulaşmak için harcadıkları çabayı anlattığı toplantıda, aralarında malatyahaber.com'un "Malatya Platformu" sayfasında 'Dertli Mustafa' ve 'Engin' tarafından yapılanlar da dahil, haklarındaki  eleştirilere de karşılık verdi.

 

“Kimsenin Adamı Olmam”

 

Karadağ “Diyorlar ki, ‘Hikmet Karaman’a Esenlik parası verilmiş. Fakir fukaranın parası verilmiş. Fakir-fukaralıktan gelmişim, nasıl yardım edileceğini bilen bir insanım. Bunu yazanlar fakir fukaraya ne yapmış, ben soruyorum. Bazı laflarla demagoji yapmak doğru değildir. Aç yönetim, beceriksiz yönetim diyorlar. Beceriklisi varsa getirseydiniz. Malatyaspor bir sevdamdı; geldim. Harcayacağım her kuruş helaldir, gocunmam. Öyle, çocuğumun zamanından çaldım, gibi sitemlerde bulunmam. Ben kendim geldim” dedi.

 

Yönetim kurulunu oluştururken listenin başkalarının yönlendirilmesiyle yapıldığı iddialarına karşı çıkan Karadağ “Ben hiçbir zaman kimsenin adamı olmadım, olmam. Adamlarım olur ama kimsenin adamı olmam. Ben bunu 12 yaşından beri yaşıyorum. Hamdı şükürler olsun, kimsenin adamı olmadım. Başkaları maşa oldu, ben olmayacağım. Şerefim üstüne yemin ediyorum: Bu kulüpte 5 günde 5 ayda 5 yılda kalsam, kulübe siyaseti sokmam” dedi.

 

“Peşkeş Çekilen Futbolcu Var mı?”

 

Sezon başı yapılan transferler konusunda konuşan Karadağ, tek hedeflerinin şampiyonluk olduğunu belirtip “Malatyaspor’a peşkeş çekilmiş futbolcu var mı? Onun yorumlarını alayım özellikle. Ulaç, Atilla, Serdar Samatyalı’ya transfer teklifleri var. Recep de tereddüt vardı, gitti. Celil meselesini yaşamasak iyi olacaktı ama yaşadık. Celil’in maliyeti, yazıldığı gibi 900 milyar değil, 300–350 milyar lirayı geçmez” dedi.

 

Sezon başı yaşadıkları sıkıntılara değinen Karadağ, gece-gündüz çaba harcadıklarını anlatırken “şike bombasının patladığını” anımsattı. Karadağ “Şike ile uğraşırken stadımız kapandı. Hayale kapılıp, daha önceki hataya düşmedik. Nasıl olsa bizi çıkartırlar, fazla masraf yapmayalım, diyebilirdik. Ama biz azmimizi kaybetmedik yine çalıştık. 9 günde bu stat açıldı. 4 tane kurum arasında yapılan yazışmalar 9 günde sonuçlandı. Türkiye’de normalde bu yazışmalar 3–4 ay sürer. Sezon açılışında, stadı açacağız, maçlarımızı burada oynayacağız diye söz vermiştim. Öyle bir yol izledik ki, futbolcuların olumsuz etkilenmesini engelledik” şeklinde konuştu. Karadağ, sezon başı Malatyaspor’un üzerine adeta ölü toprağı serildiğini, futbolcuların yarısının gelmemek için alacaklarını gerekçe gösterip Federasyon’a başvurduğunu, diğerlerinin de kampa gelmek istemediğini ama bu oyuncuların ikna edilerek Malatya’ya getirildiğini anlattı.

 

Malatya insanının zor insan olduğunu, para alınamadığını bildiğini, bunları kongrede de söylediğini belirten Karadağ “Malatyaspor UEFA’ya giderken yönetim kurulunun içinde ben de vardım. Hiçbir zaman Malatyaspor’dan para almadık. Bugünden itibaren Internet sitemizde kim Malatyaspor’a ne vermişse yazılacak. Kuruşu kuruşuna yazılacak. Kongrede sözümün başında bir sloganım vardı. Terbiyem müsaade etmedi, söyleyemedim, bugün söylüyorum: Gelip benden hesap sormayan namussuzdur. Hesap vermeyen de namussuz oğlu namussuzdur. Bunu şahsım adına söylüyorum. Kimseye verilmeyecek hesabım yoktur. Dedikodu yapmayalım; muhasebem açıktır. Hangi gün bu muhasebeye geldiniz de, Atilla arkadaşım (Malatyaspor Genel Müdürü Atilla Kapkıner) hesabı çıkartmadı? Çıkartmadığı zaman bu lafları söyleyin” dedi.

 

Transfer Çalışmaları

 

Karadağ, kadro ve transferler üzerine bir soruya, “Soruyorum, Lig A kategorisinde Malatyaspor’un şu kadrosu hangi takımda var. Kamp bitti, adam gelmedi, transferi beceremediler diye eleştiriler yapılıyor. Her takımın hayal ettiği bir kadromuz var. 1–2 eksiğimiz var. Şu an Metin Depe kampta. Salı günü Federasyondan yazısı gelecek. Önümüzdeki günlerde resmi sözleşme imzalayacak. Kampta kaç kişi cirit atıyor, oyuncuyu kaçırmak için. Metin gibi bir adamı götürsünler diye günde 50 tane telefon geliyor. Kemal ile görüşmeler sürüyor, bitme noktasına geldi. Ferhat için Galatasaray’a teklif yaptık, bekleyin diyorlar. Sancak’ın transferi için Altay kulübünün kongresini bekliyoruz. Mahmut Hanifi ile protokol yaptık. Eski hocası olsaydı Mahmut şu an kamptaydı. Gaziantep’in yeni hocası kalmasını istiyor” karşılığını verdi.

 

“Maddi Sıkıntı Yok Ama”

Son 3 aydır para meselesi gerekçe gösterilip ortaya atılan söylentiler konusunda Karadağ “Gizli kapaklı konuşmayı bırakalım. Birlik olalım, dirlik olalım, beni sevin-sevmeyin, gelin şu takımı Süper Lige çıkartalım. Herkes beni sevecek diye bir şey yok. Şu 4 ay zamanı atlatalım, takımı layık olduğu yere getirelim. Son 3 aydır olmayan bir krizi, bir kriz varsa kapatacağımız yerde, kendi kendimize yaratıyoruz. Geçen yıl Malatyaspor’un aylık geliri 1, 1,5 trilyon iken hesap sormuyordunuz Haşim Karadağ’dan ne istiyorsunuz?” dedi.

 

Karadağ, maddi sıkıntının olup olmadığının sorulması üzerine “şu an yok ama olabilir” karşılığını verdi.

 

Kulüplerin borçlarının olmasının doğal olduğunu anlatan Karadağ “Hepsi makbuzuyla beraber rakamlar var. Geçen yılki paramı ver geleyim diyen futbolcular vardı. Yüzde 80 nakit verdik, yüzde 20’si için kulüp evrakı verdik, sonra ödendi. Sezon başlamadan 750 milyar lira ödedik. Bu takımın maç başları, primleri, maaşları verildi. Ödenen vergi borcu, SSK borcu 1,5 trilyon liranın üzerindedir. (Toplantıda bulunan yönetici Selahattin Dağıstanlı’ya dönerek) Kaç tane esnafın borcunu kapattık (Dağıstanlı, 55 esnafın borcunun kapatıldığını söyledi). Bunları kavga için söylemiyorum. Hesapta olmayan 2,5 trilyon paramız gitti. İddaa oyununa da para kesiliyor. 2 trilyon kasamızda olsa bu sezon sonuna kadar hiç sıkıntı çekmezdik” dedi. Karadağ, başka takımlarda yaşandığı gibi fesih sıkıntısı yaşamadıklarını anımsattı.

 

Karaman’ın Maliyeti

 

Sezon başı teknik direktör seçimine değinen Karadağ “Sezon başı normal bir hocayla başlasak, belki çoğu futbolcu gelmezdi. Hikmet Karaman’ın maliyeti 250 milyar liradır. Anlattıkları gibi yüksek değil. Resmi kayıt bellidir. Celil ve Hikmet Karaman gelince şahlanma geldi. Gelmek istemeyen futbolcular koşa koşa geldi. Çünkü burada hedef vardı. Orada biraz bizim hesabımız tutmadı” dedi.

 

Karadağ şöyle devam etti:

 

“Bu takım benim değil, hepimizin. Bana bıraksalar, kendim gibi yönetirim. Demagoji yapıyorlar, Esenlik fakir-fukaranın parasını veriyor diyorlar. Esenlik’in verdiği para senede 1,5 trilyondur. Bu da bir reklâmdır. Bugüne kadar verdikleri için Allah razı olsun. Ama bundan sonra da vermeleri lazım. Malatyaspor, desteksiz, öyle kapı kapı dolaşıp 3–5 milyar lira toplamakla yaşayamaz. Nedir? Başkan, belediye yükün büyük bölümünü alacak. Topu taca atsak da oraya buraya atsak da ikimizde kalıyor. Bu, sadece Malatya’ya değil bütün şehirlere has bir şeydir.

 

Sezon başı, stadın kapanacağının açıklanması üzerine kombine ve reklâmdan 500 ila 700 milyar arası kayba uğradık. Bursaspor şampiyon olduğu sene 12 bin kombine satmıştı. Biz, 1800 kişi ortalaması ile maç oynadık. Komple kombineyi satabilsem zaten ihtiyacım kalmıyor. Geçen yıl bir oyuncu gelmiş, 900 milyar almış, 1 gol atmış. 500–600 bin Euro alan adama takımın rengini sorsan bilmez. O hataları yapmamak için elimizden geleni yaptık”

 

Malatya’nın Sahibi

 

Karadağ destek konusunda “Malatyaspor’un sahibi var mı?” şeklindeki bir soruya, kendisinin 5–6 yıldan beri Malatyaspor’un içinde olduğunu hatırlatıp “Protokol kısmına, medya bölümüne gelince Malatya’nın sahibi çok. Gerçek anlamda desteğe gelince yok değil, hiç yok” karşılığını verdi.

 

Karadağ bir sonraki kongrede devam edip etmeyeceğinin sorulması üzerine “Sonuç neyi gösterir? Allah bilir” karşılığını verdi.

 

Başkan, bir Anadolu kulübünde gerçek projeler olmaması halinde hiçbir kulüp başkanının dayanamayacağının altını çizerek “2–3 senede bir yönetim toplar, para verirler, biter. Spor bir sevdadır. Herkesin o sevdaya ayırdığı bir bütçe vardır” dedi.

 

“Boyumun Ölçüsünü Aldım”

Karadağ, Malatyaspor’a yapılan yardımların sitede duyurulacağını belirtip, “kim ne verdi? Kim ne söz verdi vermedi?” türünden polemiğe yol açacak açıklama yapmayacağını anlatıp “Bir işadamı bir işadamına savaş açamaz. Biz yayınlarız, takdir sizin” dedi. Karadağ, Malatyaspor’a “rant varken değil, olmadığı zaman da destek olunmasını” istedi. Başkan, şu an kimsenin desteğe yanaşmadığını ama takım 2 ay sonra hedefe ulaşınca herkesin yaklaşacağını söyledi.

 

 Malatya’da bir gece düşünülüp düşünülmediğinin sorulması üzerine Karadağ “Şu anda düşünmüyorum. Çünkü sezon başı yaptım, boyumun ölçüsünü aldım. Orada para toplamayacaktım. Kombine bilet satacaktım. Yemek parası çıkmadı, cebimizden vermek zorunda kaldık” dedi.

 

Karadağ “Bir şeyi kurtarmaya çalışıyoruz. Malatya hepimizin. Takım çıkarsa bunun nimetinden en çok faydalanacak olan Malatya insanıdır. Uçaklar bir-iki sefer fazla koyar. Atlas seferlerini iptal ediyor. Biraz daha geri gittiği zaman belki Onur da iptal edecek. Spor deyip geçmeyin” diye devam etti.

 

Hiçbir takımın dört-dörtlük olamayacağını, Malatyaspor’un grubunda Süper Lig deneyimi bulunan takımların bulunduğunu, takımı başarısız bulmadıklarını anlatan Karadağ, bir soru üzerine, “Hikmet Karaman seçiminde pişman olmadığını, Hayati Palancı’yı ise o anda hangi yönetim olursa olsun getirmesi gerektiğini” söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız