SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Beceriksizlik mi Duyarsızlık mı?

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:27:38
Beceriksizlik mi Duyarsızlık mı?
A- A+ PAYLAŞ

Tarihi Karakaş Konağı'nın, Büyükşehir Belediyesi'ne devri için Aralık 2014'de başlatılan işlemlerin sonuçlanmadığı için belediyenin burayı sahiplenemediği yolundaki açıklama, samimi bulunmadı.

Niyazi Mısri Caddesi ile Çevreyolu arasında bulunan ve 2001 yılında kamulaştırıldıktan sonra restore edilen, "Tarihi ve Kültürel Varlık" tescilli Karakaş Konağı, Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan Malatya İl Özel İdaresi'ne devrolmuş, Büyükşehir Belediyesi'nin oluşturulmasıyla Özel İdare kapanınca, Malatya Büyükşehir Belediyesi'ne devredileceği belirtilmişti.

Uzunca süredir kullanılmayan, bekçi ve güvenlik önlemi de bulunmayan Karakaş Konağı uyuşturucu kullananların mekanı haline gelmiş, birkaç kez de yangın çıkmıştı.

Oldukça değerli arsası nedeniyle de dikkat çeken bir konumda bulunan Karakaş Konağı'nı, geçirdiği yangınlara rağmen, kapısının açık, bekçisiz bir halde bulundurulmasının, buranın bir yangınla tamamen yok edilerek arsaya dönüştürülmesi tehdidiyle de karşı karşıya bıraktığı yolunda malatyahaber.com ve Yeni Malatya Gazetesi'nde haber yayınlanmıştı.

Hemen yanında özel şahıslara ait boş bir arsa da bulunan Karakaş Konağı'na Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin ilgisizliğinin de eleştirildiği haber üzerine, belediyeden yapılan açıklamada, Maliye Hazinesi'ne kayıtlı konağın devri için Aralık 2014'te başlatılan girişimlere rağmen, aradan geçen 11 aylık sürede konağın devrinin gerçekleşmediği, bu nedenle belediyenin herhangi bir tasarrufta bulunamadığı belirtilmişti. Belediye açıklamasında, buranın devri halinde "Belediye Ek Hizmet Binası" olarak kullanılmasının planlandığı da kaydedilmişti.

Malatya'daki 6 milletvekilliğinden 5'ine sahip olan iktidarla aynı partiden bir başkan tarafından yönetilen Büyükşehir Belediyesi'nin, 11 ayda Karakaş Konağı'nın devir işlemini gerçekleştirememiş olması, "ya belediye yönetiminin beceriksizliği veya konuya duyarsızlığı" şeklinde yorumlandı.

Sık sık gayrimenkul satan Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin, Karakaş Konağı yanıp ya da yakılıp "elden çıkarılabilecek" arsaya dönüştürülmeden burayı bir an önce devralması işlemlerinin "ciddiyetle takip edilmesi" gerektiği ifade ediliyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız