SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bedelini Çok Ağır Öderler"

A- A+ PAYLAŞ
 
Ülkücü İşçiler Derneği Malatya Şube Başkanı Vahap Murat, Malatya Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, Demokratik Açılım ve Asgari ücretle ilgili değerlendirmelerde bulundu. 
 
Demokratik Açılım konusunda değerlendirme yapan Murat, "Daha önce Habur da yaşatılan rezalet yine sahneye konulmak istenmektedir. Yeni açılımda Öcalan'a 'sayın' diyene ceza yok, terör örgütüne yataklık yapanlar ve dağdan inenler affedilecek ve bunlardan cesaret alan Leyla Zana, 'Kürtlere özerklik vermek yetmez, Kürtler kendi topraklarında ancak özgürce yaşarsa yani kendi devletini kurarsa bu sorun biter' diyerek küstahça Türk milletine hakaret etmiştir. AK partinin yetkili bir bakanı, 'Sen Ne Mutlu Türküm dersen, başkasına da başka bir hak doğar' ve iktidarın bir milletvekili de 'Ben meclisteki Atatürk'ün üniformalı resmini içime sindiremiyorum' derse ve Türklüğe hakaret suç olmaktan çıkarılırsa bu rezaletler devam eder ve ülkenin üniter yapısı tehlikeye girer. Bu büyük millet buna da izin vermez, bunu yapmak isteyenler bedelini çok ağır öderler" ifadelerini kaydetti. 
 
Asgari ücret konusunda da konuşan Ülkücü İşçiler Derneği Malatya Şube Başkanı Vahap Murat, "Asgari ücretin belirlenmesi için hükümet bir çalışma yapmaktadır. Yüzde 3 zam yani 20 TL civarında bir zam beklenmektedir. Mehmet Şimşek asgari ücretin fazla artırılması sanayicileri zor duruma sokar demektedir. Sermaye çevresine bu kadar yakın olan bir bakan açlıkla karşı karşıya olan milyonlarca kişiyi hiç görmemektedir. 12. ay itibariyle açlık sınırı 950 TL yoksulluk sınırı 3 bin TL olarak açıklanmıştır. Şu bir
gerçektir ki asgari ücretlinin tamamı ve emeklilerimizin yüzde 70'i açlık sınırının altında ücret almaktadır. Yani bu büyük çoğunluk açlığa mahkum edilmiştir. Ama milletvekillerimiz bir gece yarısı operasyonuyla maaşlarına yüzde 100 zam yapmışlardır. Ülkede bu kadar ekonomik sorun varken bu zammı mecliste geçirmeleri hiç de ahlaki bir durum değildir. Cemil Çiçek'te hiç sıkılmadan bu zammı ihtiyaçtan dolayı yaptık demesi de çok vahimdir. Maaşları için çok cömert olan yetkililerin asgari ücret konusunda da duyarlı olmalarını bekliyoruz" dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız