SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Beğeni Sorunu!'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Milletvekili Ömer Faruk Öz’ün bir tv kanalında ‘Mevcut başkan, Cemal Akın’ın pisliklerini temizliyor’ şeklindeki açıklaması hakkında sorulan soru üzerine milletvekili Öznur Çalık; “Orada söylenen yolsuzlukla alakalı bir söylem değildir. Orada hizmetlerin aksamasıyla ve yapılan işlemlerin beğenisi ile alakalıdır” cevabını verdi.

AKP’nin her hafta düzenlediği Halk Günlerinin bu haftaki nöbeti Öznur Çalık’ta idi. Çalık, geçtiğimiz günlerde Ömer Faruk Öz’ün bir tv kanalındaki açıklamaları, Şevket Keskin’in havaalanı ile ilgili söylemleri, CHP kurultayı ve meclis görüşmeleri hakkında bilgiler verdi.

“YOLSUZLUKLA ALAKALI BİR SÖYLEM YOK”
Bir basın mensubunun Ömer Faruk Öz’ün yaptığı açıklamalar ile ilgili sorusuna Çalık; “2002’den beri halkımızın desteği ile biz iktidarımızı devam ettiriyoruz. Yerel iktidarımızı 2004 yılında Cemal Beyin seçilmesiyle aldık ve bu süreci hep beraber yaşadık. Malatya’ya daha iyi hizmet getirebilmek adına milletvekilleriyle, il ve ilçe teşkilatlarıyla ve belediye başkanımızla hizmet verdik. Hizmetlerde aksayan taraflar tabiî ki vardı. Ömer Faruk vekilimizin 2. açıklamada söylediği gibi, orada söylenen yolsuzlukla alakalı bir söylem değildir. Orada hizmetlerin aksamasıyla ve yapılan işlemlerin beğenisi ile alakalıdır. Kısacası yolsuzlukla alakalı değil yapım şekliyle alakalıdır” dedi.

“HAVAALANI İHTİYACI KARŞILAMAKTADIR”
ESOB Başkanı Şevket Keskin’in mevcut havaalanının Malatya’ya yakışmadığı ve başka illere daha geniş ve modern havaalanları yapıldığı şeklindeki açıklamasını da değerlendiren Çalık; “İyinin ötesi yok. Biz biliyoruz ki Malatya çok daha iyi havaalanlarına layık. Büyükşehir ile ilgili olarak Başbakanımızla konuştuk kendisi bize ‘Hiç merak etmeyin yasa tasarısı seçimlerden önce çıkacak’ dedi. Malatya şu anda 1. kalite 2 tane uçak pistleriyle, yeni binasıyla Malatya’ya yakışır bir sima kazanmıştır. Ama bunun daha iyisini yapmak boynumuzun borcudur. Şu andaki havaalanı Malatya’nın ihtiyacını karşılayabilecek güçtedir. Bundan 3-5 sene sonra fiziki anlamda ihtiyacımız olursa bakanımız bize sözünü vermiştir. Hemen yeni havaalanı yapmak için girişimlerimiz olur. Kimse merak etmesin” dedi.

"KURULTAY YAPMAKTAN TÜRKİYE'NİN ÇAĞ ATLADIĞINI GÖREMİYOR"

Milletvekili Öznur Çalık, CHP'nin kurultay yapmaktan Türkiye'nin büyüdüğünü fark edemediğini kaydetti. Kendisinin de CHP kurultayına katıldığını beliren Çalık, orada CHP lideri için "Bin bir masalları anlatıyor" yorumunu yaptığını ve muhalefet liderinin sorunları nasıl çözeceği konusunda ortaya net çözümler koymadığını kaydetti. Çalık, "Onlar ayda bir kurultay yaparken Türkiye'nin çağ atladığı görüntüsünü göremiyor" dedi.Çalık, 2011 yılı bütçesinin yatırım ve fırsatlar bütçesi olduğunu söyleyerek, 2011 yılında devlet memurları maaşlarına yüzde 13,7 oranında artış olacağını kaydederek, Nemrut konusunda tartışmaların yersiz olduğunu ve asıl meselenin Nemrut'a daha fazla turistin nasıl getirileceği konusu olduğunu ifade etti.

FOTO: İHA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız