SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Beğenirseniz, Müdür Yaparız"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:30:11
A- A+ PAYLAŞ

Çin Halk Cumhuriyeti Büyükelçiliği'nin katkıları ve Malatya Belediyesi'nin ev sahipliğinde, Türk-Çin Kadınları Dostluk ve Kültür Derneği "Türkiye’de Çin Kültür Yılı" kutlamaları çerçevesinde Guizbou Halk Kültürü Sergisi için Malatya’ya gelen Çin Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Xianing Wang ile Çin Büyükelçiliği Kültür Müsteşarı Jian You, Vali Vasip Şahin’i ziyaret etti. 

Çin Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Wang, valilik ziyaret defterini imzalarken Vali Şahin araya girip, "Şuraya yazıyoruz, Malatya’dan şu kadar kayısı satın alınacak" deyince, heyette gülüşmelere neden oldu. Şahin, "Dünyadaki kayısı ihtiyacının yüzde 80’ini Malatya karşılıyor" bilgisini verdi.

Xianing Wang’a kayısı hediye eden Vali Şahin espride bulunarak, "Kayısıyı beğenirseniz sizi orada ticaret müdürümüz yaparız" dedi. Bunun üzerine Wang ise, "Kesinlikle beğeneceğim. Ayrıca büyükelçiliğimize götüreceğim" diye konuştu.

Wang da Vali Şahin'e Çin seramik örneklerinden hediye ederken, ayrıca Şahin'e Çin yeşil çayı da hediye edildi.

ÇAKIR'I DA ZİYARET ETTİ

Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Xiaoning Wang, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ı ziyaret etti. Xiaoning Wang, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, " Malatya, Dünyada meşhur bir kayısı memleketi olarak biliniyor." dedi. 

 "Yakından Tanımayı İstiyoruz" Ev sahipliğini Malatya Belediyesi'nin yaptığı Guizbou Halk Kültürü Sergisi’nin açılışı için Malatya’ya gelen Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Xiaoning Wang, Türk-Çin Kadınları Dostluk ve Kültür Derneği Başkanı Tan Ataç ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı makamında ziyaret etti. “Çin ile ülkemiz arasındaki ilişkilerin daha da artmasını arzu ediyoruz.” diyen Belediye Başkanı Çakır, “Çin’i daha yakından tanımayı istiyoruz. Hem kültürel etkinlikler, hem de ekonomik ilişkiler dostluk bağlarının güçlenmesi açısından çok önemli” ifadelerini kullandı.  "Kendimi Şanslı Hissediyorum" Ziyaret isteklerini kabul ettiği için Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır'a teşekkür eden Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Xiaoning Wang ise konuşmasında;  “Ben, Türkiye’de göreve yeni başladım. İlk ziyaretlerimden birisini Malatya’ya yaptığım için kendimi şanslı hissediyorum. Umuyorum Malatya ile Çin arasındaki ilişki artık daha çok artar. Malatya bizim sergimizin ilk durağı oldu, bundan dolayı sizlere çok teşekkür ediyorum. Derneğimizin seçimi çok iyi. Söylediğiniz gibi bu sergi, bizim kültürümüzün bir kısmını yansıtıyor. Ama bu kısmı çok güzel olan kısmıdır. Bu sergi aracılığıyla Malatya halkı, Çin hakkında daha çok bilgiye ulaşabilir, daha iyi anlayabilirler. Umuyorum ki Malatya ile Çin arasındaki ilişki daha iyi olacak. Şahsım ve büyükelçilik çalışanları, Malatya ile Çin arasındaki ilişkileri artırmak için elimizden geleni yapacağız” dedi.  "Malatya'da Başladı" Türk – Çin Kadınları Dostluk ve Kültür Derneği Başkanı Tan Ataç ise konuşmasında, "Guizbou Halk Kültürü Sergisi, derneğimiz ile yakın ilişki içerisinde olan Aile ve Sosyal Politikalar eski Bakanı Güldal Akşit öncülüğünde Malatya’da başlatılmıştır. Çok güzel bir iş yaptık diye düşünüyorum. Derneğimiz 1988’de kuruldu. Türkiye ile Çin arasında bir dostluk köprüsü oluşturmayı hedefledik. Ama görüyorum ki Malatya ile Çin arasında güzel bir dostluk temeli atıldı. Bundan sonra hedefimizde Malatya ile Çin’in kardeş olması projesi var. Sizlere ve ekibinize bizlere gösterdiği ilgi için teşekkür ediyorum” diye konuştu. Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı’na kayısı kristali ile tepside kayısı hediye ederken; Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Xiaoning Wang, Başkan Çakır’a Çin işi Seramik, Türk Çin Kadınları Dostluk ve Kültür Derneği Başkanı Tan Ataç ise şükran plaketi verdi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız