SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Begüm Cinayeti Davası

A- A+ PAYLAŞ

Geçen yıl gittiği düğünde tabancayla ateş açılması sonucu başından aldığı kurşunla hayatını kaybeden Galatasaray Üniversitesi öğrencisi Begüm Kartal'ın ölmesine neden olan merminin hangi yönden geldiğinin belirlenmesi amacıyla, lazer cihazının kullanılmasına karar verildi. Katil sanığı Osman U.'nun tahliye istemi reddedilip, duruşma ertelendi. Bu arada, eski Van milletvekili Mustafa Bayram'ın oğlunun da yargılandığı uyuşturucu davasına da devam edildi.

BEGÜM DAVASI..
Malatya'nın Battalgazi İlçesi Adagören köyünde, 28 Ağustos 2005 gecesi bir bahçede yapılan kına gecesinde açılan ateş sonucu hayatını kaybeden Begüm Kartal'ın öldürülmesi olayıyla ilgili olarak 1'i tutuklu toplam 3 sanığın yargılanmasına Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

Davada 'Muhtemel kasıtla adam öldürmek' suçlamasıyla 25 yıla kadar hapsi istenen katil sanığı Osman U. (21) ile tutuksuz yargılanan 'Muhtemel kasıtla adam öldürme suçuna yardım etme' iddiasıyla 15 yıla kadar hapsi istenen Mehmet D. (20) ile taraflar duruşmaya katıldı. Hakkında 'Suç delillerini yok etme, değiştirme' iddiasıyla 5 yıla kadar hapis cezası istenen katil zanlısının amcası Yaşar U. (40) ise duruşmaya katılmadı.

Düğün sahibi Eczacı Fezan Özyavuz'un tanık olarak mahkemede verdiği ifadesinde, "Olay gecesi balon patlaması gibi bir ses duyduk. Biz balon patlıyor zannettik. Hatta havai fişek gösterisidir diye düşünenlerde olmuştu. Kızım ve damadım oynuyordu, çalgı devam ediyordu. Birden çalgı kesildi. Topluluğun bulunduğu yere geldim, Nazan'ın Begüm diye feryat ettiğini gördüm. Olay yatsı ezanından yaklaşık 10-15 dakika sonra oldu" ifadelerini ileri sürdü.

Tanık ifadelerinin dinlenmesinden sonra mahkeme heyeti, sanık avukatlarının talebi üzerine olay yerinde bulunan mermi giriş deliği açısının lazer cihazıyla belirlenip belirlenmeyeceğinin bildirilmesi için Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Dairesi Başkanlığı'na yazı yazılarak, atış yeri ve yönünün bulunup bulunamayacağının mahkemeye bildirilmesine karar verdi. Mahkeme ayrıca, kanser hastası olduğu bildirilen ve hastalığı nedeniyle mahkemeye gelemeyen tanıklardan Bayram B.'nin ifadesinin de evinde alınmasını kararlaştırdı.

Mahkeme heyeti tutuklu Osman U.'nun tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı 15 Ağustos 2006 tarihine erteledi.

Malatyaspor eski futbolcularından işadamı Hasan Kartal ve Eczacı Nazan Kartal'ın tek çocukları olan Galatasaray Üniversitesi öğrencisi Begüm Kartal, Eczacı Fezan ve Zeki Özyavuz'un kızları olan avukat arkadaşı Senem Özyavuz'un Battalgazi İlçesi Adagören köyü yakınlarındaki bir bahçe evinde yapılan kına gecesinde, tabancayla ateş açılması sonucu başından vurularak hayatını kaybetmişti. Olaydan birkaç ay sonra Osman U. katil zanlısı, Mehmet D. olaya yardımcı olmak, Mart ayında da katil zanlısının amcası Yaşar U. suç delillerini saklama suçlamasıyla tutuklanmışlardı. Geçen ay yapılan duruşmada Mehmet D. ve Yaşar U. tahliye edilmişlerdi.

VAN DAVASI..
Öte yandan Van eski Milletvekili Mustafa Bayram'ın oğlu Hamit B., şoförü Hüsnü Ö. ve Malatya'da esrar ticareti bağlantısı oldukları iddia edilen Ali K. ve Şevket Y.'nin, 'Teşekkül oluşturarak esrar ticareti yapmak' iddiasıyla Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz yargılandıkları davanın duruşmasına devam edildi.

Sanık avukatlarının katıldığı duruşmada mahkeme heyeti, evrakların yeniden gönderildiği Adli Tıp Kurumu 4. İhtisas Kurulu'nun, Hamit B.'nin suçun işlendiği 07 Temmuz 2004 tarihinde ve halen uyuşturucu madde kullanıp kullanmadığı yolunda vereceği ek raporun gelmemesi nedeniyle duruşmayı erteledi. Hamit B. ve diğer 3 zanlının yargılandığı davanın duruşması 17 Ağustos 2006 tarihine ertelendi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız